reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

reklama
Witam wieczorową porą:tak:Dzieciaki śpią i niech tak będzie do rana:-p

witam sie z wami w tradycyjny moj ulubiony sposob- z rana i z kawusia :tak:

No właśnie - u mnie zabrakło mleka i nikomu nie chciało się iść do sklepu - wypiłam dopiero po południu u moich Rodziców:sorry:
Izabelka, co zapodajesz na kaszel?
Zdrówka dla Mamy:tak:

Izabelka cztyałam "Kod..." jak byłam w ciąży i jak dla mnie bardziej interesujący niż film,z resztą jak zawsze-książki super,a później jak oglądne film to lipa.

Też tak uważam:tak:
Zdrówka dla Maciusia!

Tosika, to zaszalałaś Koleżanko!:-D Raz w życiu miałam takiego kaca giganta i od tego czasu nigdy nie dopuszczam do takiego "upodlenia";-) Myślałam, że zejdę. Oczywiście na imprezie bawiłam się rewelacyjnie;-)Nie ma to jak Mamusia i jej pomocna dłoń:tak:

Fredka intrygujący ten news o palmach - może jakaś fotka?

Ja miałam taką starą wstretną zołze z nigdy nie ogolonymi nogami-błeeee i nigdzie nie chciało jej się nas zabierać.

:-D:-D:-D Niezły horror:-D:-D:-D

Surv pisała, że są już na miejscu i kwatery super.

Dzięki za info!

hej kobietki
my w Bukowinie
dziś piękny dzień - słońce, ciepło i widoki dech w piersiach zapierające
dziś zaliczyliśmy Gubałówkę, no i oczywiście basen
Tymi wyszalany nie mógł zasnąć bo tyle wrażeń:-) gadał do poduchy jak najęty;-)
mąż chce wracać jutro ale ja bym została do wtorku i po śniadanku ruszyła (praca nie zając;-):-p) no ale musimy ponegocjować
mały Gracjan dziś wrócił do domku - oj jak mam ochotkę pojechać już do nich i zobaczyć maleństwo przesłodkie. Jak patrzę na jego fotki to widzę Tyma w tamtym pourodzeniowym okresie:-) i się rozmarzam:tak:
surv udanego urlopowania
Tosika super, że dobrze się bawiłaś
kic no wieekendy na studiach, w tygodniu praca - czasem będzie ciężko ale kto jak nie ty ma dać radę:tak:
idę myć głowę po basenie i coś rzucić na ruszto bo woda wyciąga
dobrej nocki

hej
melduję że żyję
nie nadrobiłam postów
i idę spać:tak:
noc...hmmm...czuję sie jak po imprezie.
Ika nam zrobiła niespodziewankę budząc się z płaczem...my oczywiście blady strach..no bo jak ona płacze to już naprawdę musi się coś dziać:tak:..no i chyba zęby jakieś..generalnie noc upłynęła mi na tuleniu raz jednego raz drugiego..
teraz mloda z babcią a Cinek może zaśnie to się kimnę
to pa
ps. testujemy sab simplex od wieczora...zobaczymy..bo jak narazie bez większych zmian

Post moja znajoma też daje Sab i im pomaga,wię może i u was się uda:tak:Współczuję nocki:-(
Tosika to zaszalałaś:-D super,też bym gdzieś poszła,ale jak narazie wszystkie znajome dzieciate i karmiące,więc muszę trochę poczekać.No i u mnie mama by raczej nie pomogła:sorry:Ostatnio jak kaca leczyłam ,a było to jeszcze po wieczorze panieńskim w UK to K z małym latał i nas pakowal,bo na drugi dzień wyjeżdżaliśmy do Pl:cool:
Maciek dalej zasmrakany,ale tylko z jednej dziurki mu leci.Nocka też z pobudkami i wstaliśmy o 6:crazy:,zaraz młody idzie dalej w kime ,a ja za jakis obiad się zabieram,tylko co tu zrobić?
Zapotrzyłam się wczoraj w Cebion i Engystol,a w domu mam jeszcze Euphorbium i Fenistil.Wszystko poszło w ruch.
No właśnie Kasia jak dajesz te Fenistil tzn ile? mi babka w aptece powiedziała 3-8 kropli 3x dziennie,a w ulotce jest napisane ,że 10 kropli.

U nas słonecznie ,ale wichura:szok::wściekła/y: no i też nie wiem czy gdzies z młodym wyjść,ale raczej pokisimy sie w domu.

Witam,
juz po imprezce. Wczoraj nie zagladalam bo milam lekkiego kaca:-D Ale dalam rade i nawet bylismy odwiedzic nasza chrzesniaczke:tak:
Survi udanego urlopu.
Post mam nadzieje ze Ice wychodza zeby a nie zaczyna choroba. Trzymam kciuki za dobre dzialanie leku dla Cinka:tak:
Madzia zdrowka dla Maciusia oby katar szybko sie skonczyl:tak:
Tosika ale milas imprezke, kaca nie zazdroszcze. Ja tak jak Kasia staram sie unikac big kaca:-D
Kic dasz rade:tak: Mi by sie juz chyba nie chcialo uczyc:tak: Na razie i tak nie mam na to kasy:eek:
Iza ale mialas fajnie z tym teatrem:tak:Ja juz nie pamietam kiedy bylam:sorry:
Fredka zdrowka , oby nie bylo to nic powaznego:tak: Palmy w ogrudku fajny widok, u nas na jednym osiedlu tez maja:tak:
Haszi to mialas labe przy kompie:tak:
Kamu to fajnie ze tak sie dogadujesz z tesciami:tak:Moja tesciowa jest oki ale czasami jej nie rozumiem:sorry:

Mala dalej ma katar:crazy: Czarty tydzien bierze leki,teraz tylko jeden syrop i krople na katar. Mam nadzieje ze jej szybko przejdzie:tak:Dzis ide na nocke, nie podziwiajcie mnie za nocki(Andula tez chodzi chyba na 12 godz), poprostu wiem ze musze i ide:tak:
Zycze milego dnia

Ja juz po pracy, ale czasu brak... sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie...potem po małego więc juz wogóle sajgon będzie :p może na dwór sie wybierzemy bo pogoda nawet znośna :) poodpisuje wieczorem na laptopie bo na tym kompie nie wszystkie funkcje działają :/

hejcia

ale mi dobrze - mała śpi, obiadek się gotuje (sam:-p) a ja sieedzę z Wami popijać kawusię i jedząc ciasteczko;-)
Madzia u nas też ciąg dalszy pięknego słoneczka z wielkaśnym wiatrem:wściekła/y: Ja nigdy niewiem co w takiej sytuacji robić ze spacerkiem:baffled: no i zdrówka dla Macia:tak:
Ptaszyno biedulko współczuje Tobie kochana:tak: my tu wszystkie marudzimy, bo w większości mamy jedno takie małe szkrabiątko, a Ty kochana dwa takie tyci małe:szok: Kochana order dostaniesz jak nic:tak:a Ice prawdopodobnie zębolki idą, albo cościk sie najadła i może brzuszek bolał?
Dorka to Ty też balowalaś?:-p Tylko ty z tych zdroworozsądkowych:-) nie to co Twoja koleżanka, która też trzymala fason i wydawać sie jej mogło, ze może pić i pić...i pić:sorry:
Renia to przekonuj męża (a my kobiety wiemy jak to zrobić:rofl2:) a co by przedłużyć urlopik, bo ja dzięki Tobie czuję się tak jakbym też była razem z Wami:-p
a pro po mam zapytanie do dziewczyn z terenów górskich:-p czy nie znacie albo macie jakieś fajne namiary na pensjonat albo cuś takiego dla gromady 30osobowej? Bo moja ferajna wymyśliła, a co by wyjechać w drugi dzień świąt i do sylwestra pobrykać po górach:-) a tak na marginesie to dziewczyny Was też zapraszam do dołączenia się do nas:tak:ale byloby fajowo:-D:-D:-D

Witam się i ja, siedzę w pracy i popijam ciepłą herbatkę.
Widać że wczoraj nie tylko Tosika kaca leczyła również Dorka:-)
Dziewczyny ja na kaszel podaję drosetux i jestem z tego syropu zadowolona.
Kicrym wyobrażam sobie jak cię męczą te wekendowe zjazdy na uczelni.
Renia to widać, że wyjazd udany, byłam kiedyś w Bukowinie na sylwestrze , fajnie było.
Post oby te kolki szybko przeszły, to nie zazdroszczę nocek.
A mnie już po mału przechodzi, czuję się znacznie lepiej , jednak chyba antybiotyk tu zadziałał, bo pewnie gdyby nie antybiotyk to bym dalej była chora, a tak się ta lekarka upierała , że mi już przechodzi i antybiotyk będzie nie potrzebny, widać nie miała racji

reklama
Witam!
No właśnie Kasia jak dajesz te Fenistil tzn ile? mi babka w aptece powiedziała 3-8 kropli 3x dziennie,a w ulotce jest napisane ,że 10 kropli.

Madzia, doktórka kazała 2 razy po 10 kropelek:tak:U nas kataru już nie ma, hurrra. Starszak jeszcze skrzypi, ale chyba idzie ku lepszemu:tak:
Dorka, imprezka powiadasz, kacyk;-)

Tosika, myślę, że powinniście ostro zabrać się za szukanie noclegu w takim terminie i dla tak licznej grupy, bo generalnie ciężko jest z kwaterami w okresie Sylwestra. Niestety nie pomogę:-(Post, bidulko... Ucałowania dla szkrabików

Do góry