reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Witam wieczorkiem.
Jestem zła:wściekła/y: poszłam na tą kontrolę...osłuchowo jest wszystko dobrze ale ponoć jeszcze powinnam wziąć antybiotyk...w sumie to i ja sama coś czuje że zdrowa do końca nie jestem...no i kupiłam leki, a tam praktycznie nic nie mogę brać...i w ulotce napisane, że brać jeśli matka w takim stanie, że już nie ma wyboru i trzeba brać...no ale ja osłuchowo zdrowa jeszcze coś tam kaszle...ale bez przesady...i jeszcze lekarka mi wytłumaczyła, że wszystkie leki bezpiecznie w ciąży można brać...a to nie prawda...kupiłam i nie wezmę...skończę brać Bioparox(to dla mnie bezpieczny wziewny lek) podleczę się domowymi sposobami...lekarze:wściekła/y:
Vanilka współczuje bólu i nerwów, mam nadzieje że już dużo lepiej:tak:

reklama
Vanilka dobrze,że jesteś już z nami;-)Bólu zęba wsółczuję bo wiem jak potrafi dać w kośc.Mnie bolał na początku ciąży,ale jakoś na paracetamolu obyło sie bez dentysty.Szkoda tylko,że Święta nieudane.:-(

Byłam na USG i wszystko opisałam na odpowiednim wątku.Dzidzia zdrowa,ale ta Ultramedica pozostawia wiele do życzenia.:wściekła/y:

Mammi - najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze!! cieszy mnie to!! Ja jutro o 19 mam wizyte u gina!

Ania_pestka dzieki za info! rzeczywiście lekarze, brak słów! człowiek kase na leki wydaje a potem ich brać nie wolno))) i jak się tu nie wkurzać!!

witam!i nadrabiam ale konca nie widac!!!
ja przepraszam ze ostatnio tak malo pisze a wlasciwie wcale ale jestem w Pl u rodzicow i brak mi czasu na komputer!!!
ogolnie czuje sie dobrze tylko znowu to spanie juz od 20 mnie bierze!!

lece was czytac nudzic mi sie dzisiaj z tego powodu z pewnoscia nie bedzie!!!

Hej
Od wczoraj czuje straszne kłucie po lewej stronie brzucha i w ogóle jak bym połknęła balon.Pobolewa mnie w podbrzuszu i promieniuje na pachwiny i nogi. Biorę 3 razy dziennie no-spę ale to nie pomaga.Z tego co wyczytałam to efekt rozciągającej się macicy.Nie poszłam dziś do ginekologa bo myślałam że mi po tej no-spie przejdzie-a tu nic.Jak bolało tak boli.Czy któraś z Was ma może też takie bóle i kłucie po jednej stronie. Nadmienię że jestem w 12 tygodniu ciąży.

Ja już po wizycie u gina!:-)
wszystko w jak najlepszym porządku tzn. dzidzia rośnie jak na drożdżach, serduszko bije jak oszalałe, a dzidzia machała nogami jak dzika:-D
Także dostałam zezwolenie na sex;-), gimnastykę dla kobiet w ciąży:-) i powrót do pracy (to ostatnie to nie cieszy mnie tak bardzo jak pozostałe zgody - ale muszę iść i trochę porządków zaprowadzić, żeby przygotować wszystko i wszystkich na potem).
Teraz wyczekuję już z niecierpliwością środy bo mam badania prenatalne! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i może powiedzą czy chłopak czy dziewczynka (przyjaciółce powiedzieli tak na 95%):-)

Ewa 1985: Mój gin od którego właśnie wróciłam uprzedzał mnie, że mogę czuć takie kłucie ale żebym była spokojna bo to rosnąca macica, jednak od razu zastrzegł, że jakby coś mnie niepokoiło to mam dzwonić!

Hej
Od wczoraj czuje straszne kłucie po lewej stronie brzucha i w ogóle jak bym połknęła balon.Pobolewa mnie w podbrzuszu i promieniuje na pachwiny i nogi. Biorę 3 razy dziennie no-spę ale to nie pomaga.Z tego co wyczytałam to efekt rozciągającej się macicy.Nie poszłam dziś do ginekologa bo myślałam że mi po tej no-spie przejdzie-a tu nic.Jak bolało tak boli.Czy któraś z Was ma może też takie bóle i kłucie po jednej stronie. Nadmienię że jestem w 12 tygodniu ciąży.

Ja mialam ale to z tego powodu ze mam torbiel na jajniku i to on najbardziej bolal, ale jak sie niepokoisz to idz do gina i on przebada, ja tak robie;)

A już nie napisze jak mój M skomentował tego lekarza....bo to się do cenzury tylko nadaje...oj biedny ten mój M...nie dość że dostał żone chorą na Święta, musiał się wszystkim zająć i Świętami i synkiem i żoną...świetnie się spisał...to jeszcze te nerwy przez lekarzy, a ja jak zdenerwowana to się na Nim wyżywam...no ale już mi przeszło.
Mammi najważniejsze że dzidzia zdrowa:-D ale pewnie i ja bym byłą wściekła jakbym kasę zapłaciła za coś czego nie było:wściekła/y:
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:-)
A i witam nowe mamy;-)
Kama myślałam dzisiaj o Tobie :tak: jak tam rodzinka zareagowała na wieści o maluszku?

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny
witam Was po świętach:-) cudnie odpoczęłam, połaziłam pospacerowałam chociaż śniegu w górach nie było to i tak fajnie :-) nie objadałam się, ruchu zażywałam, więc weszłam dziś na wagę ze spokojem a tam +2 kg - skąd one się wzięły?????!

co do listy - proponuję, żeby każda z nas dostała listę z danymi ze swojego regionu. pozwoli się to nam kontaktować bezpośrednio jeśli będzie taka ochota. to taka propozycja.

Do góry