reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Andula, trzymam kciuki.:happy:
Jeszcze nie mam pewności. Kupiłam teścik, ale ciągle odkładam zrobienie go. Czasami czuję się jak na początku pierwszej ciąży, a czasami mi się wydaje, że tylko mi się coś ubzdurało.:-) Chcę poczekać z teścikiem do poniedziałku. Zobaczymy czy coś się wykluje;-)

reklama
Kasia, samo się nie wykluje, albo już fasolka jest, albo trzeba nad nią dalej pracować:-D
Apropos emigracji, ja chyba za bardzo nie powinnam radzić, bo przyznaję, że brak mi obiektywności - rok mieszkałam zagranicą, mialam świetną pracę w instytucji unijnej z gwarancją zatrudnienia do emerytury.....i po roku wróciłam, bo tęskniłam jak wściekła:baffled: I żadne luksusy, pieniądze i możliwości na Zachodzie mi tego nie rekompensowały... po powrocie na początku wszystko mnie tu wkurzało, nawet to za czym tęsknilam, ale dość szybko przywykłam z powrotem do polskiej, nie zawsze łatwej mentalności, a przy tym takiej energii pozytywnej nabrałam, że jestem z powrotem "u siebie", że w pół roku zebrałam się kupiłam mieszkanie i zaczęłam zmieniać swoje życie - więc jeśli chcecie wracać, to nie bójcie się, że sobie nie poradzicie, bo poradzicie sobie na pewno:tak:

Madzia737-ja mieszkam poza Polska juz 11 i pol roku i bardzo sobie chwale :-) 4 i pol roku we Francji -Marsylii i Paryzu - i prawie 7 lat w Kanadzie - Toronto i okolice... i szczerze nie wyobrazam sobie powrotu do Polski... w odwiedziny raz na jakis czas to i owszem ale nie na stale... teraz majac Adrianne jest troche trudniej ze wzgledu na ograniczony kontakt z moimi rodzicami i siostra - telephone i internet- wiadomo Adrianna jest za mala zeby z nich korzystac na poznanie dziadkow i cioci,ale to tylko chwilowo ;-):-) moze jest mi latwiej,bo ja wyjechalam zaraz po studiach i byl to moj swiadomy wybor a nie koniecznosc.... no i nie mialam wtedy wlasnej rodziny,bo Joe dopiero tu poznalam... owszem na poczatku,szczegolnie tu w Kanadzie, bylo mi bardzo trudno,bo nie znalam jezyka,ale szybko sie nauczylam i pierwsze dwa lata wspominam jako wyjatkowo szczesliwe - poznalam wiele super dziewczyn,z ktorymi sie zzylam lepiej niz z wlsana rodzina... szkoda tylko,ze ta Kanada tak daleko ;-):-D:-D a jesli chodzi o tesknienie to w moim przypadku pojawia sie tylko jednego dnia w roku - w moje urodziny....

Nie wiem gdzie podpiąć moje pytanie wiec pisze tutaj :-) a mianowicie, czy Wam dziewczyny też wypadają włosy po ciąży? U mnie wychodzą wręcz garściami, chwilami sie boje ze łysa zostane ....:-( nigdy aż tak mi nie leciały włosy. Macie może jakies sprawdzone preparaty? Z gory dzieki

Lemonnka-calkowicie normalne i tymczasowe zwiazane z normowaniem sie gospodarki hormonalnej po ciazy... u mnie tez wychodza garsciami...

Lemonnka, ja mam tak samo - za niedługo będę łysa:szok:
Ja jestem taką rodzinną osoba, że nie wyobrażam sobie życia z dala od bliskich...

mi nie wypadają,na razie, nie wiem czy to ma wplyw ale biore nadal (jak nie zapomne:-D) witaminy dla ciezarnych i odzywka pantene provi czy jak to sie pisze stosuje

Oj wypadanie włosów....chyba większości z nas dokucza. Ja już wybrałam całe opakowanie tabletek Merz Special, teraz biore Skrzypowitę i raz dziennie wcieram we włosy ampułkę Seboradin. Wydaje mi sie że po miesiącu stosowania jest mała poprawa, ale wciąż wypadają.

reklama
Ja tak jak rudka dzień w dzień jem Feminatal + jeszcze żelazo i odpukać nie wypadają.
Ja nie była bym w stanie zostawić ludzi i miejsc.

Do góry