reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hej,
ja dziś padnięta jestem, jakiś ciężki dzionek miałam.
Mała ogólnie ok, ale teraz mi przed samym spaniem zwymiotowała całą kaszkę którą zjadła:baffled::nerd: oczywiście podejrzewam że z przejedzenia, bo od obiadku wciąż coś jadła, a to chlebek, a to biszkopty, a to chrupki, całego banana itp...i teraz mi wypiła 150 ml kaszki i już nie chciała a ja mądra matka dałam jej resztę łyżeczką. Oczywiście nie na siłę bo dziobka otwierała szeroko, ale przejadła się i cała nasza pościel, ona, ja i podłoga w kaszce:crazy: wrzuciłam ją raz jeszcze do wanny, przebrałam i od razu zasnęła. ja właśnie siedzę z farbą na włosach, muszę odrosty zakryć bo już tragedia.
jutro jedziemy na tą działkę na grilla, mam nadzieję że pogoda nie będzie gorsza od dzisiejszej.
Tosika - koniecznie masz do mnie wpaśc!!! niezłe smsy synek Ci śle:-)
Beaa - Zdrówka dla Zainab!!
Surv - ja uważam że powinnaś sobie dać spokój i tyle. Niech Ci Agata pokaze parę fajnych ćwiczeń i rób z małą w domu a kontrolnie moze się z nią umawiaj co parę mcy.
Kicrym - na pewno coś fajnego znajdziesz, nic się nie martw
Kamu - faktycznie beznadziejnie z tym samochodem:sorry:
wszystkim życzę jutro ładnej i słoneczniej pogody i odpoczynku!

reklama
Teraz sobie zdalam sprawe, ze jutro macie Boze Cialo i dlatego tak grillujecie. U nas dzien jak codzien...

Pogode mamy okropna wiec i na spacerki nie chodzimy.
Pabla- ja wczoraj w nocy musialam zmieniac posciel, ciuchy itd. Wszystko plywalo- z tym, ze trzy razy musialam ta czynnosc powtarzac.
Kamu- nieciekawie z ta sprzedaza, moze faktycznie cos pokombinujcie jak radzi kicrym.
Kicrym- jeszcze masz troche czasu tak wiec znajdziesz jakas kiece:-).
Surv- z tego co piszesz, to Florka niebawem zacznie chodzic i pokaze wszystkim ''specjalistom'', ze sa omylni. Milego wypadu i nie zapomnij zrobic wielu zdjec i wkleic je za odpowiednim watku;-)
KasiaDe- milego grillowania i wspanialej pogody.

wpadam sie pozegnac, ile pakowania :szok: :-) ale juz tylko moje ciuchy i meza i reszta jutro przed odjazdem, porobie fotki :tak:
Kicrym dzieki :tak: a plac zabaw jest? i czy za malucha placiliscie? a jedzonko tam mieliscie i czy dobre :-p najpierw wypytam hehe potem zadzwonie :rofl2:
Tosika zajefajnie juz widze oczyma wyobrazni jak mi Oski wysyla sms :eek::-D:-D:-D a ja z tych nerwowych, osiwieje pewnie...:-p
Surv buziaczek na guza; dzisiaj mj syn wywinal orla :no: w kant fotela lukiem brwiowym, ma siniola,ale myslalam ze krew sie poleje; akrobatka ci rosnie
Kamu wspolczuje, to oplaca sie sprzedac?

dziewczynki zycze wam sloneczka i milego weekendu :tak: i sobie też :-p

jeszcze raz w imieniu Szymka dziekuje za wszystkie zyczonka pod naszym adresem
przepraszam ze sie nie rozpisuje ale pakuje nas, bo jutro ten wyjazd, a do tego wszystkiego byłam jeszcze z Natalka na pogotowiu bo kokosiła sie na ławce na placu zabaw i spadla i pękł jej policzek we wnatrz byłysmy na szyciu.......
wszystko na jednej głowie....
do usłyszenia po Naszym urlopie ok 29czerwca( w moje urodzinki bedziemy wracac...)
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i ich rodzinek oraz najszczersze zyczenia od nas dla przyszłych roczniaków i 11-sto miesieczniaków.!!

Kicrym dzieki :tak: a plac zabaw jest? i czy za malucha placiliscie? a jedzonko tam mieliscie i czy dobre :-p najpierw wypytam hehe potem zadzwonie :rofl2:
Izabelka nie byliśmy z Kubą:zawstydzona/y:bo to był ten weekend co moja mama z nim została a my pojechaliśmy sami:zawstydzona/y:wiesz co tam chyba placu zabaw nie było:no:ale koło tego ośrodka jest taka dolina dinozaurów:tak: i tam chyba były jakieś huśtawki ale musiałabyś tej pani zapytać. Co do zapłaty za dziecko to nie mam pojęcia, myśmy śniadania i kolacje robili sobie sami a na obiad schodziliśmy do tej restauracji,(II danie ok 20 zł ale taka porcja że ja nie umiałam tego zjeść, zupa chyba ok 4-5zł)ale jest możliwość wykupienia wyżywienia. Ogólnie dla mnie super, czyściutko, cicho i esetetycznie, wiesz nie tak jak w PTTkach stare łóżka i śmierdzące szafki:-p wiem że niedaleko tego ośrodka są takie domki i w tamtym roku koszt domku był 150 zł za dobę ale w tym to nie wiem.jak będziesz coś chciała wiedzieć to pytaj.

Kamu powinniście najpierw wykupić auto od leasingu, następnie przy sprzedaży zaproponowac kupującemu a co by wpisać w papierach jak najniższą kwotę;-)którą wpiszecie na fakturze zeby zapłacić mniejszy Vat i mniejszy podatek dochodowy, a dochodówkę bedziecie placili od rożnicy jaka jest między zakupem od sprzedaży (jeżeli wykupujecie przed zakonczeniem leasingu). Acha od kazdego samochodu na firmę (nie musi być to van) w ciągu pół roku po wykupie trzeba zapłacić podatek dochodowy i Vat:tak: po upływie poł roku placimy samą dochodówkę:tak:
Kasiu to będziemy mieli moze znajomego księdza, ba może biskupa:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Surv ja to bym dała sobie spokój z tą poradnią, bo oni cos Cię tu kręcą, :no:Florka rozwija się znakomicie:tak: pewnie chcą nabijać frekwencję i dostawać z NFZ większe dofinansowanie:crazy: kurcze przez nich serducho Ci szwankuje i nerwa masz większego:eek: olej ich, i masz rację spytaj się neutralnego specjalistę, czy warto ninię tak ciągać?? no i masz rację co do wczesnego dojrzewania dzieciaczków:szok: mój Kornel jest jeszcze taki dzieciaczkowaty ale patrzącna co niektóre koleżanki albo kolegów z klasy małego to jest przerażona:no: aaa i chciałam się pochwalić, że Kornel będzie miał ze wszystkich chłopców najwyższą śrdenią (to podobno nieoficjalne dane, ale:-p tylko zastanawiam się jak on to zrobil, bo ogólnie mój mały to taki leser mały- czyli jak tu zrobić a co by się nie napracować;-))
Kicrym ja tez tak mam- idę po kieckę, wracam ze spodniami:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: mój M wczoraj mi smęcil a co bym sobie spóniczkę przed kolankiem sprawila:baffled: ach te chlopy:-p
Pabla, Beaa zdróweczka dla laleczek:tak:
Pabla jeśli okaże się, że ten hotel nie jest na drugim krańcu W-wy od Ciebie, to zostawię pracownicę (zerknę tylko co i jak, i pędem do Ciebie przybędę - bo przy samym zamawianiu to ja już zbędna jestem:baffled: bo się na tym nie znam;-) no i może cościk Ci przywiązę, ładnego - zaznaczam, że będzie ecry i wrzos:-p (moze być?):-)
a my mielismy dzisiaj jechac do rodzicow, ale zdecydowaliśmy się, ze wyruszymy jutro rano (ambitnie o 8mej chcemy:-p tiiiaaa;-)) wracamy w piątek- czyli szalenstwa nie bedzie, bo w sobotę idę na balety:rofl2: - mamy ten 10lecie ukonczenia studiow (oj bedzie się działo:-p:rofl2::-D:-D:-D:-D)
nie wiem czy jutro wpadnę do Was dlatego,
Mikusiu wszystkiego najlepszego, duuuużo prezentów, grzecznej siostrzyczki, wyrozumiałych rodziców i samych słodkości w życiu:-):-):-):-)
a Wam dziewczyny cudownej pogody a co by grillowanie i wojaże były czystą przyjemnością i radością (acha przypomniałam sobie, ze mam Wam dopisać co nie co na przepisach:zawstydzona/y:)
ale będę tęskniła;-)

