reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2010

madzik chyba mama blisko Ciebie mieszka co ??
tez mam wypryski na plecach ,szyji ...

dzisiaj moj syn w brzuchu tak sie przezy -szok .
normalnie co chwile wystawia sobie pupe :-Dgulalka wystaje na gorze brzucha i twarda jak kamien :tak:

reklama
Vanilka mama 3 ulice ode mnie mieszka, więc widzę się z nią często, a że ja jestem jedynaczką to chucha i dmucha na mnie :))
Mi mała tez się tak pręży i wtedy jedną połowę brzuch mam twardą-już chyba mniej miejsca mają nasze dzieciaczki.
Kurde mi jest już cięzko z tym brzucholem chodzic ,co będzie za miesiąc??? najlepiej się czuję jak siedzę , albo leżę i chyba będe to uskuteczniać teraz, chociaż mnie nosi jak nie wiem.........................

madzik Ale masz dobrze z mama .
Urodzisz to bedziesz miala Ja blisko siebie do pomocy :happy:
jeszcze jak jedynaczka jestes :-)
no dokladnie ,tez mam pol grzucha jak kamien :tak:
Ja tez juz czuje sie najlepiej w domu bo z tym brzuchem ciezko .i wogle laski chodza ,a ja sie czuje jak slonica .Ale tez mnie nosi bo juz mam dosc tego domu,tv ,malo aktywnego zycia ,spiaca znowu jestem ,leniwa.....
Dobrze,ze mam tego synka to mnie mobilizuje zeby wyjsc z Nim na dwor :tak:

madzia a mnie nie nosi wcale a wcale,tylko bym leżała sobie, tez mam dzis obiad z głowy,został z wczorajszej kolacji z dominium :))

a mały się pręży tak jak u Was dziewczyny,chyba pupcie mi tak wypycha

Hej Dziewczyny!
W końcu udało mi się Was nadrobić.
Asieńka - tak się cieszę, że Maleństwo nie ma wad genetycznych!!! i że znów jesteś z nami, a tak się martwiłyśmy... Dzielna z Ciebie babka i fajosko, że M Cię tak wspiera.
Teraz martwimy się o Mammi i Ashike...
Spadam zaraz na jedzeniowe zakupki, ale zamierzam już być z Wami na bieżąco (do weekendu, bo w piątek znów wyjazd do rodzinki :))

Louise ależ ci zazdroszczę tej wyżerki, naprawdę, tak bym sobie weselnego jedzonka skosztowała :tak:.

Emih no dzisiejsza historia już nie bardzo zabawna :baffled:, dobrze, że na rękach się skończyło :tak:.

A wczorajszy dzień u mnie też bez M'ca się nie obszedł, ja sobie pozwoliłam na cheesburgera, ciastko wiśniowe i shake'a, no i to był błąd, bo gardło jeszcze niewyleczone i dziś znów gorzej :baffled:, jaka durna jestem :wściekła/y:.

A dziś rano był facet zamontować roletki na okna i wyszło super, materiałowe, ale naprawdę ciemne, mam nadzieję, że pomoże mi to w spaniu :tak:, tylko parapet do poprawki, bo nie kazali dociążyć i się uniósł przy krawędzi, juto mają poprawiać :dry:, więc znów rano (o 8-mej :-p) będzie trzeba wstać :dry:.

Tiffi ja też mam strasznie suchą skórę na rękach, ale brzuszek ladny i nawilżony. Nie wiem, od czego to zależy. Kurcze, mam nadzieję,że chociaż na tym brzuszku rozstępów nie będzie.:baffled: Wczoraj truskawki tak do mnie mrugały,że zjadłam 1 kg:-)
Oliwia straszna zołza z tej siostry, ale przynajmniej tego nie ukrywa. Brat mojego M też złośliwy, ale uwielbia po cichu kopać dołki...
Aisim ja już nie wierzę,że Ty pójdziesz na L4-już najwyższy czas:angry:
Dzamenko posmaruj przeciętą połową ząbka czosnku-szybko wypala oprychę. Ja to Ci tylko jakieś dobre rady sadzę ostatnio, ale to z serca:tak:
Ann9913 witamy;-)
Mysza mnie bolą jelita, bo kladę się bezwiednie w nocy na brzuchu i też czasem mam łzy w oczach rano:crazy:
Emih uważaj proszę na siebie!!!!Wcale tego tłuszczu na zdjęciach nie widać, więc uważaj na brzuszek:sorry2:
Geperty też mnie gardło boli, ale to chyba od coli, którą wczoraj żłopalam.:no:

