reklama

Lipiec 2010

reklama
ashika odkopiemy fundamenty, obeschną na słonku jakiś czas a potem obłozymy przed zasypaniem taką folią specjalną.Są też preparaty do wszczykiwania ale trzeba mieć super wiertła żeby wszczyknąć więc chyba tym razem sobie darujemy. A od wewnątrz zedrzemy płytę ze ściany karton-gips zamaziamy preparatem na grzyba i nowy tynk damy. Jak masz tynk na ścianie to ten preparat wystarczy pomalowac nim miejscowo ze 2 razy w odstępie 2 dni i zamalowac normalnie farbą.U nas był w pierwszym roku największy problem bo dom nie ocieplony a piec był taki że musielismy rozpalać codziennie po pracy a ok.4-5 rano wygasał, więc grzyb się rozpanoszył i poza tym wentylacja jest do du...y. Tej lasce ojciec robił remont i tak zrobili jak potrafili najtańszym sumptem i to się odbiło niestety. Od zeszłego roku mamy piec z podajnikiem i grzyb ustępuje ale nie całkiem bo te fundamenty piją wodę no i grzyb siedzi między płyta a scianą więc musimy poździerac.I panele też bo pewnie tam tez syf bleee:-pczasem nam własnie woda normalnie spływała kroplami po ścianie:shocked2:I jak się uda to choć tą scianę jedną najgorszą obłozymy z zewnatrz steropianem chociaż.A ty jak chcesz się wyżyć w ogrodzie to sobie sad zasadź:-Dja chyba też cos dosadze jak mnie nie będzie ruszać w terminie:-D

a jaki to preparat bo nie mam sily juz z tymi fachowcami wszystkimi dyskutowac, tutaj niestety tez tak bylo ze w nocy zimno ale od 2 lat mnei j wiecej jest piec gazowy co chodzi 24h automatyczna ma regulacje tylko temp ustawiasz ale dom nei jest ocieplony :-( a malego pokoj musze zrobic
Przeraza mnie ten domek coraz bardziej

ashika niestety takie domki to często studnia bez dna:dry:ale jak siedze cały sezon w ogrodzie a dzieci radosnie biegają to o tym zapominam:-)a ile płacicie za gaz?bo my mamy 60m2 i węgla idzie tak z 3 tony ekogroszku przy czym wodę grzeje od razu.
tu o preparatach cosik.

Grzyb na ścianie, suficie lub podłodze - skuteczne usuwanie grzyba ze ściany | Dom oszczędny - energia odnawialna, kolektory słoneczne, elektrownie wiatrowe, pompy ciepła

A wiecie wczoraj powtórkę Usta usta oglądałam i jak urodziła i zobaczyłam to maleństwo to się pobeczałam:-p

tiffi ja mam czekolade teraz firmy Mokate. o ile to jakas firma-wzielam najtansza na 'sprobe'. ale przynajmniej "zdrowa" bo z wapniem :-) :-) :-) w przepisie 8 lyzeczek na szklanke bylo-dalam 4 i wyszla dobra-tzn jak z automatu ;-). 8 to przesada... jedyneczka no wiem wlasnie. jezu coraz bardziej chce do domu...mam dosc

jedyneczka mamy nieocieplony dom i stara instalacje do ogrzewania za to nowy piec i wymieniona okna a za te 2 mies mrozow co byly grudzien i styczen wyszlo 1600 i mamy 98 m2 nie placimy malo przez te cholerne rury grube i dziadkowe genialne pomysly na obnizenie kosztow ogrzewania ( co ma zazwyczaj skutek odwrotny) ale mieszkamy tu od lutego wiec zobaczymy co dalej

przeczytalam ten artykul
no to teraz jestem przerazona grzybica pluc???

Ostatnia edycja:
reklama
przeczytalam te 30 stron wreszcie :-)

tiffi ja zakupilam farby dekoral akrylit W (ale nie te z serii ewa minge). mialam wypatrzone z duluxa sloneczny blask bodajze (albo kogel mogel) i budyn waniliowy (kuchnia/przedpokoj) ale moi panowie powiedzieli ze lepiej zakupic ten dekoral. dodatkowo bylam w szoku bo podobno pachna te farby odczas malowania (tak jaest napisane na wiaderkach :-)) ps-ja tez co roku szczepie sie na grype i dlatego w ogole nie choruje-nawet na zwykle przeziebienie :-) w tym roku juz w ciazy bylam kolo 6-7 dni,jak sie szczepilam, jak sie okazalo ale lekarz powiedzial ze to nic nie szkodzi. ta luteina jest ohydna-ez ja jem. podobno po niej godzine lepiej nie pic nic i nie jesc, zeby lepiej dzialala