Tosika...to baw sie dobrze

:0
a ja odwołałam grilla
po naszej dzieiejszej burzy i z prognozami na jutro raczej marne szanse zwłaszcza że my po południu mieliśmy grilować:tak::tak::tak: a tak nabiegam się przygotuję zmęczę i wszystko na nic....a musze się oszczędzać, nie??;-);-);-);-)

Zainab...zdrowiej nam księzniczko:tak:

surv...no właśnie...coś kombinacji za dużo..
Florka...gumowe podłoze to tylko na placu zabaw...oj ale Cię musiało zaboleć

a młoda dzisiaj 3 dzień marudy (no dobra może nie maruda ale u niej to nie wiem jak to opisać..) widać że zęby męczą i chyba nie idzie tylko jeden..ale pod wieczór przeszło i dziecię już odetchnęło z ulgą... moja słodka kruszynka...aż mam wyrzuty sumienia że czasem jak patrzy tak...mamuś weż na rączki, co??? a ja nie mogę..no... to tulę coby sobie nie pomyślała że matka to taki niemiecki ordung:-D:-D:-D:-D:-D
Ech..no
idę lulu bo malż już śpi:szok: to się idę potulić...bo co innego mi pozostało...Łucek mi na więcej nie pozwala ostatnio:crazy:
Ach te chłopy....żeby takie małe i już chce rządzić no:szok:
dobranoc kobitki:-)

reklama
Hej Dziewczynki!
My zostajemy w domu,bo M. pracuje! Ale za miesiąc się wczasujemy! I jednak pojedziemy autem! Trochę sie obawiałam autobusu - pootwieranych okien, marudzącej Zosi, niewygody i dużej ilości bagażu (wózek, fotelik do autobusu, bo jak ją trzymać 8 godzin na rękach?, bagaże) i z wygody stwierdziliśmy, że jednak pojedziemy autem. Wezmę kocyk i będziemy robić postoje:tak: Trochę sie boję, bo M. ma tak krótko prawko, ale widzę, że nie szarżuje.

Szymek - wszystkiego naj, naj, najlepszego! Dużo zabawek, słodyczy i wyrozumiałych rodziców:-D

Surv- wypoczywaj, bo się Tobie należy:tak: A po przyjeżdzie koniecznie skonsultuj się jeszcze z jakimś specjalistą, bo szkoda Twoich nerwów:tak:

My planowaliśmy dziś spędzic cały dzień na dzialce, ale jakaś dziwna pogoda i straszny wiatr:wściekła/y:

A ja mam wystawianie ocen i juz laaaba:-D Wniosek o kredyt tez złożony (no prawie, bo jednego podpisu zabrakło i muszę donieść w poniedzialek). Nordea ma najciekawsząoferte, ale czeka się na decyzję ponad 2 miechy:no: A w GE money bank trochę drożej, ale rozpatrują w ciągu 2 tygodni. Byłam też w sądzie, może uda sie przyspieszyć wszystkie sprawy:tak:

Udanych weekendów i imprez:-D Wypoczywajcie!!!

Do góry