reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026

U mnie tak samo 🤣 kreseczki leżały w łazience na blacie dobre 2 tygodnie i ciągle chodziłam sobie na nie patrzeć 🥰 mnie na wizycie bardzo uderzyło jak usłyszeliśmy gratulacje wzorowego 7mm dzidziola, dopiero wtedy jakoś tak racjonalnie pomyślałam, że ktoś to mówi do nas 🥺

reklama
Ja to samo. Mam wrażenie, że ta ciąża jest bardziej w głowie niż w moim ciele.
Ciekawe co to bedzie pierwszy raz poczuć ruchy dziecka. No bo wiecie, zawroty glowy, mdłości czy wstręt do jedzenia w swoim życiu już miałam. Z innych powodów co prawda, ale wiem jakie to uczucie, a ruchy dziecka ?!?!? Inny człowiek w moim brzuchu ? Coś co ciężko mi pojąć 😆

Też mam taka nadzieję 🥰 a kiedy masz wizytę?
W czwartek.
Ja to samo. Mam wrażenie, że ta ciąża jest bardziej w głowie niż w moim ciele.
Ciekawe co to bedzie pierwszy raz poczuć ruchy dziecka. No bo wiecie, zawroty glowy, mdłości czy wstręt do jedzenia w swoim życiu już miałam. Z innych powodów co prawda, ale wiem jakie to uczucie, a ruchy dziecka ?!?!? Inny człowiek w moim brzuchu ? Coś co ciężko mi pojąć 😆
Moja przyjaciółka, mama 2 małych dzieci, mówi, że to było tak dziwne, jakby miała w brzuchu obcego 🤣 I były momenty, że chciała sobie tego obcego już wyjąć z brzucha 🤣🫣

No z powodu chrapania i moich problemów ze snem ja z mężem już śpię oddzielenie 😅 ale ma na dniach iść do laryngologa, więc mam nadzieje, ze to pomoże.
Teraz na tym progesteronie i z wlączanym dźwiękiem klimatyzacji śpię dobrze, ale no i mnie spanie to bardzo ciężki temat.
Oj my też już śpimy 3 lata osobno 😅 tyle że go tak słychać z pokoju obok, że czasem wstaje co godzinę go budzić bo już w każdej pozycji chrapie, ale wiadomo na plecach to tak zajeżdża, że mały się budzi w nocy i pyta co to 😂
Musi pomóc 🥲 mąż był u kilku i dopiero mu zrobił ten ostatni tomograf i okazał się głębszy problem niewidoczny gołym okiem i niby ma po nowym roku mieć zabieg także czekam niecierpliwe bo większość osób mnie nie rozumie (a najbardziej teściowa bo teściu też chrapal, a ona jakoś spała i wymyślam 🤨)

Ruchy dla mnie to było coś za czym najbardziej tęskniłam po urodzeniu syna ☺️ chociaż był mega aktywny. Ale dla niektórych to może być bolesne i męczące. Nie zmienia to faktu, że to coś niesamowitego 😃

I też nie mogłam uwierzyć w kreski, nie wyrzucam oczywiście tych testów zostawiam na pamiątkę. U nas minął rok od początku starań, a co macie powiedzieć wy, starające się latami 🥹

U mnie tak samo 🤣 kreseczki leżały w łazience na blacie dobre 2 tygodnie i ciągle chodziłam sobie na nie patrzeć 🥰 mnie na wizycie bardzo uderzyło jak usłyszeliśmy gratulacje wzorowego 7mm dzidziola, dopiero wtedy jakoś tak racjonalnie pomyślałam, że ktoś to mówi do nas 🥺
ja tak samo! Chowalam testy przed moim facetem, zeby nie pomyslal, ze rabnieta jestem, ze tyle ich robie i chodzilam co chwile na nie patrzec 😂

reklama
Oj my też już śpimy 3 lata osobno 😅 tyle że go tak słychać z pokoju obok, że czasem wstaje co godzinę go budzić bo już w każdej pozycji chrapie, ale wiadomo na plecach to tak zajeżdża, że mały się budzi w nocy i pyta co to 😂
Musi pomóc 🥲 mąż był u kilku i dopiero mu zrobił ten ostatni tomograf i okazał się głębszy problem niewidoczny gołym okiem i niby ma po nowym roku mieć zabieg także czekam niecierpliwe bo większość osób mnie nie rozumie (a najbardziej teściowa bo teściu też chrapal, a ona jakoś spała i wymyślam 🤨)
moj facet tez chrapie czasem, ale wystarczy, ze go dzgne w zebra to jeszcze przeprasza, ze chrapal jak sie obraca na bok 😂😂

Do góry