reklama

Lipiec 2011

dodi ja nie ogladam bo nie mam polskiej telewizji :-D a wcale bogaci ludzie tu nie mieszkaja, podejrzewam ze jakby otworzyli taki ciucholand to bylby bardziej oblezany niz primark, to ci moge zagwarantowac. Moze to jest wlasnie pomysl na biznes plan??? :-D OTWORZE CIUCHOLANDA :-D ooo tak!!

reklama
miczka hmm no troszkę dziwnie bo mi za każdym razem mówi ile cm i ile waży no i tętno.Raz tylko mi cm nie podał bo dzidzia sie wierciła :-D

No wlaśnie. Mój mierzyć też już nie mierzy w całości bo mówi, że teraz już jest za duże, za bardzo się rusza i nie da się zrobić tego precyzyjnie. Mierzył tak do 13 tygodnia. Teraz już tylko te parametry które pozwalają stwierdzić czy dzidzia dobrze się rozwija (główka, brzuszek, kość udowa).

Wydrussia Na Wspólnej - Na Wspólnej - E1402 - VoD w Onet.pl

A widzisz jaki fajny pomysł!!...a z tymi BOGATYMI to specjalnie wytłuściłam, oczywiście wiem, że jak za granicą się mieszka to nie jest zawsze tak kolorowo jak sie niektórym wydaje:):)

A my ci będziemy wysyłać paczki ubrań po naszych dzieciach haha

dodi mi sie wydaje ze Polacy maja taka tendencje do udowadniania reszcie swiata, ze gdy przyjezdzaja zza granicy to sa panami swiata i wszechswiata. Nie wiem czemu ale tak jest. Znam tysiace osob, polakow, ktorzy usilnie chca pokazac co osiagneli przez X czas za granica, to nic ze jada na kredytach (przeciez nikt o tym wiedziec nie musi) to nic ze to auto ktorym przyjechali do Pl jest pozyczone (przeciez nikt o tym wiedziec nie musi) i kreuja miedzy innymi taka wizje bogacza.
To jest bledne myslenie, ja bedac za granica nigdy nie probuje udowodnic ze tu sie zyje jak w palacach! wrecz przeciwnie, nie raz mialam sytuacje ze bylam bez jedzenia a nie tylko bez pieniedzy! jeszcze zanim mieszkalam z D. On przywozil mi jedzenie do domu i przygotowywal do pracy kanapki lub co tam mial w domu bo ja nawet tego nie mialam. To nie byl jeden miesiac! ciagnelo sie to calymi miesiacami az nie wyszlam na prosta. Totalna porazka. Wtedy dopiero rozumie sie istote rodziny i to, jak bardzo jest ona wazna dla nas bo ja bylam calkowicie sama, gdyby nie D pewnie chodzilabym do czerwonego krzyza po ryz i mleko, mojej mamie nawet nie mowilam jaka mam sytuacje bo by kobieta sie zameczyla. Ehh.,.. taka wlasnie zagranica!

Muszę zmienić bo od końca stycznia przeprowadziliśmy się do innego miasta. Prawie 100 km jeździć do lekarza to za daleko, muszę znaleźć kogoś bliżej.

Emka, moim zdaniem jest dokładnie tak jak mówisz. Masa moich znajomych jak przyjeżdżają z UK na tydzień to udają panów świata. Opowiadają czego oni tak nie mają, zamawiają na imprezach najdroższe drinki i chcą stawiać biednym znajmym z Polski. A najbardziej lubię takich, co po pół roku w Anglii zapominają polskich słów. :-D

reklama
DZięki dziewczyny za miłe słowa. Ja po prostu kochałam tą pracę to może dlatego mi się tak chciało;-) Praca dziennikarki też jest fajna i się w niej spełniam. Ale to pomaganie mam chyba w genach i zaangażowałam się też trochę w hospicjum
Ale żeby nie popaśc w samozachwyt to mąż poprosił mnie o ciepłe bułki pszenne. A że umiera na ból pleców postanowiłam być litościowa. Nawet mu po maśc poszłam do apteki, mimo, że jest -10 unas. No i wsypałam wszystko do maszyny żeby się pomnieszało. Nastawiłam na 2 minuty, czekam i chcę wyjąc żeby wyrosło. Coś mi nie gra patrzę, że nie wsypałam mąki ;-). Czyli jestem chyba zakręcona, na ciążę zwaliłam oczywiście
A co do grania panów zagranicznych to racja. Moi znajomi też czasem się tak zachowują tylko zapominają, że jest tam gdzie oni tylu Polaków, którzy znają prawdę i wcześniej czy póżniej to wszystko wychodzi na jaw. Smutne ale po prostu wynika z kompleksów... Ja kiedyś pojechałam do koleżanki, która mieszkała niemal w centrum Liverpoolu. Okazało się, że mieszka 40 km od tego miasta w jakiejś klitce śmierdzącej. Póżniej przyznała, że było jej wstyd, że jej sen okazał suię ułudą

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry