reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Trzymam kciuczki...wiem co przeżywasz...mój synuś urodził się hipotrofikiem...ale przy cycochu szybko nadrobił...teraz też noszę w sobie maleństwo (hipotroficzkę)...najgorsze jest gadanie najbliższych...że niby źle się odżywiam,że stres...wyniki mam książkowe...a nawet lekarz nie potrafi powiedzieć dlaczego tak się dzieje...nie palę nie piję...zdrowo się odżywiam...i skąd to???
nie przejmuj sie tym co mówi rodzinka, widocznie taka Twoja uroda tyle.

ja się ostatnio dowiedziałam, że wstydu nie mam bo chcę rodzić z mężem. więc się grzecznie zapytałam, czy jak d...y daje to też się tak wstydzi.

iza:) posiew trzeba zrobić do 37 tc. im bliżej tego tygodnia tym lepiej. tak mi mówiła moja ginka.

Ostatnia edycja:
reklama
no po wizycie ale sie wyczekalamn lekarz powiedzial ze 7 odkladamy wszystkie leki i w,g niego ok. 10 lipca coś się zacznie dziać, tylko najpierw mussze wytrzymac do tego 10, czyli lezenie.
musze sie zaopatrzec jeszcze szybko w rzeczy ktorych nie mam, chociaz wydaje mi sie ze wytrzymam pewnie i dluzej a co:-D
nic czekam teraz na mame wlasnei wraca z wakacji juz nie moge sie doczekac:-)
wszystkim zycze milego dnia, i tym ktore już mogą to jak najszybszego rozwiazania;-)

Witajcie Mamuski
U mnie kolejna ciezka noc,pogoda taka sobie,dobrze,ze chociaz cieplo...
Wlasnie wyszla ode mnie znajoma,byla na plotach,a ze nie mam sily,to ide sie zdrzemnac:-)
No wlanie,ciekawe co z Asia,tez o niej dzisiaj myslalam:-)Moze faktycznie juz z Haneczka?
Milego dnia Kobitki

u mnie jest sliczna pogoda ale co z tego jak ja nie mam sily sama wychodzic,na kazde zakupy wybieram sie z mezem bo sama sie boje, slabo mi sie robi. a z checia pobuszowalabym sama po sklepach bo z mezem to tylko chwilke i musze spadac. a on bez listy sie nie rusza ze mna bo twierdzi ze kupuje niepotrzebne rzeczy

pogody zazdroszczę bo u mnie mokro i mokro, a co do zakupów to mój tak samo twierdzi, że często na zapas kupuję i że to wszystko bez sensu, ale z drugiej strony ja zakupów nie lubię więc jak już gdzieś jedziemy to faktycznie kupujemy raz ale dużo.

A u mnie jak na złość jeszcze w łazience pod baterią pękła krzywka i nie wiadomo czy da radę to wymienić bez kucia kafelek, a kafelki dopiero 1,5 roku mają i trochę szkoda już kuć. zła jestem jak cholerka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, zobaczymy czy teściu w czymś zaradzi bo mój na hydraulice to nie za bardzo się zna.
:wściekła/y::wściekła/y:zawsze coś :wściekła/y::wściekła/y:

adudz u mnie straszny gorac,wystawiłam pranie na taras a sama zamknełam się w domu żeby mi ciepło nie wpadało.:-)przesyłam pół tego słoneczka do Ciebie:-)
gabiaz ja w ta gierke pykam prawie codziennie,jak rodzinka pyta co robisz to zaraz sami sobie odpowiadaja pewnie w buble grasz.Mi na opuchniete nóżki bardzo pomaga krem chłodzacy dax cosmetics z seri perfecta mama.dostepne w dzieciowych sklepach i aptekach.
marlena bardzo trafna odpowiedz z tym dawaniem D popieram:tak:
camilka witaj na forum
alusia mi ginka mówiła że skurcze może wywołac zarówno bardzo goraca jak i zimna woda .Widze że nie tylko ja bede miała takie wielkie dzieciatko.własnie ze wzgledu na małego wage też bym chciała wczesniej rodzic zeby za duży mi nie zdążył urosnąc.mi lekarka wspominała ze jak dotrzymam to pod koniec jeszcze jedno usg zeby sprawdzic czy ma wiecej niż 4500g i wtedy wskazania do cc.ale to i tak pewnie od szpitala zależy.
Miałam jeszcze coś komuś napisac ale zanim to wszystko przeczytałam to juz połowy nie pamietam:baffled:
Ja też jak kturas tu już dziewczynka pisała objadam sie ostatnio tym czego nie bardzo wolno przy karmieniu.ide fasolke szparagowa gotowac.a na kolacje pewnie wczorajsze pierożki bo mam zapas w lodówce,mimo że wczoraj cała rodzinka przyszła na kolacyjke i mama na wynos wzieła jeszcze,to i tak sporo zostało.:-):-D:-)
miłwgo dzionka

Dziewczyny z WARSZAWY czy Wy wiecie , które dwa szpitale zamykaja na wakcje?? Bo ja nadal nie wiem które... :-(

INSTYTUT MATKI I DZIECKA - Wstępna zgoda
dyrekcji na zamknięcie w terminie 6-19.07.2009.

Klinika Położnictwa i Ginekologii Szpitala Dzieciątka Jezus przy pl. Starynkiewicza. Pacjentki nie będą przyjmowane od 10 sierpnia do 10 września.

jeszcze znalazłam taką informację:
W znalezieniu wolnego miejsca w szpitalu czasami może pomóc telefon do miejskiego koordynatora służby zdrowia. Numer 022 827 23 09 jest czynny przez całą dobę.

a ja własnie jestem po drugim sniadaniiu, chociaż wydawać by sie mogło ze to raczej pora obiadowa:baffled: ale z obiadem poczekam na D, bo cos się jakiś taki miły ostatnio zrobił i grzeczny...:szok: a u niego to naprawde dziwne, bo przez ostatnie pare tygodni był nie do zniesienia, albo go poprostu nie było:-(
a gorąco się u mnie też zrobiło... przynajmniej pranie schnie ładnie, a że balkonu brak to musze miec okna pootwierane i mi tu coraz goręcej.... ech zaraz sie chyba połoze, bo córcia gdzies poszła... nawet nie wiem gdzie:baffled:

reklama
Ja będąc 2 dni temu w szpitalu u koleżanki na położnictwie doczytałam, że znowu pielęgniarki będą strajkować!!! Tylko muszę się dokładnej daty upewnić....

Do góry