reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

reklama
No tak, europejska karta nie uprawnia do korzystania z uslug specjalistow. Jak bylam ostatnio w Pl i strasznie zaczelo mnie bolec kolano (a bylam w ciazy) to rowniez musialam placic a wizyte. Lekarz pierwszego kontaktu powiedzial, ze karta obejmuje tylko nagle przypadki:eek: tj. wypadki:szok:.

No tak, europejska karta nie uprawnia do korzystania z uslug specjalistow. Jak bylam ostatnio w Pl i strasznie zaczelo mnie bolec kolano (a bylam w ciazy) to rowniez musialam placic a wizyte. Lekarz pierwszego kontaktu powiedzial, ze karta obejmuje tylko nagle przypadki:eek: tj. wypadki:szok:.
Wiedzialam to i zapytalam sie mojej doktor o to a ona ze chirurg musi mnie pryjac bo to nagly przypadek niestety pani z rejestracji chirurgicznej twierdzila inaczej:baffled:

Andula i Pearl - czasem może się pojawiać stan zapalny (stąd ból) i samo raczej nie przechodzi:baffled: Polecam ketonal;-) (tabletki mają działanie przeciwzapalne i lekko przeciwbólowe)! W naszej rodzinie się sprawdziły na bóle mięśni i stawów! Moja mama z 2 tygodnie się męczyła z bólem ręki, a po 2 dniach zażywania ketonalu było znacznie lepiej, po kilku przeszło:tak: A ja je dostałam na obite w trakcie porodu żebra, jak się tak wszyscy na mnie rzucali, by "wycisnąć" Zosię:baffled:

Dzieki Kaja mam ketonal masc sprobuje na noc sie nasmarowac tylko przy karmieniu nie mozna ale do nastepnego cyca mam okolo 12h wiec mysle ze nic nie bedzie,albo dla bezpieczenstwa rano cycucha Mis nie dostanie i tak juz mleczarna na wykonczeniu:tak:

Tosia i Kubuś moc buziaków od Ciotki i Antka:-):-):-):-)
Andula współczuję bólu, mam nadzieję, że do jutra Ci przejdzie;-) życzę zdrówka:tak:
dzisiaj u nas było ładnie:-) świeciło słońce, więc roztopił się śnieg:-p Mały zadowolony bo był na spacerku;-) co do Ketonalu to moja Mama też go używa na bóle stawów oraz inne mocne boleści i jest zadowolona:tak: ja biorę ketonal w drugi dzień miesiączki bo mam takie mocne skurcze, że tylko to mi pomaga:-p
muszę Wam napisać, że ostatnio zamówiłam roczną prenumeratę "Mamo to ja" za jedyne 15 zł i dziś przyszła paczka z prezentem - dwa smoczki Nuk, butelka duża Nuk - seria z Krecikiem, płyn i Oliwka Bubuchen:) ale się ucieszyłam bo myślałam, że ten prezent to ściema:)))

Ostatnia edycja:
Hej! Ostatnio trochę wypadłam z rytmu forumowego - M był chory i na L4, Tymcio przeziębiony nie chodził do przedszkola (co znacznie ograniczyło mój czas wolny), noce wciąż kichowate (pobudka co trzy godziny i o piątej rano gotowość do nowych wyzwań - Tosika nawet nie wiesz z jakim sentymentem pomyślałam o Twojej Córci, że już o 4 daje o sobie znać ;-)).

Julcia wciąż zaskakuje nas czymś nowym. Po kilku dniach spokoju, znów trzeba cały czas na nią patrzyć, bo wstaje na nóżki i się przewraca - oczywiście głowa zawsze musi uderzyć w podłogę :wściekła/y: Raczkuje po całym domu, najbardziej lubi Tymka pokój, więc jestem w ciągłym stresie, bo tam dużo zabawek maleńkich i wciąż sprawdzam, czy TYmi czegoś nie wyciągnął. No i zaczęła "mamować" :-) któregoś dnia o 6 rano - nie wiedziałam czy się cieszyć czy złościć. Ponadto mam wrażenie, że jest trochę cięższa i lepiej wygląda - w poniedziałek idziemy na ważenie, to się okaże.
Odebrałam dzisiaj wynik posiewu moczu i jest czyściutko.
Za to Tymi ma gronkowca nie tylko w nosie, ale i w gardle. Do tego coś pneumokokowego - chyba się to paciorkowcem nazywa po naszemu. No i oczywiście znów katar, który wygląda jakby się miał nie skończyć.
Ech...
No i dwa dni temu zaliczyliśmy pierwszego klienta. W sumie jak na dwa miesiące otwarcia, to marniutko, ale ostatnio ogólnie większy ruch się zrobił, ludzie przychodzą, oferty chcą, więc może wreszcie to ruszy.
Pozdrawiam świętujące dzieciaczki i wszystkim życzę spokojnej nocy - tak mi się marzy przespana noc :tak:

Andula no właśnie przecież nie poszłaś tam tak sobie,tylko cię nagle zaczęło boleć,więc nagły przypadek,a nie rutynowe leczenie.Ja bym się kłóciła:angry: Po to płacimy insurance,żeby móc skorzystać z usług lekarskich jeśli to potrzebne i nie tylko u internisty.A E112 to zaświadczenie na planowane leczenie,np jak chcesz sobie zrobić operację lub jakiś zabieg w innym kraju niż UK i w takim wypadku nie mają prawa tego wymagać,bo przecież ciebie zabolało nagle.Ja bym nie popuściła.My jak byliśmy na święta i Maciek zachorował to też mnie jakieś durne babsko w rejestracji chciało "uświadomić" ,że leczenie nam nie przysługuje,ale nie dałam za wygraną:no: i normalnie nas lekarz przyjął.

Antosia i Kubuś zdróweczka!!
Oj Andula współczuję,może ten ketonal coś pomorze wiem że w tabletkach jest bardzo silny,nawet chyba tylko na receptę.
Mondzi teraz się ruszy,chyba dopiero teraz ludzie zaczynają coś rezerwować

reklama
Kate, jakim cudem za piętnaście złotych? Ja też chcę :-) Zwłaszcza z takimi gratisami.

Kamu, no właśnie chyba ludzie zaczynają myśleć o wakacjach, bo nareszcie ktoś przychodzi. Tendencja jest taka, że im ładniejsza pogoda, tym większa szansa na klienta. A że idzie lato, to taka tendencja fajną mi się wydaje.

Do góry