Ja mam dzisiaj jedną dobrą wiadomość, że Deweloper w przyszłym tyg rusza u nas z naprawą pęknięć i w końcu umówię się z robotnikami na właściwy remont:-D

Niestety humor mam dzisiaj do doopy, bo wczoraj strasznie pokłóciłam się z M. W sumie to ja mam albo mega wahania nastroju, albo początki jakieś depresji przez to siedzenie w domu. No i pól nocy nie spałam i dzisiaj strasznie boli mnie głowa i mam twardy brzuch. W domu syf, mieli wpaść teściowie, ale ja muszę poleżeć w łóżku. Miałam też jakieś mini skurcze jakby mięśni Kegla, nie wiem jak to opisać, ale nie było przyjemne. Aż się przestraszyłam. Poza tym mam mega płaczliwy dzień i nic w lodówce, bo miałam iść na zakupy dzisiaj:-(

Hej lipcóweczki :)
Choćbym pękła, nie jestem w stanie nadrobić :( A jeszcze w dodatku wzrok mi się znowu pogorszył (a i tak byl -8,5; -8,0), więc wybaczcie, że się będę głównie udzielać w mniej aktywnych wątkach :(

Kropa- jakim cudem ukłądasz włosy na noc, o tej godzinie? Nie śpisz później? ;)

emih, śpię na siedząco ;) A tak serio, mam bardzo krótkie włoski, z tyłu to jak młody poborowy :) Przód trochę dłuższy, ale z oczywistych przyczyn na brzuchu nie śpię, więc sama rozumiesz ;)
Jak trzy lata temu leżałam miesiąc w szpitalu z pociętą szyją, to sobie obiecałam, ze nigdy więcej nie pójdę do szpitala z długimi włosami. Teraz mnie fryzjer maszynką ogolił, cobym do porodu nie musiałą już go odwiedzać ;)

reklama
cześć laleczki:tak:

tiffi tylko że ja gumecki nie znoszę chyba bardziej niż on:-Dale się obkupiłaś w pychoty,
jaj to pozjadasz to mała się zafika z radości:-)ja z M w sobote na zakupy, z inicjatywy M:szok:farba wózek meble, ile dam radę żeby nie przesadzić, wystrachał się trochę po wczoraj i dobrze, czemu ja mam tylko się martwić:-p

mysza ty będziesz z dzidziolem po nocach się bawić:-D

oliwia jak się martwisz to idź na IP zbadaja tętno, ja tak zrobiłam chyba w 22 tygodniu i nikt sie nie zdziwił, połozna powiedziała że jaktylko coś niepokoi zaraz przyjść bo nie warto ryzykować.Myślę że większe dzidzie i dlatego, moja tez już nie fika jak fikała i jest wsio oki i u Ciebie pewnie też;-)a siostra M ma widać poważny problem z głową, mimo wszystko staraj się nią nie przejmować:sorry2:

louise jak taki człowiek musniety słońcem od razu lepiej wygląda, też się muszę wyeksponować jak pogoda będzie:-p

aisim ty wołku roboczy, ja się nie dziwię że masz dość:no:

ania no właśnie, finanse, wiadomo, jakoś to będzie ale człowiek chciałby tak godniej i lepiej niż "jakoś" eh a totoka trzeba zagrać:-p

tweenie to udanej wizyty:tak:sny masz pyszne:-D

louise jak ja Ci zazdroszcze tej uczty:-DStaś może chciał pohulać do muzy a tu go faktycznie przygniotło, biedaczek:-Dja nic nie mówiłam wczoraj ginowi o tym śluzie bo a sumie to mam tak od początku, nystatyna ostatnio na to nie pomogła,swędzi owszem ale tak po goleniu te dni a potem oki a ani kolor ani zapach się nie zmienia, jak do następnej wizyty się nie zmieni może napomkne ale w sumie gmerał to widział chyba:sorry2:a zupka bardzo dobra:tak:dziś kapuśniaczek:-D

dzamena no bo to się tak lubi sraczka na urok nałożyć:dry:nie wiem co pomaga, nie miałam opryszczki ale słyszałam że te platerki specjalne są dobre. A co M przeskrobał?Chyba nic strasznego skoro jeszcze żyw chodzi:-D

kacperek ja za lekami nie byłam choć znosiłam je bardzo dobrze bo nie dośc że palaczka nałogowa to teraz już po 35 roku zycia a to łącznie jest przeciwwskazaniem:sorry2:no chyba że nie wróce do palenia, chciałabym...

ewa 81 no to ja teraz jak nie mogę to nagle chęci do roboty nabdarał, szlak by to:-p

Vanilka ty faktycznie już niedaleczko i będziesz miała synusia na rękach,mamy już przecie koniec kwietnia, nieźle:baffled:no ale jak ty już będziesz smigać my będziemy turlać się i jączeć ze strachem na ramieniu:-p

cynamonka podziwiam, ja ledwie wczoraj podróż 100 kilometrową zniosłam, ciągnęło mi tam wszystko, gniotło, skórcze od razu, ja bym nie dała rady:no:a M niech się nie dziwi, każdy potrzebuje wsparcia i miłości, skoro on Ci tego nie zapewnia to jedziesz do rodziny, mogłaś mu to powiedzieć:dry:

Vanilka eh spontany, kiedy to było, ale przynajmniej moja pralka dychnie:-D

cześć an9913:tak:

ewelad może zadzwoń do ginka zapytaj?nie wiem co bym zrobiła, chyba zadzwoniła:sorry2:

mysza mnie boli pęcherz jak pełny i mała uciska, czasem bardzo mocno:baffled:

ann mnie M tak średnio rozpieszcza:-pjedynie co to stara się nie kłócić jak mam fochy:sorry2:

emih ty to dajesz niusy, no nie mogę, może ty nie wychodź sama z domu:-Dżarty żartami ale dobrze że nic się nie stało:no:

louise to stworzymy taki zamknięty zamknięty i tam dostęp bedzie dopiero po porodzie i szczerze będziemy sobie tam opowiadać a na ogólnym że poród był luzik i wogóle betka:-Da ja jutro po koszuliny po dentyście podjade i majtasy bo się wystraszyłam po tej wizycie:-(

pati no to faktycznie , gdzie to jedzenie się podziewa w tobie:-):baffled:

dzamena pisałam do ashiki i bez zmian na razie więc trzymajmy kciukasy dziewczynki oby było coraz lepiej:sorry2:a mammi dziwne naprawde i niepokojace:no:Jak Filipkowi nie pomga to co teraz, idziecie po inny antybiotyk czy co dalej?Biedni wy oboje eh..

emih besta z Ciebie skoczna, jak teraz napiszesz np. że skoczysz do sklepu będę wiedziała co się za tym kryje:-)a ja o dziwo dzis od rana zapomniałam o nospie i nic się nie działo!ale z rozsądku wzięłam przez wzgląd na ta szyjke:baffled:

geperty to zdjątko okienka z roletką raz pliz:tak:

mruczka biedulko jak jedna wiadomość dobra to co innego się spaprało:no:do wieczora pogodzicie się pewnie z M, i niech zrobi zakupki a ty poleguj jak się źle czujesz, nic na siłę:sorry2:

Ja kupiłam 3 buły a zjadłam 1,5, więcej się nie mieści:baffled:A M mi na to że ze 3 czekolady to pewnie by mi się zmieściły:-DUstaliliśmy że w sobote kupujeny farby, zamawiamy wózek i łóżeczko a może i meble, może wszystko stać w garazu bo już ciepło jest i sucho, więc zostałyby mi pierdoły z ikea głównie typu firany dywaniki a dla małej pierdółki jutro kupię w auchan jak będę po koszule, będę spokojniejsza jak to pozałatwiam. Bo jak mnie gin uziemi całkiem od następnej wizyty to klapa, niby mogę M wysłać ale wiecie jak to jest samemu iśc i dotykać, wybierać, przebierać:-pi siuśki zaniosłam dziś znowu, na mije oko lepsze sa niz ostatnio:-Dbo miałam leukocytów duzo i gin powiedział że pewnie to po tej glukozie ale trzeba sprawdzić bo może być zapalenie nerek:baffled:nawet mu nie powiedziałam o tym zabrudzonym pojemniczku bo mi było wstyd:sorry2:uf nie mogłam nadrobić:-p

Do góry