reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
O właśnie, mam mieć wyniki na 18.12 na wizytę i zastanawiam się kiedy iść żeby już były. Mój gin z kolei nie zleca różyczki, bo każdy był na nią szczepiony. Przy 1 dziecku inna ginekolog mi zlecała i miałam dużo przeciwciał. Teraz z kolei boję się cytomegalia, aż mi się śni po nocach 😞
Ja się bardzo zaskoczyłam bo okazało się, że mam p.ciała przeciwko cytomegalii i toksoplazmozie. To dla mnie dobra wiadomość na tym etapie, ale nie spodziewałam się tego

Kurde powiem Wam, że mierze ten cukier i no nie pasowało mi, że ja glukozę na czczo mam po 80 i 90, bo nigdy takiej nie miałam. Z ciekawości teraz sobie zmierzyłam 2h po jedzeniu - 146 😳 mówię niemożliwe, poszłam do taty i zmierzylam jego glukometrem 3 min później - 116 🫣 więc już sama nie wiem, pomierze chyba parę dni obudwoma, pojadę może któregoś razu też na cukier z krwi. Bo zmartwiłam się, że coś szaleje, a może to glukometr mnie oszukuje.

To jeśli ten drugi ci się bardziej podoba i już Ci powypisywał skierowania i założył kartę to zostaniesz sobie u niego
Właśnie nie wiem czy bardziej 😅 ale wizyta była fajna i wyczerpująca rozmowa. Jednak na glukozę 94 powiedział, że ok, a ten pierwszy kazał zrobić obciążenie. Jednak jest bardziej rozmowny i tłumaczy, a ten pierwszy tak średnio, raczej mówi cicho pod nosem do siebie i wypisuje od razu np skierowanie bez jakiegoś tłumaczenia. Muszę się z tym przespać bo na pewno muszę jednego wybrać 🙈
Aa no i ten pierwszy pracuje w szpitalu. Nie wiem czy w tych czasach to nadal jakiś plus

Ostatnia edycja:
Kurde powiem Wam, że mierze ten cukier i no nie pasowało mi, że ja glukozę na czczo mam po 80 i 90, bo nigdy takiej nie miałam. Z ciekawości teraz sobie zmierzyłam 2h po jedzeniu - 146 😳 mówię niemożliwe, poszłam do taty i zmierzylam jego glukometrem 3 min później - 116 🫣 więc już sama nie wiem, pomierze chyba parę dni obudwoma, pojadę może któregoś razu też na cukier z krwi. Bo zmartwiłam się, że coś szaleje, a może to glukometr mnie oszukuje.
To bardzo możliwe, że glukometr Cię kłamie. Jaki masz ? Sprawdzę na grupie cukrzycowej opinie o nim. Na pewno pamiętam, że bardzo narzekają na gold care

To bardzo możliwe, że glukometr Cię kłamie. Jaki masz ? Sprawdzę na grupie cukrzycowej opinie o nim. Na pewno pamiętam, że bardzo narzekają na gold care
Mój tata ma Abra Smart, a mój jest Gluco maxxx. No któryś musi kłamać. Zmierzyłam potem jeszcze raz swoim - 144. To jest 30 jednostek różnicy przecież...

Właśnie nie wiem czy bardziej 😅 ale wizyta była fajna i wyczerpująca rozmowa. Jednak na glukozę 94 powiedział, że ok, a ten pierwszy kazał zrobić obciążenie. Jednak jest bardziej rozmowny i tłumaczy, a ten pierwszy tak średnio, raczej mówi cicho pod nosem do siebie i wypisuje od razu np skierowanie bez jakiegoś tłumaczenia. Muszę się z tym przespać bo na pewno muszę jednego wybrać 🙈
Aa no i ten pierwszy pracuje w szpitalu. Nie wiem czy w tych czasach to nadal jakiś plus
W ostrowie to myślę że plus, no ale tak czy siak jeśli przyjedziesz rodzić to Ci nie odmówią :D

reklama
Do góry