reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
psocia no wkońcu kobita to i krzyknąc czasem musi hihi
dodi &&&&&& zacisnięte !! broktem sie posyp !!:-D chodź do mnie pod prysznic jest tam gdzie usiąść więc spokojnie sie ogolisz hihi
beetka ja juz pisałam dużżżżo postów wcześniej,że dziewczynki mojej siostry urodziły sie małe,bo żadna nawet 3kg nie miała a brała witaminy calutka ciążę feminatal jeszcze była nazwa więc ja mysle,że to większego wpływu nie ma na to :tak: druga przyjacióła synek 3200 a córka 2700 i też na witaminkach i tak moge przykładów dawac Ci ... ja uważam ,że pod naszej diety to tez zależy jak jedna pochlania 3 czekolady dziennie a druga wogóle to tez sie nie dziwmy ,że i dzidzia jest duża :D no na logikę ;)

orchidea, ale nie wiadomo ile miałyby te dzieciaczki, jeśli one nie brałyby tych witaminek...może jeszcze mniej:)
tak czytałam ostatnio w m jak mama, albo być mamą.. ooo ja to bym chciała mieć takie dzidzi 2700 albo chociaż 3200:):)

no u mnie nie ma w prysznicu siedzonka...dopiero w ciąży sie zoorientowalam, że wanna to jest to co bym chciała :):) już teraz golenie to wielki wyczyn, a co dopiero później, jak brzucho urośnie... ja juz chce nasz domek....wanne i dużo miejsca..

oo Corin to tez niezłe "maluszki" mialaś..
moja miała 3800.. ale nie pamietam jakie witaminki brałam:) lekarka mi zawsze zapisywała, pewnie takie z którymi miała umowe podpisaną, bo każdemu to sama dawala..a tanie to one nie były..

Ja nie wierzę w moc witamin i wielkości dzidzi :-D no ale każdy ma swoja "teorię" na ten temat :-D dla mnie to nawet śmieszne troszkę hihi

Corin no materna podobno powodowała,że płody niezle rosły pozniej ją wycofali ja ją brałam przy córce (3750)Przy synie juz brałam inne (3550) a teraz po femibionie hmmmm zobacze co wyhoduje:baffled:

A tak na zdrowy rozum:) to po co pchac kase producentom tych witaminek (niemałą kasę), skoro wiadomo, że i tak dzidzi ma pierwszenstwo, i to ona najpierw bierze z naszego organizmu co jej potrzebne, więc nie ma mowy o niedoborach, no chyba ze w skrajnych przypadkach, jeśli kobieta nie dba o siebie..
Najwyżej po sobie zobaczymy, że czegoś nam brakuje w organizmie, np słabe włosy, paznokcie i inne takie objawy braku witamin:) dzidzia zawsze węźmie tyle ile jej potrzeba od nas.. Dlatego czasami kobieta ma anemie w ciąży, bo dzidzi wysysa z niej witaminki:)
Po naszych wynikach poznamy, czy wszystko w porządku z nami:) po co sie faszerowac sztucznymi witaminami, jak można naturalnie sie dobrze odzywiac... niedługo będą świeżutkie warzywka i owocki, i to mi wystarczy:) no ale kazdy ma swoje zdanie i nie potępiam nikogo za to:-D

czytałam na niektórych wątkach, nie wiem z jakiego miesiąca, że wiele kobietek zrezygnowało z witaminek.. tzn lekarze mówili że nie potrzebują brac skoro dobrze wszystko sie rozwija u dzidzi i one czują sie ok:) to właśnie parę lat temu jak weszła ta moda na witaminki to lekarze polecali je każdemu..teraz juz ta moda przemija:)

Ostatnia edycja:
Beetka - szczerze to nie mam pojęcia, zadna z moich kolezanek chyba nie robila tego badania. Ale mogę popytac, moze po prostu nie pamietam...

Ogladam wlasnie nastoletnie matki - biedne te dziewczyny, zaszly w ciaze z takimi palantami.. Szkoda słów.. :no:

reklama
Do góry