reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Ja pamiętam laskę na pataloogii, któea czekała na poród i wciąz jadła śliwki. Po 3 dniu, gdy po raz kolejny mąż przyniósł jej 2 kg. zapytałam co jest takiego w śliwkach. A ona na to, że je na zapas bo za kilka dni już nie będzie mogła

reklama
Ja mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i będe karmiła piersią,pewnie,że tak masz rację z tymi buteleczkami no i sztucznym mlekiem .... nasze 100 razy pożywniejsze i zdrowsze,a do gryzienia na bank nas dziąsełkami podrażnią dzidzie,ale pewnie jak poród przezyjemy to takie coś to będzie pikuś dla nas :-D niooo ja to sie smieję,że to będzie dieta cud,bo tego nie będzie czy tego ale fajnie chociaż wrócimy do swoich wag sprzed ciąży(mam taką nadzieję)
mailuj no dobra była hahaha 2kg śliwek :-D chyba bym w wc dłużej przesiedziała niż na trakcie porodowym hahahaha :-D :baffled:

Mailuj, a może ona te śliwki zamiast lewatywy chciała.....

jak się pojawiają truskawki to potrafię łubiankę na jedno posiedzenie zjeść, ale cierpię później okrutnie.... to samo miałam w czasie studiów z morelkami, jak sie pojawiały pierwsze, takie słodziutkie to też potrafiłam 2 kg na jedno posiedzenie zjadać....

oj - morele i brzoskwinie też mają pestki..... :(

Kurcze ale chyba banany możemy ??? Czy też nie ??? :baffled: Ja powiem mojemu lakerzowi "panie doktorze proszę o listę co moge a czego nie,ale taką przyzwoitą" hahaha
Wiecie co sąsiadka już do mnie dzwoniła czy idę z nią po cukier :szok: no taaa ja przytagram napewno 10kg cukru,ponoć ludzie strasznie cukier wykupują :szok:

Cześć brzuszki :-)
Ja juz po zakupach, wcinam śniadanko i zbieram siły i chęci do domowych prac. Matko jakby mi się chciało jak mi się nie chce...

/Co do jedzenia na zapas, to też jadlam na zapas przy dzieciakach, głównie kapustę w wigilię i grzyby :-D i smażonego karpia, hahaha

Pochwalę się co dzis kupiłam :-D
Mialam to przy dzieciakach a potem wydaliśmy - rewelacyjna sprawa :-D

HUŚTAWKA SKOCZEK, JUMPER *dla najmłodszych* (1466324124) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Małż załamany bo czeka go znów wiercenie we framugach :-D A ja się cieszę jakby to dla mnie mialo być

Nie pamiętam czy mozna jeść banany.... Na pewno bezpieczne są jablka. Odpadają wszystkie cytrusy oraz owoce i warzywa powodujące tzw. wzdęcia (czyli fasola, kapusta, gruszki itp) no i jak juz pisałyscie wcześniej pestkowce. Niestety także truskawki :-(

Ostatnia edycja:
i mnie na szczęście cukru się prawie wogóle nie używa.... chyba, że coś piekę, ale to ostatnio ze względów otłuszczeniowych zarzuciłam.... a z drugiej strony właśnie tak się nakręca psychoza..... taki schizofreniczny marketing.....

ja wczoraj na plecach przytargałam z Leclerca nieco zbyt za dużo niz powinnam.... oj nie było to mądre, bo potem mnie mięśnie w kroczu ciągnęły....

Corin :* no siąsiadka zakup super dzidzi będzie fikało,że hoho :-D jej właśnie :szok: jak będę jeszcze karmiła w święta to po pierożkach i innych smakołykach obliże się tylko :-D :szok: a w te święta co były z siostry sie śmiałam,że ma rybe po grecku ale gotowaną i inne jakieś gotowane potrawki hihi przyszła kryska na matyska :-D
Dobrze,że jabłka wolno :-D oo mam już danie jedno ryż na mleku ryż to chyba wolno :szok:
Serio z tym cukrem jest kabaret w sklepach :szok: balkan

Ostatnia edycja:
o rany! własnie w DDTVN mówią o tych wszystkich wspaniałych, gotowych produktach dla dzieci..... 97% cukru w rozpuszczanej herbatce.... przecier z bananów - 27 zł/kg.... to ja wolę tą marchewkę z jabłkiem sama zetrzeć niż te drogie papki kupować....

a ja jakos u nas nie zauwazylam szalenstwa cukrowego... Leży sobie to to paletami w sklepach i nie schodzi.

Zadzwoniłam wczoraj do kumpeli, która nie karmiła piersią. Chcialam ja odpytac w co sie musze zaopatrzyc na poczatek, a ona na mnie naskoczyła!! :Jak to nie chcesz karmic? Oszalalaś?" itp Wiec zdziwiona pytam co tak po mnie jezdzi, przeciez sama nie karmila, a ona mi na to ze karmila tylko 4 miesiace, zeby dzieciaki na start mialy to co najwazniejsze a potem dopiero przeszla na sztuczne mleko. No i tak mi nagadała, że stwierdzilam ze bede karmic przez pierwsze pol roku. A jak bedzie mialo 6 miesiecy i zaczne wprowadzac stale jedzonko to zmienie tez mleko.

Ostatnia edycja:
reklama
balkan no w sumie jakby zobaczyc ile gram jest w tych słoiczkach to lepiej samemu nawet bananka z boszkopcikiem dac dziecku(jak już będzie mogło) niz ta papkę ze słoiczka.Ja tak myslę,że przecież jak siedzę w domu to nie musze dawać dziecku gotowego jedzonka,wakacje co innego czy wypad do znajomych ....
Corin hihi no to Cię ładnie opierdzieliła :-D

Do góry