magdzia te twoje nawracajace infekcje swiadcza ewidentnie o b ubogiej florze bakteryjnej. polecam wypic codziennie szklanke maslanki i/badz kefiru.ja z powodzeniem uzywam tych specyfikow i mam spokoj z infekcjami, mimo ze przed ciaza mi sie zdarzaly-zwlaszcza po antybiotykach. a ty bralas z tego co pamietam.zapytaj tez gina czy mozesz jakies probiotyki uzywac-podobno tez reguluje ta flore ale nie sprawdzalam

jedyneczka
ja sie tak wlasnie czuje-jakbym mogla gory przenosic-ogolnie cala ciaze jestem dosc ruchliwa i mam zapal i wydaje mi sie ze troche wiecej mam sily w swojej swiadomosci niz naprawde :-) ;-) a'propos nystatyny-to tez kiedys ja bralam naraz z gynalginem bodajze i po 3 dniach juz po problemie bylo. a swedzenie tez mialam ostatnio i tez raczej z tego powodu co Ty-czyli maszynka :-) bo przeszlo w momencie

madzik
ja tez tym pharmacerisem smaruje brzuszek-pachnie ok i dzialanie ok-nic nie swedzi :-)

kama ja uzywam samoopalacza l'oreala 'sublime bronze'. ale tylko na buzie i szyje. na reszte kadluba nie odwazylam sie :-) polecam bo jest dobry stosunkowo i naturalnie wyglada oczywiscie jak sie nie przedawkuje-ja co 2 dzien alboco 2 dni uzywam i jest luz o tyle ze nie jestem snieznobiala. wydajny. kama ja tez grzeszylam w sobote i wypilam piwo niskoalkoholowe-zywca. a drugie bezalkoholowe-lecha z dodatkiem alkoholowego zubra :-) mam nadzieje ze nie upilam Staska :-) ojc-doczytalam ze Ty jednak zrezygnowalas...to tylko ja taka pijaczka...

mysza
kama ma racje-nie ma tak dobrze-nie ma spania do lipca-razem w tym siedzimy wszystkie ;-) :-)

mammi
wspolczuje z tym szwagrem. wiem ze czasem niektorzy ludzie moga nam naprawde b uprzykrzyc i utrudnic zycie i nie da sie ich pozbyc ani nic z tym zrobic i to jest b frustrujace-mam podobny przypadek w bliskiej rodzinie-na szczescie ja juz zmienilam otoczenie wiec mnie to nie dotyczy-a w kazdym razie slabo. ale bliska mi bardzo osoba meczy sie do tej pory strasznie i jest bezsilna i ja takze i b b b mi z tego powodu przykro ale nie umiem jej pomoc...i z tego powodu jest mi jeszcze bardziej przykro. staram sie teraz o tym nie myslec ale i tak w koncu to zawsze wraca tak czy siak...:-(

ewelad
ja bym sie na Twoim miejscu powaznie z tymi drzwiami zastanowila-wiemze czesto te przepisy sa wkurzajace ale akurat jesli o ta lazienke chodzi to ja bym sie do przepisow zastosowala. za duzo ludzi sie czadem zadusilo-moja znajoma rowniez. wiec rura gazowa brzydka ale zostawiam i kratke w drzwiach tez bede miec zawsze-to jest b male pomieszczenie i wentylacja musi byc odpowiednia-po tym co mi nasz hydraulik opowiedzial bede bardziej ostrozna z sadami o 'glupich przepisach'. ponoc 3 oddechy czadem juz wystarcza zeby umrzec a jak jest wanna w lazience to wentylacja jest szczegolnie wazna bo wlasnie na tej wysokosci sie opary zbieraja. prysznic bezpieczniejszy ale tez nie bede ryzykowac

jedyneczka
jezeli chodzi o drob to rowniez sie brzydze i piersi to w sumie jedyne co zjem bez odruchu wymiotnego-choc nie przepadam :-)

tiffi
czy to odcinek spadkobiercow jak sie rzucali mandarynkami z udzialem kena i dorin tak Cie przypadkiem rozsmieszyl???? :-) bo my wylismy ze smiechu-to byl 15 odc-byl po prostu najsmieszniejszy ze wszystkich ktore widzialam :-)

agatha ja naprawde na rwe polecam tylko i wylacznie rozchodzenie jej czyli czeste i dlugie spacery-nic innego nie pomaga-sprawdzilam. i gin tez powiedzial ze nic mi na to nie zapisze oprocz nospy i apapu, ze trzeba to zaakceptowac bo w ciazy sie zdarza

oczekiwanie
ja bym poczekala z tymi badaniami az wyzdrowiejesz-beda wyniki wtedy nieprzeklamane

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry