reklama

Lipiec 2010

reklama
oczekiwanie no niestety nie nowy tylko rozbudować chcemy nasz stary domek o ganek i poddasze uzytkowe i to tak stary że nie ma projektu - lata 50te:-pA najgorsze własnie przeróbki i dlatego tyle kosztują,jak rozbudowywalismy z eksiem dom tez płaciliśmy 3tyś i to 6 lat temu:confused:Ten domek kupilismy okazyjnie 3 lata temu , malutki jest ale własny (no bankowy:dry:) .W tym roku chcemy dobudować ganek a wyremontować pokój i fundamenty osuszyć ale do ganku juz potrzebny jest projekt bo nad nim miałby byc w przyszłości pokój. A górę bysmy ciągneli za rok lub dwa jak bozia da;-)A czemu tak się wam spóxniają z pozwoleniem?

tweenie przytoczyłaś świetny przykład antywychowania;-)nie przeczę, zawsze w markecie cos kupowałam Emi na zasadzie że dla niej wypad na zakupy też będzie miły - był to lizak , batonik itp. i nie miałam histerii o zabawki bo jak była pora jechałysmy ekstra po zabawki. Ale dzieci są różne, może to wcale nie moje pedagogiczne podejście tylko mam córcie taką niewymagającą:-Dmojej
kumpeli ciotka stała z 4letnim synkiem w kolejce do kiosku iktóry się dopominał zabawki, nie kupiła mu a ten ugryzł w nogę faceta obok:-D

kasik najgorsze że im będzie starszy tym trudniej im będzie go opanować:sorry2:

kama ja tez sie ciesze ze wreszcie mam chwilke zeby z wami posiedziec :-) wypilam sobie goraca czekolade (pyyyyyyycha) i usadzilam zad na krzesle-nie ruszam sie do 16 :-)

tak stary że nie ma projektu - lata 50te:-pA najgorsze własnie przeróbki i dlatego tyle kosztują

wlasnie wlasnie my tez mamy stary domek bo w 39 wybudowany wykonczony w 6o latach i co chwile to rewelacja przy remoncie lazienki
Sprzatalam synkowi pokoj i wciagam sie pod szafe a tam :szok: cos ciemnego na scianie podloga biala i woda skroplona na scianie jakby ja ktos spryskal normalnie ratunku pomocy jeszcze lazienka w gruzach a tu kolejny remont sie zapowiada bo przeciez nei bede trzymala dziecka w czyms takim w ogole nie wiem co zrobic z tym fantem :baffled: nie moze przeciez spac w czyms takim :-( musze cos wymyslic

jedyneczka a jak osuszacie fundamenty na czym to polega??

Dziewczyny ale jestem zakręcona 3h temu pisałam odpowiedź do Was no i teraz patrzę a ja jej nie wysłałam w ogóle. echhhh skleroza

ashika
oo muszę się przyjrzeć temu szczotkowanemu metalowi, ciekawa jestem jak na tym widać np.plamki z wody. My też dużo zakupów robimy w leroy merlin, wiesz jakoś tak patrząc czasem na ceny to LM wypada całkiem nieźle. Do tego staram się jakoś patrzeć w necie na ceny, ale wiadomo że nie wszystko da się ogarnąć. A powiedz jakiej firmy zakupiłaś te baterie, i jakiej firmy masz armaturę?
kasik co do dzieciaczka o którym piszesz ja sie obawiam, że na swoje dzieci patrzymy z wyrozumiałością, że nasze to grzeczne, ile razy spotkałam się z tym że rodzice o swoich dzieciach mówią, najpiękniejsze, najmądrzejsze, a jak krzyczą - to oczywiście są energiczne itp. ja się tego u siebie obawiam, choć ja chyba raczej z tych surowych
atabe a jak ci się gotuje na elektrycznej, bo ja w nowym domu muszę mieć indukcyjną i ona podobna do elektrycznej a ja mam wątpliwość
supcio ale pisałaś że w super pharmie była jakaś dobra cena więc o to pytałam ile płaciłam konkretnie tam
ania pestka czy ja dobrze zrozumiałam, że ty kupiłaś jedzenie już dla malucha????
mruczka co do dzieciaków ja gram w gry z moją bratanica i gram normalnie czyli nie daję jej wygrywać a ona szybko się nauczyła, że raz wygrywa się raz przegrywa.
geperty to nie dobrze, że się rozchorowałaś. Co do wyjazdu do Gdańska zdecydowałam wraz z M że nie jadę (to miało być za 2 tyg), cały konkurs dzieje się w Filharmonii Bałtyckiej. W ogóle to mam rodzinę na Żabiance i Oruni. To jednak męczące, ale żal mi bardzo, bo od 10 lat tak sobie działam i lubię to, no ale cóż. Co do koszul to widziałam właśnie je na allegro i tak się zastanawiam nad tym modelem właśnie
vanilka, perla vanilka to masz szybkie wieści, a perla chyba szczęśliwa, gratulacje córuni
madzik, aneta glukoza dobra, no no no słodyczy wam się zachciewa
keejt w PL chyba większość ginów zleca tą glukozę, za granicą nie
mysza ooo przypomniałaś mi że truskawki mam w lodówce, jak fajnie. Jakie wnioski z tych czytadeł o wózkach
agatha najlepiej płukaj wodą z solą, zrób sobie syrop do picia z cebuli, oczywiście woda z miodem i cytryną, herbata malinowa (można pić w ciąży), poza tym *spam* syrop, rutinoscorbin i mój lekarz jeszcze mówił o echinacei
jedyneczka zależy co ma ten projektant zrobić, jak kiedyś się orientowałam, to za m2 biorą coś ponad 100zł i zrezygnowałam, chybaźle zrozumiałam myślałam o projektancie wnętrz, a ty chyba pisałaś o projekcie domu
oczekiwanie nie wiem czy to wiosna idzie, ja mam wrażenie że to po prostu marzec, a w tym miesiącu dużo ludzi zawsze choruje
louise fajnie, że remont dobiega końca. Ja teraz mam czas że szukam inspiracji i muszę dokonywać decyzji, jaką armaturę wybraliście?
kama na zgagę spróbuj migdałów

