reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Tosika no to faktycznie nieciekawie z tym jedzeniem, mi też rece opadaja jak mały nie chce jeść więc cię rozumiem. Tylko ,że u na aktualnie 3 zęby wychodzą więc mam wytłumacznie.Nie wiem co poradzić:no: Może faktycznie kaszka,albo jogurcik?A próbowałaś ryż na mleku?
Może trochę budyniu,podobno już można dawać taki na zwykłym mleku,a ajk nie to na modyfikowanym ugotować.
No i ten makijaż połączony z dietą:-Drewelacja.TEż bym chciała,tylko,że mój m twierdzi,że się szpecę jak się maluję,to chociaż wieczór i rano może mmnie oglądać bez makijażu,bo ja niestety jestem innego zdania niż on i oko musi być zrobione.Inaczej się czuję jak mongoł:-D

Pabla gratulacje! super,że tak ci świetnie idzie za kierownicą:tak:
Post ja stawian najszybciej poniedziałek.A i czy też mogę Maćka na kolonie wysłać?;-)

My wczoraj w końcu odebraliśmy zdjęcia ze ślubu i ta fotoksiążkę.Zdjęć jest tyle,że jeszcze nie zdążyłam wszystkich oglądnąć,a fotoksiążka fajna,ale czy warta swojej ceny to nie wiem:dry:
Ja z małym właśnie u rodziców jesteśmy,K na pomiarach.Maciek sobie troszkę pupę odparzył i prawie cały dzień lata na golasa:tak: No i właśnie muszę już lecieć bo awaria na dywanie:sorry:

reklama
Tosika no to masz niejadka - współczuję
a sinlac też już nie pasi???
Pabla super, że jeżdżenie się podoba;-) no i oby jutro wszystko na badaniach było dobrze
miłego wieczorkowania

My niedawno wróciliśmy z dworu:tak:ale mały juz po kolacji, wykąpany i leży w łóżeczku i zasypia,a ja padam:confused2:zaraz tez ide lulu bo jestem wykończona:sorry:
Pabla no to super że jazda udana. Co do bakterii to u nas tez e .coli była. Nie wiem czy tak niski poziom sie leczy bo Kuba miał do 6 i dostawał furagin. Obecnie jest "czysty":tak:
Tosika ach te dzieci:confused2:ale piszesz że ona duzo w nocy je, może jej się coś poprzestawiało?moja mama miała w pracy takie dziecko które jadło w nocy a w złobku praktycznie nie jadło nic:sorry:
Madzia no z ta fotoksiążka to przesadzają, ale kolega fotograf twierdzi że ta oprawa tyle kosztuje:sorry:ale pamiatka jest na całe życie:tak:
Survivor obecnie moja mama ma w pracy Majke ur.30.06.08r która spi w ciągu całego dnia 20 min:szok:mówi wczoraj tej mamie że ona tak krótko spała i jeszcze jaki miała problem żeby ja uspać, a jej mama na to że ona czasami w dzień wogóle nie śpi:szok:także ztakim dzieckiem to dopiero masakra:eek:
Post siostry mam 2:tak::tak::tak::-)ok niech będzie ten poniedziałek:-p:-D

Spokojnej nocki!

Tosika, na pewno denerwujesz się niejedzeniem Tosi. Olga generalnie ja, ale jak ma gorszy dzień to widzę po mojej mamie jak podminowana chodzi (wiesz u babć jedzenie jest najważniejsze!;-)). Nie wiem co poradzić :-(
Brawo Pabla! Teraz to pewnie będziesz się z m o kierownicę kłócić ;-) Trzymam kciuki za wyniki badań:tak:

Moje łobuziaki już śpią a ja zaraz wskakuję do wanny:tak:
Miłego wieczoru:tak:

Tosika kurcze juz sama nie wiem co radzic...a moze platki owsiane na mleczku z owocami? moja je, syn tez lubi :tak:

byla u nas JuliaK na kawce :tak: bardzo milo sie z nią gawędzi, chociaz zmeczona po pracy, to wpadła i się poznałyśmy :tak: musze powiedziec,ze fajnie poznawac kolejne z Was :-D jutro jedziemy do Dorki do Tczewa na rewizyte :-D
spokojnej nocki

Tosika współczuję tego nie jedzenia małej, Maks znowu wcina wszystko co mu dajemy.Oby mu się nie zmieniło
Kicrym pod nami mieszka Madzia która jak miałam troszkę ponad rok to przestała w dzień spać, tylko w nocy.
Pabla t teraz spokojnie możesz jeździć.
Post widzę że jeszcze jesteś:-)
Renia to wyślę ci we wrześniu
Madzia ale jednak piękna pamiątka na całe życie zostaje, uwielbiam oglądać ładne zdjęcia
Ja dziś prawie cały dzień w pracy a od 18 na działce z młodym, szalałm tam jak nie wiem, przynajmniej taki dotleniony natychmiast nam zasypia wieczorem, zje butle i odpływa:-)
Zapomniałam wam napisać jaka znieczulica jest u moich rodziców na osiedlu. Z soboty na niedziele ok 3 w nocy moi rodzice usłyszeli przeraźlewe wzywanie pomocy, wyskoczyli na balkon a tam przerażona dziewczyna, okazało się że została zaatakowana przez jakiegoś zboczeńca ale się wyrwała, jednak ręke jej złamał. Mój tata wezwał policję, a somsiada z dołu ma wilekiego psa i zeszła z tym psem do tej dziewczyny. Z dwóch bloków tylko oni zareagowali. Okazało się że dziewczyna pierwszy raz od roku wyszła bo ma malutkie dziecko i dosłowmnie miała do przejścia ok 200 m dosłowmnie kawałek. Moja mama mówi, że tak przerażónej osoby to nie widziała. Dobrze że wyszli na ten balkon bo kto wie jak by się to zakończyło.

Witam, czytalam Was w ciagu dnia ale nie mialam zbytnio czasu odpisywac.
Wiec zaczynam.
Post no to ja obstawiam...hmm moze wtorek? Pasuje Ci?;-);-);-)
Tosika dziewczyny wszystko juz napisaly:tak:Ja tez mam czasami problem z karmieniem malej. Czasami zje pelna miske zupki a na drugi dzien tylko 3 luzeczki:eek:
Pabla super ze sie powoli wprawiasz w jezdzenie. Ja szczeze powiedziawszy wole jezdzic w dalsze trasy niz po miescie. Trzymam kciuki zeby u lekarza wszystko bylo oki:tak:
Kircym milych snow:tak:
Survi ach te nasze siostry. Moja jak przyjedzie to sie ciesze, ale jak jest juz dluzej to mnie troche wkurza(ma trudny charakter), ale jak wyjedzie to zaraz mi teskno do niej:tak:
Oj biedny Macius:-(Misi juz sie wygoila dupka. Tez biegala z golym tylkiem ,a my z G zmywalismy plamy. Raz nawet musielismy sprzatac kupsko,ktorym mala zaczela juz sie bawic:-p
Iza czekam!!!

Bylismy dzis na szczepieniu. Potem zakupki,obiad. Kolezanka przyszla do nas na obiad, siedzielismy gadalismy. Potem G poszedl sprzatnac samochod i tak dzien zlecial. Mala dzis obudizla mnie o 10:szok: Wiec sie wyspalam po pracy:-D
Milej nocki zycze

Kamu ło matko, szok,ze nikt inny nie wyjzal chociaz, ludzie sa beznadziejni :-:)-:)-(
Dorka ale mala ci dala pospac, superrr
ja tez ide spac :-D jutro rano smigamy nad morze ;-)

