reklama

Lipiec 2010

miluszka ja mam tą ciężarówkę, jest naprawdę bardzo fajna. Co do tarczycy ja miałam wole i leczyłam się jako dziecko i teraz mam na granicy wyniki, póki co mam zrobić USG tarczycy i kontroluję T4. Co do wózka ja tez zastanawiam się nad x-landerem , a cena rzeczywiście fajna. Czy wiesz może jaką wagę ma fotelik? Czy rączka wózka jest przekładana.
Co do drewna na podłodze w łazience polecam teak
Co do Fundacji rodzić po ludzku, niestety nie ma tam aktualnych danych, bo z 2006r więc słabo przydatne. A ty gdzie planujesz rodzić? Ja rozważam wzięcie znieczulenia, położnej prywatnej nie biorę
atabe ja mam w bloku łazienkę białe płytki i biała fuga porażka, białe fugi bardzo zachodzą w okolicach prysznica, wanny i tak kombinuję jakie kolory wziąć. Co do pań lekarek to ja mam ginkę kobietę jest super, ale stomatolog tylko facet (kobiety nie mają tyle siły by np. wyrwać ząb mocno ukorzeniony), mój fryzjer to też facet, więc zębolog i fryzjerzysta fajnie jak sa facetami.
Wklej proszę tego mutsy, jestem ciekawa
tweenie kurcze ty pisałaś o regulacji spacerówki w x landerze ale nie wiem o co chodzi, możesz napisać parę słów i wklej proszę linki tychm, które rozważasz. Kurcze szkoda, że jakoś wcześniej się nie zgadałyśmy, bo ja też planuję na Kasprzaka i też idę do szkoły rodzenia, ale ten drugi termin majowy. Zastanawiałam się, czy wybrać kwietniowy czy majowy, no i padło na majowy

reklama
Hawerfloki - to po śląsku płatki owsiane. Sorki, ale z przyzwyczajenia tak napisałam :-)
Mama zawsze krzyczała, że mamy nie mówić po śląsku bo później nie odróżnimy. Ja nie używam w ogóle, ale jakieś takie niektóre przyzwyczajenia zostały. Często M po mnie krzyczy, jak idziemy w sklepie, a ja się pytam "kaj teraz?" :-DMówi żebym nie zapominała, że to Warszawa.

Właśnie zjadłam krem brokułowy. Robiliśmy z M. Wyszedł przepyszny z grzaneczkami. Mała się w brzuchu rozfikała, więc chyba jej smakowało :-D

Możliwe, że po luteinie te humorki. No-spy nie biorę 3x dziennie, bo uważam, że to dużo. Dzisiaj brzuszek miękki, więc wzięłam tylko raz.
M z kolegą kończą kłaść panele. Więc lada moment zacznie się mega sprzątanie :baffled:
Idę nadzorować prace. Później Was doczytam :happy2:

Jestem:tak:

emih cieszę się że brzunio już lepiej;-)i mam nadzieję że uda wam się z domkiem, trzymam kciuki:tak:

louise ja mojej lodówie ulżyłam wczoraj, stanęłam przed nią i pomyślałam - teraz albo nigdy:-Dzapomniałam Ci napisać wczoraj że mi się śniłaś, byłam u Ciebie z M, miałaś 3 pokojowe mieszkanie 50m2 ale pokoje były wielgachne i jeszcze garderoba była i myslałam sobie gdzie na 50m tyle się zmieściło:-pjeden pokój był po remoncie a łazienka ta niebieska jeszcze była:-D

dzamena taaaa, za tuszą, akurat lasencjo:-)a grosz do grosza i zbierze się kokosza:-Da plus mojego remontu jest taki że latam i nie podżeram ciągle:-p

louise a widzisz to jednak woda więc nic się nie przejmuj, po porodzie raz dwa wrócisz do siebie;-)a piwko mniam mniam, narobiłaś mi smaka nie wiem czy M nie wyślę po leszka free:tak:

agatha takie późne dzieci to potem często takie maskotki rodzinne, u mojego byłego M ciotka miała 43 lata jak urodziła dziewczynke a w domu miała 4 synów z czego najmłodszy chyba 13 lat, rany, jak oni ją rozpieszczali:-Dczemu się wcale nie dziwie:tak:myślę że komoda/y na razie śmiało wystarczy faktycznie skoro myślisz o zabudowie potem;-)mój M był dziś z Julą u lekarza ale nie wiem jeszcze co zalecił bo od 3 tyg. ma kaszel właśnie mokry, piła ambroksol ale coraz gorzej chrząkała ale bez gorączki czy kataru wodnistego, zobaczymy.

