liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Dziewczyny ja tak trochę odbiegnę od tematu i ma do Was takie pytanko :
jak wasze dzieciaczki tolerują/reagują na zwierzęta w Waszych domach ( jeśli oczywiście posiadacie) chodzi mi o psa i kota? No i w drugą stronę też jak jest czyli jak zwierzaki reagują na małe dzieci.
Bo ja mam oczywiście marzenie z dzieciństwa żeby posiadać kotka albo pieska ( bo ja nigdy nie miałam), bo zawsze miałam jakieś gryzonie. No i tak się zastanawiałam nad zwierzakiem ale nie wiem czy pies czy kot przy takim małym dzieciaczku to dobry pomysł
No a przejrzałam sobie allegro no i już się w jednym piesku zakochałam : NAJPIĘKNIEJSZE SIOSTRY W SCHRONISKU- JEDNA MA DOM (551297080) - Aukcje internetowe Allegro no ale chciałabym wiedzieć co wy o tym myślicie
jak wasze dzieciaczki tolerują/reagują na zwierzęta w Waszych domach ( jeśli oczywiście posiadacie) chodzi mi o psa i kota? No i w drugą stronę też jak jest czyli jak zwierzaki reagują na małe dzieci.
Bo ja mam oczywiście marzenie z dzieciństwa żeby posiadać kotka albo pieska ( bo ja nigdy nie miałam), bo zawsze miałam jakieś gryzonie. No i tak się zastanawiałam nad zwierzakiem ale nie wiem czy pies czy kot przy takim małym dzieciaczku to dobry pomysł
No a przejrzałam sobie allegro no i już się w jednym piesku zakochałam : NAJPIĘKNIEJSZE SIOSTRY W SCHRONISKU- JEDNA MA DOM (551297080) - Aukcje internetowe Allegro no ale chciałabym wiedzieć co wy o tym myślicie

:-)
No ale z kotem to jeszcze bardziej się boję już nie mówiąc o tym że mój M nie lubi kotów i musiałabym go jakoś przekonać.
a jak wolam psa po imieniu to on az sie wychyla i czeka kiedy pies podejdzie.takze wplyw na rozwoj dziecka nasze psy mają ewidentny....nie mowiac o tym ze wachają mu pupe jak narobi w pieluche i wogole od razu go zaakceptowaly. Wydaje mi sie ze jak nowy pies trafia do rodziny w ktorej jest juz dziecku to po prostu przyjmuje sytuazją taka jaka jest i odnajduje w tej rodzinie swoje miejsce,gorzez jest jak do ustalonej hierarhii "stada" przybywa nowy czlonek rodziny,wteyd moze byc roznie. jak sie nie sprobuje to sie nie wie. decyzja nalezy do ciebie liwus.