a mi trochę przeszło:tak: dzięki dziewczyny za wsparcie:tak: fajnie Was mieć;-) Co do jedzonka, to ona kaszki w nocy wcina i jej się uszy trzęsą ale w dzien ma swoje widzimisię:crazy: np. jak wstała po południowej drzemce to wcięla lososia znowu z apetytem, ale jak jej dawałam do tego ugotowaną marcheweczkę , to wypluwała:confused2: dzisiaj rano dawalam jej ryż z malinkami to pluła, ale jak dalam twarozek z malinkami to wcinała:eek: a najbardziej męczy mnie to, że w następnym tygodniu mam zrobic badanie krwi i aż sie tzręsę czy nie wyjdzie znowu niedokrwistosć:-:)-:)-( Kornel był totalnie inny - jadl dosłownie wszystko- nawet chcrząstki potrafil wyssać:-p
Post ja to już po mału zaczynam siedzieć jak na szpilkach;-);-);-)
Surv tak na moje oko (czyt. alergika;-)) Florcia coś mi alergią podjeżdża:no: ja np. teraz też mam katar, taki alergiczny i niewiem z czego? Bo ja ogolnie jestem uczulona na grzyby i pleśnie. I też mam takie zawirowania, jak jest np. gorąco i się spocę to momentalnie leci mi z nosa:tak: aczkolwiek to jest takie moje gdybanie, a podobno testy u maluchow najbardziej wiarygodne wychodzą po 3 roku życia:tak:
Kamu ale akcja!!!! Matko jedyna:no: dobrze, ze Twoi rodzice zareagowali:tak: Rzeczywiście nasze społeczeństwo robi się strasznie bierne na krzywdę innych:crazy: bo po co reagować, bo przez przypadek moze i mi się oberwać- najczęstrze myślenie przecietnego obywatela:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jakby to była ich corka, kuzynka, synowa itp. to co?? szkoda słów:confused2:
Kicrym to moja Tosia jest rewelacyjna jeśli chodzi o drzemki (dwie po 1,5 h:tak: anie raz dwie po dwie:-D:-D:-D)
Iza eej nie za dobrze Ci koleżanko?:-p ja też tak chcę!!!;-);-) która ma zamiar/ chęci zahaczyć teraz o Olsztyn;-)
Dorka coś Ciebie rozpieszcza ta córka:-D:-D:-D:-D Fajnie, że jutro siię spotkacie:tak::tak: Daleko macie do siebie?
Pabla to moze niedlugo do nas wpadniesz? w sumie to prawie tyle co do Twojej mamy ( tylko o 100 więcej:-p) trzymam kciuki za jutrzejsze badania:tak:
Renia próbowalam sinlac i d***, jedynie co ona trawi to kaszka bebilonu - delikatna wanilia:tak: i wiecie co ostatnio mnie oświeciło?? że ta kaszka jest po 4m-cu życia i czy małej już nie będzie składnikowo niezauboga???
Madzia była warta:tak: pomysl sobie, ze na starość siądziecie sobie wygodnie na fotelach otworzycie ten album i tak sobie powspominacie, jacy to byliście piękni i mlodzi:-p:-p:-p:-p
a ja od dluzszegi czasu męczylam M żeby pomalował dwie ściany w kuchni (bo nad zlewem straszne tluste plamy się porobiły:szok: (pomimo iż są kafelki:sorry:) i tak sobie wymysliłam, że tam gdzie mam takie łososiowe ściany (czyli nad meblami kuchennymi i jedna ściana między przedpokojem a jadalnią) M by mi pomalował na wściekly czekoladowy kolor:-p no i po miesięcznych namowach, podaniu i dołączonych do niego dwoch zdjęc wreszcie się zlitowal i dziisiaj obkleil meble i jutro machnie:-) jestem ciekawa bardzo koloru i aż się go boje:eek::-p

reklama
się melduję ładnie..
:tak::tak::tak::tak:
żeby nie było
wszystkie śpią???
dorka...pasi:-)
Kamu...to fakt..dobrze że dziewczynie się w miarę nic nie stało:szok::szok::szok::szok:..ja wieczorami z gazem chodziłam:tak:
Tosika...łosoś serek...no...kombinuj mama kombinuj:tak::tak::tak: widać Tosia...kubki smakowe ma wyrobione:-)
pabla...kciuki trzymam za dobre wyniki:tak:
Kicrym...Ty się kobieto nabiegasz za synkiem...co poczytam co robiłaś to się zmęczę:-D...

oki to zbieram się na to KTG póki upałów nie ma

paaa

Do góry