ojej jaki kwasny sen :-) ale calkiem zabawny :-) no to moze sen-prorok i rzeczywiscie bedzie synek :-) tylko zeby siatki z owocami nigdzie Ci przywiazywali heh :-) spokojnie ja tez miewam czasami takie dziwaczne sny, po ktorych ciezko zasnac, nie boj sie to tylko sen :-)witam
ja mam usg 12.03 - się okaże co będzie.
Ale jak wam opisze co mi się śniło poprzedniej nocy to będziecie wiedziały co będę miała.
No więc śniło mi się że wyciągnęli mi z brzucha dziecko, tak jakby teraz w 22 tc. I ono było już jak takie co ma 9 m-cy i mialo takiego dużego ... siusiaczka i powiedzieli : no, to będzie pani miala syna, ale jeszcze musi pobyć w brzuchu do końca ciaży". Zapakowali go w taką zrywkę błękitną, włożyli pomarańcze, banany i kiwi i zawiązali reklamówkę i włożyli mi ją do brzucha ( dołem - że się tak wyrażę ) ale to wcale nie bolało. A te owoce to że niby takie witaminy dla dziecka.
No, i oczywiście do rana nie zmrużyłam oka.
A teraz też jakoś tak boję się zasnąć.
ps. po wczorajszej wizycie wszystko ok, tylko maleństwo tak sie wiercilo że prof nie mógł posłuchac serduszka.
reklama
Ja też mam przedziwne sny dziś cała noc śniło mi się moje dziecko, że urodziłam już ale nie chciało ssać piersi więc go nie karmiłam bo nie chciało:-) nawet ze mną rozmawiało:-) to i tak cała noc ten sen-a to że gdzieś na spacery kosmicznym wózkiem się wybieramy itd:-) a myślę że to stąd, że mój maluch w końcu zaczął porządnie kopać, już nie tylko "bańki mydlane "puszcza
i przed snem dawał czadu i pewnie dlatego...
ja dziś ide na kontrol i mam nadzieję że pan doktor powie żebym i na usg pojechała do niego po południu - bo to w innym miejscu, to może coś będzie już widać:-)
a wszystkie moje znajome mają chłopaków, aż się bałam że to jakaś epidemia:-) a ja już nie wiem co będę miała, nadal coś czuję że małego Filipka.....a może nie...:-)
ja dziś ide na kontrol i mam nadzieję że pan doktor powie żebym i na usg pojechała do niego po południu - bo to w innym miejscu, to może coś będzie już widać:-)
a wszystkie moje znajome mają chłopaków, aż się bałam że to jakaś epidemia:-) a ja już nie wiem co będę miała, nadal coś czuję że małego Filipka.....a może nie...:-)
Ja dziś we śnie leciałam samolotem porwanym przez jakiegoś świra i całą noc z nim negocjowałam. Ależ sie umęczyłam! Uff! Ale jak Armagedon uratowałam świat przed katastrofą.
Faktycznie dziwne te sny ciążowe.
Ja wczoraj byłam u mojej ginki. Niestety dołączam do grona szanownych mamuś z anemią. Maluszek za ostro podjada. No i USG połówkowe ustalone dopiero na 20 marca :-( tyle jeszcze czekania!
Ja wczoraj byłam u mojej ginki. Niestety dołączam do grona szanownych mamuś z anemią. Maluszek za ostro podjada. No i USG połówkowe ustalone dopiero na 20 marca :-( tyle jeszcze czekania!
Bańki i wiercenie to już miałam jakiś czas, a teraz dwa dni już kopie :-) śmieszne uczucie:-) jest strasznym wiercipiętą:-) poczekaj, zaraz i ciebie Antosia będzie boksowała:-)AHaa a od kiedy odczuwasz ruchy Maluszka ? Ja od 18 lutego, ale jeszcze nie sa bardzo mocne :-( a tak bym chciala zeby Antosia szalala u mnie w brzuszku...
Ja dziś we śnie leciałam samolotem porwanym przez jakiegoś świra i całą noc z nim negocjowałam. Ależ sie umęczyłam! Uff! Ale jak Armagedon uratowałam świat przed katastrofą.
na pewno czas szybko zleci :-) mi od ostatniego usg zlecialo jak batem strzelil juz 2 tyg i nie wiem gdzie sie one podzialy :-) do polowkowego juz tylko 2 tyg :-) wlasnie ciekawa jestem jak tam moja krew -hmm... zawsze mialam jakas dziwna tendencje do anemii tak wiec pewnie i teraz przed nia nie uciekne-ale nie ma co sie martwic, w koncu to dosc czesta przypadlosc w naszym stanie. Bedziemy brac duzo witaminek i nasza krewka na pewno sie poprawi ;-)
Dziewczyny a jak tam Wasze wagi ?? piszcie bo bardzo mnie to ciekawi-ja mam juz 7 na +, w tym 2 kg w ostatnim 1,5 tyg przybralam

Bańki i wiercenie to już miałam jakiś czas, a teraz dwa dni już kopie :-) śmieszne uczucie:-) jest strasznym wiercipiętą:-) poczekaj, zaraz i ciebie Antosia będzie boksowała:-)
No moja corcia to raczej kaprysna dama :-) raz daje mi dosc konkretnie o sobie znac, a raz ma mnie totalnie w d ... :-) leniuch z niej-po mamusi :-) ale takich mocniejszych kopniaczkow jescze nie odczuwam :-( mam nadzieje ze lada dzien i moje malenstwo mnie kopnie :-) juz sie nie moge doczekac-bo uwielbiam to uczucie, kiedy Malenka puka do brzusia :-) jest cudowne, az sie usmiech sam pcha na buzie :-) to co dopiero jak mocniej przyfasoli -wtedy to chyba bede skakac z radosci

Właśnie się zważyłam i od początku ciąży przytyłam 2 kilo, ale wieczorem będzie kilogram więcej:-) ale to zależy od dnia, teraz 62 a nieraz jak się waże to 62,5 też rano,więc bądź tu mądry:-)
ja dziś idę na badania do lekarza i miałam nadzieję że dziś już powie żebym na połówkowe przyjechała, ale chyba nici z tego, jak widzę że wy jeszcze tyle czekacie......
ja dziś idę na badania do lekarza i miałam nadzieję że dziś już powie żebym na połówkowe przyjechała, ale chyba nici z tego, jak widzę że wy jeszcze tyle czekacie......
reklama
kurcze jak zazdrosze tylko tych 2 kg :-( ja jak tak dalej pojdzie to do zoo jako slon bede mogla pretendowac :-) nie no jak sie waze rano to mam 57, ale ostatnio bylo jeszcze 55.5 :-) nie wiem gdzie te 1,5 kg sie ulokowaly. bo jak sie mierze to wymiary takie same :-)ale mialam niedowage przed ciazia-wiec moj lekarz mowi ze przybieram niby normalnie, mam nawet taka rozpiske ile powinnam przytyc i sie mieszcze :-) widocznie musze nadrobic braki :-)Właśnie się zważyłam i od początku ciąży przytyłam 2 kilo, ale wieczorem będzie kilogram więcej:-) ale to zależy od dnia, teraz 62 a nieraz jak się waże to 62,5 też rano,więc bądź tu mądry:-)
AHaa a ile masz wzrostu ? co do polowkowego -najlepiej jak jest zrobione w 22 tyg ciazy, tak wiec masz jeszcze 2 tyg-jak ja :-) juz sie nie moge doczekac:-)