reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

No właśnie o to chodzi, wiem, że fajnie, że badania można robic, wszystko idzie do przodu, ale z drugiej storny kurde wiele rzeczy przeżywamy, a potem finalnie się okazuje, że wszystko jest okej. Także no wiadomo, każdy robi jak uważa. Ja przed ciążą byłam przekonana, że od razu zrobię NIPT, ale tak pogadałam z mężem i jakoś zostało na tej pappie. Nie wiem też co o niej myślec, skoro to tylko statystyka, nawet jak masz ryzyko bardzo wysokie to dzieci rodza się zdrowe a ile strachu się człowiek przy tym naje... no mieszane uczucia mam.
no wiadomo, bierze sie caly obraz pod uwage, dlatego zestawia sie to wszystko z usg, mi w pierwszej ciazy skorygowane ryzyko t21 wyszlo bardzo wysokie pewnie przez te nieprawidlowe parametry z badania usg, ale moja lekarka od razu powiedziala, ze na zespol downa jej to nie wyglada tylko cos innego sie dzieje. Wiec jak ktos ma sie bardziej tylko zestresowac tym dodatkowym badaniem nipt to faktycznie chyba nie warto na zapas

reklama
ja będę robić przesiewowe, jak na pappie wyjdzie podwyższone ryzyko (z czym się liczę z racji na wiek, ciążę z ivf, etc.). Jesli ryzyko będzie bardzo duże, zrobię od razu amnipunkcję.
Ale szczerze, ja po prostu jestem dobrej myśli, staram się nie dopuszczać do głowy, ze coś może być nie tak, dopóki rzeczywiście coś się nie wydarzy. Mam jakieś dobre przeczucia odnośnie tego dziecka i tyle.
Ja również będę robić jeśli na pappie coś złego wyjdzie. Jestem również dobrej myśli 😊

Ja miałam trening od parkingu do Przychodni po skierowanie na obciążenie bo wzięłam darmowy bilet 15min i prawie biegiem 😂
Co do rzeczy ciążowych są naprawdę ładne, ale z doświadczenia to ja chodziłam głównie w getrach ciążowych i jak cieplej to sukienkach, a nadam koniec to sukienki mi były za krótkie lub ciasne i chodziłam w spodenkach męża 😂

Ja miałam trening od parkingu do Przychodni po skierowanie na obciążenie bo wzięłam darmowy bilet 15min i prawie biegiem 😂
Co do rzeczy ciążowych są naprawdę ładne, ale z doświadczenia to ja chodziłam głównie w getrach ciążowych i jak cieplej to sukienkach, a nadam koniec to sukienki mi były za krótkie lub ciasne i chodziłam w spodenkach męża 😂
a kiedy idziesz zrobić? nienawidzę tego badania a zawsze robiłam jakoś w połowie ciąży jak już nie miałam mdłości aż takich- teraz szczerze nie wiem jak wytrzymam do 10 bez jedzenia i picia i jak ta glukoza ma się utrzymać mi w żołądku

ja też większość w leginsach i sukienkach- męża koszulki później nawet już były na mnie za ciasne, no i do tego klapki i tak mi końcówka zleciała- chociaż w ogóle już na koniec mało się ruszałam poza dom- ciekawe jak teraz będzie jeśli chodzi o prowadzenie auta bo prawo jazdy mam dopiero zrobione po porodzie drugiego bobasa- zastanawiam się ile będę w stanie jeżdzić nie wadząc o kierownicę- jestem dość krótka i blisko siedzę ;)

reklama
O jaaa.... Wy ćwiczycie, a ja to się boję aktywności fizycznej, bo mam wrażenie, że albo mi wypadnie zarodek ze mnie albo zgniotę go i zniekształcę gdy wciągam brzuch, żeby zapiąć spodnie :D
bez komentarza 🤦‍♀️🤦‍♀️😂
też mam wrażenie, że wypadnie plus boję się, że będę miała zakwasy które będę brała za jakieś powikłania, no ale ja z tych nakręcających się, ale no dobrze byłoby się trochę ruszać.

Do góry