Ja dzisiaj mam dzień pracy na kompie, muszę coś skończyć do pracy. Jestem na L4 ale obiecałam, że doślę im jedną rzecz. Poza tym M ma 3 dni urlopu, ale od rana jeździ po jakichś urzędach i załatwia milion rzeczy, a ja pracuję. Dzisiaj na obiad fasolka po bretońsku, już głodna jestem, a M jeszcze w trasie, a miałam na niego poczekać, ale czy się doczekam? Wczoraj zacęłam czytać od początku wątek o "4 kółkach", duże wyzwanie przede mną przeczytanie ponad 100 stron, ale dam radę, tylko mam wielki mętlik w głowie, bo póki co mam wrażenie, że dużo z was kupuje dość dość drogie wózki (to po przeczytaniu pierwszych stron wniosek) i dużo z was kupuje oddzielnie gondolę i spacerówkę tak jakby dwa wózki, a ja zamierzałam kupić razem

cześć louise jak miło Cię czytać:-)szczyty to jakieś żeby jeszcze Cie krytykować przy gotowaniu podczas gdy ty miałaś się oszczędzać przecież:dry:byle do domku, oby jak najszybciej skończyli i dychniesz sobie kochana:tak:

ashika tak napisałaś że się wyżyjesz wiosną w ogródku to pomyślałam że lubisz:-pja uwielbiałam tak dłubać, tu łyk browarka, tu fajeczka, laluna:-)a z tym wychowaniem to Cię rozumiem, mojego taty nie było ok 10lat i mama z babcią tak mi wynagradzały jego brak że rozpuściły niestety ale jak dorosłam to się zmądrzałam i starałam się sama wychować:tak:

agatha biedulko zdrówka życzę.

tiffi armatura ferro bo sie M uparl na 5 lat gwarancji a ja ze i tak nie wytrzymam 5 lat z jednymi bateriami :-D

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ladna mi dostawa towaru przyjechal pan otworzyl auto roziacl folie na palecie i mowi :prosze sobie sciagnac :szok: a nei pomoze mi pan? myslalam ze chociaz z auta zdejmujecie :szok:
f: nie tylko udostepniamy towar na aucie jak pani nie sciaga to jade z powrotem
ja: rozpielam kurtke wywalilam brzuchol i mowie dobra to sciagam
f: o to ja jednak pani pomoge
Jednak mili uprzejmi ludzie jeszcze istnieja no ale kilka paczek plytek przenioslam nei robie dzisiaj wiecej nic kompletnie chocby ne wiem co :no::no::no:

ashika tak napisałaś że się wyżyjesz wiosną w ogródku to pomyślałam że lubisz:-pja uwielbiałam tak dłubać, tu łyk browarka, tu fajeczka

wyzyje sie wyzyje wezme lopate i rozpier co sie da jak mnei znowu wkurza a pod koniec maja zaczynam szal okienno grzadkowy bede wieszac i kopac ile wlezie co by wczesniej urodzic bo juz mam dosyc tej ciazy cholercia traktuja mnei jakbym wszystko mogla czyli zero pomocy w domu a jak cos sie stanei to ojej nie powinnas tego czy tamtego, ale jak trzeba zrobic to kazdy w inna strone patrzy

louise swietnei ze konczysz wracaj i pochwal sie zdjeciami ;-)

ashika nie chce Cie martwic ale to mi na grzyb wyglada to cos na scianie.takie samo bylo u mojej kumpeli na dzialce i to grzyb byl.sa preparaty na to w starych domach czesto sie zdarza. u mojej siory w nowym bloku tez ;-) biedna jestes z tym dzwiganiem ale nie przesadzaj bo czytalam ze tylko do 3 kilo mozemy w ciazy nosic i stac np na zmianie w pracy do 3 godz na zmiane. wiec uwazaj na siebie. u nas na szczescie wszystko woza panowie robotnicy bo maja duze auto i M dzwiga z nimi-ja tylko rurke do prysznica np niose albo przycisk do kibla :-)

tiffi kupilismy armature krakow. mialam do wanny taka przez 3 lata i byla ladna porzadna i tania-taka stylizowana na starodawna do wanny na nozkach :-) tyle ze wanna nie byla stylizowana :-D:-D:-D. dodatkowo na nie jest gwarancja i jak sie zepsuje cos to dzwonisz i oni przyjezdzaja do Ciebie do domu naprawiac :szok: i podobno naprawde tak robia :-)

jedyneczka no wiem wlasnie-i czasem to tak sie wkurw...am ze az mnie trzesie. np text o nie dodawaniu cebuli i dodawaniu maki ziemniaczanej (zamiast jak normalni ludzie zwyklej pszennej) do plackow ziemniaczanych. ale nikt nie robi tylko ja-a madrowac sie pierwsi. M juz tez dzis powiedzial pracownikom podobno ze czy skoncza czy nie to my w sobote juz sie wprowadzamy :-)

reklama
Dziewczyny,

Chcialam sie z wami tylko pozegnac, poniewaz na dobre opuszczam Was i watek lipcowek.

Niestety nie udalo mi sie donosic ciazy.

Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka i zdrowych dzieciaczkow.

Trzymajcie za mnie kciuki zebym za pol roku wiedziala ze moj organizm jest gotowy na wszelkie starania.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.

Kasia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry