reklama
post_ptaszyna tak jak reszta dziewczyn doalczam sie do podziwow nad lazienka :-) naprawde jest piekna!
andzia79 mamy takie same loginy :-) termin porodu jest okreslany mocno w przyblizeniu. Zaledwie 5 % kobiet rodzi dokladnie w tym terminie i wsrod nich sa takie ktore mialy idealnie 28-dniowe cykle :-) tak wiec masz problem z glowy, ale mysle ze usg jest bardzo wiarygodne :-) zreszta lekarz tez :-) jak masz termin na 16 lipca, to liczy sie 2 tyg w przod badz w tyl :-) jednym slowem caly lipiec najlepiej byc na bacznosc i przygotowana na wszelkie ewentualnosci :-)
slyszalam tez o czyms takim, ze od dnia pierwszych ruchow dolicza sie 4mc i 2 tyg i to niby jest termin porodu-ale ja nie wiem czy to wiarygodne :-)
andzia79 mamy takie same loginy :-) termin porodu jest okreslany mocno w przyblizeniu. Zaledwie 5 % kobiet rodzi dokladnie w tym terminie i wsrod nich sa takie ktore mialy idealnie 28-dniowe cykle :-) tak wiec masz problem z glowy, ale mysle ze usg jest bardzo wiarygodne :-) zreszta lekarz tez :-) jak masz termin na 16 lipca, to liczy sie 2 tyg w przod badz w tyl :-) jednym slowem caly lipiec najlepiej byc na bacznosc i przygotowana na wszelkie ewentualnosci :-)
slyszalam tez o czyms takim, ze od dnia pierwszych ruchow dolicza sie 4mc i 2 tyg i to niby jest termin porodu-ale ja nie wiem czy to wiarygodne :-)
o nie słyszałam o takim sposobie liczenia:-) to ja bym urodziła przed podanym terminem z om :-)
pabla27
Fanka BB :)
No, mi też wg tego schematu wychodzi właściwie termin wg ostatniej @ czyli 29 czerwca, ale w poniedziałek jak byłam na usg połówkowym, to lekarz mi powiedział, ze najbardziej wiarygodnym terminem jest termin z pierwszego usg, a wtedy mi podał termin 11 lipca, teraz wyszło na 15 lipca, więc ten wg ostatniej @ jest zbyt wczesny, bo róźnica to prawie dwa tygodnie. To się zgadza właściwie z moimi wyliczeniami ( na 17 lipca ), a lekarz kazał mi się trzymać 11 lipca :-))) w każdym razie na pewno lipiec.
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona

Jesli chodzi o termin wg tego wyliczenia to mi wychodzi 21 06 :-) he he zobaczymy.
widze ze dostarczylam Wam dziewczyny mnostwa wyliczen :-)
nio:-) a nasze maluszki i tak nie posłuchają i będą się pchały na świat w najmniej oczekiwanym terminie i momencie:-)
reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
Ha, to mi wychodzi około 3 lipca - pięknie by było
Zostałyby już tylko 4 mce czekania