Vanilka sto lat sto lat sto lat.....!!!! ranysiu rozwaliłaś mnie na łopatki poczęstunkiem:-Di jak tu nie tyć:-p

ewelad he he ale musiał mieć minę twój szef:-Dja dziś do mojego szefa mówie że przyjade po panele a on na to że zedrą ze mnie, na co ja że nie liczyłam oczywista na żaden rabat:-psię obruszył że przecież żartuje:-)a ja nie żartowałam i on o tym wie że mamy go za sknere:-p

geperty ja zaś zauwazyłam że tyję zawsze po weekendzie:-pbo leże i jem jem jem:-)więc wierzę że Cię przybyło po imprezkach:-)

louise ja tam z przyjemnością czytam twoje elaboraty:-)a brzuszka nie powinno się masować zwłaszcza jak twardnieje bo to może wywołać lub nasilić skurcze:no:

mysza co to jest haberflok?:baffled:i się nie nerwuj bo złośc urodzie szkodzi;-)

mruczka ja miałam tydzien temu taką noc, brzuch nadęty jakiś , ale nie typowo postawiona macica tylko tak dziwnie, jakbym musiała do toalety a wcale nie chciałam:no:nie spałam pół nocy ale na szczęście było tak tylko raz.

tweenie - no to trzymam kciuki za wyniki glukozy, ja jutro tez odbieram, pierwsze podejscie 50.

emih - jesli chodzi o dyskusje wczesniejsze - niestety nie uda mi sie ich nadrobic - jestem tego juz pewna, przy predkosci z jaka piszecie nie dam rady :] tez tak uwazam, odchudzanie po! Ja mam nawet specjalny plan "byc piekna w 9 miesiecy" bede miala odwrocona ciaze :)

i wlasnie opalanie bylo na tej liscie, ale trudno, najwyzej zainwestuje w lepszy balsam brazujacy, a skore bede miala zdrowsza, ale w lato (przyszle oczywiscie - w te nie zamierzam paradowac kostiumie) - nie wyobrazam sobie spedzac pod parasolem!

a co do imienia: amelka tez bardzo mi sie podoba, moj M tez wybieral imiona, to w zasadzie jego pomysly! Ja jedynie droga eliminacji wybralam co mi sie najbardziej podoba :) i jestem bardzo zadowolona.

jestem pewna, ze wysle te wiadomosc, a juz ktos zamiesci posta z czyms czego nie przeczytalam! :P

tiffi, jak rozmawiałam z położną z tej szkoły rodzenia to doradziła mi termin wcześniejszy. O dobrze, lepiej teraz, póki brzuś jeszcze mały, a poza tym, jeszcze nie jest gorąco.
a co do x-landera. Nie ma przekładanej rączki i spacerówkę montuje się tylko w jedną stronę - dziecko jest tyłem do rodzica.
Jeśli chodzi o regulację oparcia - to niektóre wózki mają taki specjalny mechanizm, że ciągniesz za metalową rączkę i oparcie się rozkłada pod jakimś tam kątem. X-lander nie ma tego, zamiast tego oparcie wisi na specjalnych sznurkach, które rozciągasz, jak chcesz położyć dzieciaczka. Plus jest taki, że możesz położyć oparcie pod każdym kątem, bo inne wózki mają 3,4 lub 5 stopniową regulację. Minus jest taki, że te sznurki się zwijają, jak masz mokre lub zmarznięte dłonie lub rękawiczki to też będzie wielki problem.
Są osoby, którym to nie przeszkadza, ale bardzo dużo osób jednak narzeka na to. Zniechęciłam się ostatecznie, jak zobaczyłam sprzedawcę w sklepie, jak się męczył z tymi paskami.
A ogólnie x-lander jest super :) Duża wygodna spacerówka, zwrotny, łatwo się prowadzi, ładne kolorki :)

tweenie- ja zamierzam sie w przyszlym roku budowac na bialolece, wiec bliziutko, z reszta bywam czesto w tych rejonach i na pewno bede sie pojawiac, bo rodzicow mam na bialolece, chetnie na wpsolny spacerek z wozkami sie zapowiadam!

a reszta Warszawianek, z ktorych stron!?

szkole rodzenia mam w przychodni na szjanochy, na zoliborzu, zaczynam 8 kwietnia :)

ja właśnie wrociłam z jogi.. ale koszmarna pogoda:no: M znowu mnie zostawił, tzn poszedł na noc do pracy, więc siedzę przed kompem i nadrabiam zaległości- od 11 dużo naskrobałyście:tak: no i czekam na "Majkę".

miluszka witaj na forum, ja też mam problemy z tarczycą, tzn. subkliniczną niedoczynność tarczycy.. biorę Letrox-przed ciążą tylko 25mg, teraz niestety już zwiększony do 100mg.. nie wiedziałam też, że nie można być dawcą przyjmując Eutyrox, nie mówiąc już o solarium, z którego korzystałam, biorące te leki..

tweenie zgadzam się, x-lander ma super kolorki, dużo lepsze, niż jumper:dry:ale i tak zdecydujemy się na jumpera, tylko właśnie wybór koloru nie będzie łatwy.. chciałam zielony na początku, ale widziałam go na żywo i jest bardzo "oczodajny":tak:

reklama
Ewcik byłam dziś znowu w tako i mnie się strasznie podoba czerwony, taki intensywny jest, albo brązy - z pomarańczowymi kółkami, albo z brązem :) Chyba to był w ogóle nowy zestaw kolorystyczny. My chyba jednak warriora weźmiemy, ma trochę większy kosz na zakupy i o wiele lepszą torbę na zakupy. W jumperze jest fajne zakrycie w gondoli, tzn prawie całą się zakrywa jak zimno, ale i tak nasze dzieci nie przejeżdżą całej zimy w niej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry