reklama

Lipiec 2010

reklama
nam się wczoraj zmywarka popsuła. Dziś przyszedł pan majster, stwierdził, że naprawa 1000zł, wziął za to 60 zł i tyle :/ Masakra jakaś, koszt jednej części to nowa zmywarka:shocked2: a swoją drogą, chciałabym mieć taką pracę - 60 zł do ręki za samo przyjście i popatrzenie na coś, w sumie 5 minut pan był u nas:cool:

Ja wróciłam już, niestety pogoda zepsuła nam plany jeśli chodzi o spacer na Skwerze... strasznie wieje i teraz jeszcze pada śnieg:( jedna dobra strona to taka, że byliśmy zjeść ogromną, smaczną pizzuchę ;)

Idę się położyć, trochę poodpoczywać i pooglądać tv z M ;D

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny to znów ja normalnie poawiam sie i znikam.jakos dzis cos nerwowa jestem i bojowo nastawiona do całego swiata bo musiałam wyjsc na ta paskudną pogode i pozyczyc mojej bratowej pampersy które mi zostały po synku bo ona nie moze wyjsc z domu bo jest sama z rocznym i 2ipół roku dzieckiem a brat w pracy ,niestety mam pecha ze mieszkaja blisko ,wszystko rozumiem ale czuje sie jak mops bo sa tacy niezorganizowani i jak sa pieniadze to jest super a za trzy dni pozycz na to albo daj to bo biora mnie na dzieci,jedno na drugie mi gada a ja juz im powiedziałam ze skoro umieli zrobic to niech na nie zarobia no bo ile mozna,ja rozumiem sporadycznie ale nie w kółko a gupia ciocia da bo jej dzieci szkoda.
sama na siebie jestem zła przeciez znajac swoje dzieci to mozna łatwo przewidziec na ile czasu starcza im pieluchy.przepraszam ale musiałam troche sie wygadac.ja dzis na obiad robie rybke ,ziemniaczki i suróweczke z kapusty kiszonej,uwielbiam ten zestaw a jutro mój szeryf czyli mama ma mi przywiesc pieczarki faszerowane i zapiekane ,zaraz spadam po młodego do przedszkola bo jakos za cicho i czysto bez niego w domu i jakos mi sie teskni za Fifiaczkiem

No właśnie różni ludzie są na tym świecie, mnie też wkurza takie podejście, a tobie żal dzieci, więc tak to wygląda. Kurcze ja rozumiem, że może być komuś trudno, ale zawsze można kupić taniej pampersy na zapas, a nie tak. Mój brat/bratowa jak widzieli, że dobra cena pampersów to po prostu brali, a bratowa mojej bratowej często przychodziła, by pożyczyć bo jej się skończyły.

twennie ja jakoś ciastowa nie jestem, ale można zrobić sernik na zimno taki z serków homo.
Co do pana majstra, to właśnie to jest sens pracy, że po to tyle lat się uczysz fachu by potem za nie 5 minut pracy wziąć kasę, a za wiedzę :-)
jedyneczka no z tymi ośrodkami pomocy to różnie bywa. Jak moja mama zmarła, to pomyślałam, że jest taki Dom Samotnej Matki, moja mama miała sporo ładnych, nowych ubrań (była szczupła i ubierała się fajnie). Pomyślałam, że komuś pomogę i wiesz co oni mi powiedzieli.... jakby to były ubrania z metkami sklepowymi - nowe to by wzięli, a tak to nie. No i ci potrzebujący czasem wcale nie są potrzebujący jak widać
geperty no fajny avatarek
agatha ja w piątki jem albo naleśniki z dżemem truskawkowym, albo kluski z truskawkami, placki z jabłkami, albo placki ziemniaczane. Ostatnio głównie kluchy z truskawkami, ale lubię to co sobie będę żałować, a szybko się robi więc stać przy kuchni nie muszę. Fajny szmateks masz, ale to trzeba umieć wyszukać
mruczka to odpoczywaj, żeby cię ta rwa nie wykończyła

A ja po obiedzie jednak poszłam do piekarni kupiłam chleb i zapytałam o donuts'y które mają boskie, ale nie było, a tak za mną chodzą od kilku dni. Potem pomaszerowałam do Pepco no i sie obkupiłam bo wróciłam z dużą torbą. Dla dzidzi wzięłam jakieś 2 pajacyki, czapeczkę, skarpetki i taką fajną pieluchę flanelową w żyrafki, dla siebie kupiłam fajową tonikę, taką obcisłą dość, ale na najbliższy czas jak znalazł i kupiłam też fajną na brzusio na lato, jeszcze zakupiłam inne rzeczy jak obrus, pluszaka i bluzkę dla chrześniaka. Oj podoba mi się to Pepco, a najbardziej ceny.
Po powrocie zjadłam moje ulubione lody grycan malaga, a wieczór będzie leniwy. M wziął 3 dni urlopu od pon-śr więc fajnie, ael będziemy mieć pracę odnośnie domu.

oj dziewczynki mówie Wam ze mnie to musiał ktos kiedys przeklnąc ,nieraz sie czuje jak taki kwiatek na wielkim wietrze uginam sie pod nadmiarem az do samej ziemi ale wiem ze musze sie podnosic zeby godnie i w miare normalnie zyc,mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.
ashika z tego co ja widze tu u nas na forum wogóle jakies silne te charaktery sie zebrały.
Agata niezłe zakupy zrobiłas naprawde nieraz sie mozna fajnie ubrac za małe ceny a gdzie byłas w tych lumpkach?co do szpitala i połoznych to ja juz sama nie wiem gdzie bede rodzic chyba w domu,zartuje oczywiscie.dziewczyny co do pieluch to mówie Wam ze juz mi do nich brakuje słów ,jak zobaczyłam dzis tyłek tego 2,5 rocznego to poprostu szok ale im nie przetłumaczysz.mi zostały te pieluszki i tak lezały juz dobry rok w domu bo mysle sobie ze jak Filipek bedzie miał biegunke czy cos to zawsze mozna dziecku podłozyc .ale dzis to powiedziałam ze koniec yego dobrego bo ja pózniej po nocy latac nie bede i szukac,taka sama miałam kiedys sytuacje ze brałi leki dla dzieci przeciwgoraczkowe a ja pózniej po nocnych aptekach jezdziłam, a ja z tych co musza miec zawsze leki pod reka dla dziecka.

ja już po zakupach, trochę zdążyłam zgłodnieć, więc w koszyku wylądowało wszystko, na co padło moje oko-serek z reklamy, bo muszę spróbować, jogurt z gwiazdkami, bo to takie urocze, kabanos-jak mnie zemdli, itepe itede:-D plus z tego taki, że D postanowił zrobić chili, zakupił produkty i już pichci- pachnie wybornie, więc zapewne opitolę sporą porcyjkę:-)

aneta-h tak tak , to wielki plus bycia w ciąży że można podjadać bezkarnie:-)

No co wejde to któraś o czymś pysznym trąbi i jak tu nie jeść:-p
A na drugim miejscu zakupy:tak:Na trzecim (niestety dopiero po jedzeniu:-D) nasi ukochani:-D

dzamena też tak właśnie mam że muszę być gotowa " na każdy wypadek" jak mówi Julka :tak:i mieć w domu co trzeba.

A my sami z M do niedzieli bo Emi u taty a Jula nie chciała przyjechać bo Emi nie ma:tak:

Na forum weekendowo juz bo mowa o ciaglym jedzeniu:)
Ja wlasnie wciagnelam mleczko z tubki i wstawilam ciacho do piekarnika :Pczekoladowe :)
Jeszcze 40 min.musze sobie poczekac ...

reklama
kurcze ale Was dziewczyny dzis na pieczenie ciast wzieło no,no
vanilka wez nie badz zyła,daj troszku
jedyneczka mówisz sami,uuuuuuuuuuuuuuuu to sie bedzie działo cos czuje ze zajzysz tu gdzies koło poniedziałku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry