reklama

Lipiec 2010

agatha na gardlo ja teraz wcinalam homeogene 9. Przynosilo w jakims stopniu ulge, to homeopatyczny lek do ssania ktory mozna stosowac w ciazy. Dziewczyny mowia ze tantum verde mozna, ale jest napisane ze tylko za zgoda lekarza wiec mnie to do konca nei przekonuje;-) Goraca herbatka z duuuzo iloscia soku z cytryny i miodek:-) Chyba jednak wiosna idzie skoro tyle z nas jest chorych i przeziebionych;-)

reklama
albo w sprayu to Tantum verde,

Byłam dziś chwilę w sklepie z zabawkami i rozwaliła mnie sytuacja z może 6-cio latką i jej mamą. Mała stwierdziła, że chce lalkę barbie. Matka odparła, że jej nie kupi, bo w domu już ma kilka tych lalek i od 3 miesięcy nawet ich nie dotknęła. "Mamusi, ale ja chcę!" . Po czym mamusia pognała do kasy...:confused:

jedyneczka, czyli stawiacie nowy domek? To moze lepiej kupic gotowy projekt ktory wam podpasuje i neiwielkie zmiany na nim wprowadzic;-) My tak zrobilismy i wyszlo nas to razem 2300 jakos i jestesmy zadowoleni. My juz trzeci miesiac na pozolenie na budowe czekamy:-( Mialo byc do konca lutego a to juz polowa marca i dalej nic:no: Mam nadzieje ze w tym miesiacu jeszcze uda nam sie jakies materialy zakupic ehm. ale bedzie pod koniec ciazy ganiania pewnie z ta budowa, czas bedzie lecial pewnie z trzy razy szybciej:-)

Po pierwsze - Perla - gratulacje!!!:-) Ale skoro jest dziewczynkowy tydzień, żeby mi się z chłopc aw środę nie zrobiła dziewczynka, bo juz przywykłam do myśli, że w moim brzuszku rośnie syneczrk;-)
Geperty - polecam TANTUM VERDE:tak:

Co do niegrzecznego synka moich znajomych, to on jest z tych najgorszych. Pewnie, że każdy dzieciak ma w sobie diabełka, ale najbardziej wyzwalaja w nim go rodzice. Jeśli na każdę pisknięcie i atak histerii biegną i ulegają, to malec wie że tak można i osiągnie wszystko. Tu podoba mi się reakcja Vanilki - zlewa temat i jest spoko. A skoro on kopie meble traperkami w obcym domu i rodzice na to nie reagują, to coś z tym wychowaniem nie tak. Może i się nie znam bo nie mam dzieci, ale kilkoro znam, a takiego jak on nigdy w rzeczywistości nie spotkałam, oglądałam tylko w super niani. A jego rodziców bardzo lubię, bo są świetnymi ludźmi, którzy podzieliliby się ze mną ostatnim kawałkiem chleba, ale z wychowaniem sobie po prostu nie radzą i tyle...:tak:

kurde obiecałam M, że mu upiekę jakieś ciasto. No i już mi dawno ochota przeszła a on smsuje i wypytuje, czy już piekę :baffled: Jaka ja głupia jestem, następnym razem 100 razy pomyślę, zanim się w coś wpakuję. :-D Pójdę kupić jakiegoś gotowca do sklepu. Najbardziej mnie kusi jakiś biszkopt z galaretką i truskawkami...

to dzisiaj prosto po pracy do apteki po tantuum. Musze coś wziąć bo zwariuję normalnie, nie moge przełknąc śliny:-(
Do tego pęka mi głowa, dziewczyny, wy normalnie wirtualnie zarażacie, ostatnio czytałam, że wszystkie chore a teraz i mnie dopadło:-(

Dzięki za rady

PS siedzę (a raczej moja rwa kulszowa:-) na termoforze i naprawdę to pomaga, już się z nim nie rozstanę do końca ciąży...

kurde obiecałam M, że mu upiekę jakieś ciasto. No i już mi dawno ochota przeszła a on smsuje i wypytuje, czy już piekę :baffled: Jaka ja głupia jestem, następnym razem 100 razy pomyślę, zanim się w coś wpakuję. :-D Pójdę kupić jakiegoś gotowca do sklepu. Najbardziej mnie kusi jakiś biszkopt z galaretką i truskawkami...

polecam zebrę :) albo czekoladowe, ale dorzucam jeszcze do niego orzechów, rodzynek i mrożonych owoców czerwonych i jest pycha:tak: ostatnio kupiłam też kruche i czeka w kolejce, aż mnie znowu ochota najdzie:-D

tydzien dziewczynek hmmm zobaczymy pewnie znajac swoje szczeescie bede wyjatkiem potwierdzajacym regule :-D

jedyneczka ja niecierpie grzebania w ziemi i ogrodku co najwyzej moge w nim posiedziec ale wiesz jak to jest lepszy rydz niz nic :-) przynajmniej cos tam sobie wymysle do dlubania

kama to zmeiniaj zmieniaj :tak:

kasik z wychowaniem to roznie bywa zobaczysz po sobie i na poczatku latwo rozpuscic a pozniej utemperowac trudno i jeszce jest jeden problem moze dziecko w domu sie zachowuje inaczej a jak jest na zewnatrz ze tak powiem to sobie pozwala bo rodzice reaguja szybko zeby sobie "wstydu" nie narobic i to tez jest problem reakcja srodowiska
Moj synek tez odstawial kabarety (wiadomo bez ojca to mu poblazalam chwile ale wystarczylo) ale mialam w du.... ze prowadzilam go z przedszkola a on sie darl jakbym go ze skory obdzierala bo nie poszlismy na plac zabaw albo na lody i ludzie mnie zaczepiali dopytujac co sie stalo az wroslam w krajobraz :-) a potem sie skonczylo i nie bylo to latwe, czasami trzeba podjac drastyczne srodki (i o malo co a synek nie pospacerowalby w pizamie do przedszkola) superniania pewnie by mnie skrytykowala od stop do glow ale mam to gdzies jest z niego facet w porzadku jak na razie :tak::tak::tak:

reklama
czesc dziewuszki :-) wreszcie zasiadlam i mam was zamiar przeczytac. jest tego cos okolo 30 stron ale mam czas do 16 wiec chyba zdaze ;-) obid dwudaniowy juz zrobilam (wrrrrrrrrrrrrrr) jak wroce do domu to przez tydzien nie gotuje-nawet dla nas tak nie gotowalam-mam dosc. dzien w dzien przy garach prawie i to dla 5 osob. i kazdy sie madruje i poucza-sami Pascale ale nikt sie nie wezmie albo nie je a poucza.wrrrrr. jeszcze bigos wymyslili zeby zrobic przed koncem remontu ale dupa-nie ma mowy-nie dam sie wmontowac. za kare jak sie tak sprawy obrocily nie sprzatam-na poczatku posprzatalam raz ale teraz olewam-nie moge robic wszystkiego przeciez do chu...a w ciazy jestem. stasiek kopie cudnie i na okraglo-zwlaszcza jak siade albo nie daj bog sie poloze-takie protesty czynne wtedy odchodza ze hoho :-) ale ja juz kocham tego pocwirza malego mojego :-) a jak formule 1 wczoraj ogladalam to przeszedl samego siebie-widac ze bedzie fanem jak mamusia. jutro panele klada i ja juz naprawde nie przyjmuje do wiadomosci ze w tym tygodniu sie nie wprowadzamy z powrotem. po trupach tam wracam i w razie potrzeby spie na ziemi i tyle :-) juz mam dosc i chce do domu-4 tyg to stanowczo duzo powyzej granicy mojej wytrzymalosci :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry