reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Ja tez przed CC nie mialam lewatywy i pecherza mi nie przebijali bo wody same odeszly...czasem to ledwo co dolecialam do lazienki:/
ja jestem 10 dni po CC i czuje sie bardzo dobrze dla mnie najgorsza byla druga doba od ciecia nie moglam sie z lozka podniesc ale pomalu dalam rade:)

trzymam kciuki za reszte dwupaczkow :)
a mamom rozpakowanym zycze spokojnych nocy :)
moj maly szkrab nie chce zapeszyc ale zje i spi pieknie i oby tak dalej:)

reklama
Hej mamuśki.
Te rozpakowane i te nierozpakowane:)
My nadal w dwupaczku, dziś mieliśmy wesele u kuzynki ale nie ryzykowaliśmy stresu i hałasau dla małego, więc pilnujemy teściom domku i sklepu.
Corin, ja wczoraj gadałam z położną i powiedziała mi, że lepiej do szpitała jechac, gdy skurcze są regularne, i nie ważne czy są co 5 min czy też co 20. Tak więc na Twoim miejscu pojechałabym na IP. oczywiście trzymam kciuki!!!!!!!!
Jeśli chodzi o nierozpakowane , to już nas naprawdę mało, pewno można nas policzyc na palcach obu rąk. bynajmniej te, które częsciej zaglądają. Własnie wróciłąm z łazienki i troszkę mi się wydaje, że moja wkładka miała nieco różowy kolor, ale może to światło tak dziwnie padało. Nie myslę o tym i nie nakręcam się.
Polozna mi powiedziała, że jakby co, to boli nie przespię:)
Orchi, ależ Ci już fajnie! Nasze gratulacje!
Pozdrawiam wszystkie nowonarodzone maluszki i te, które nadal pływają w brzuszkach!
I jescze jedno, czy lewatywę robią w szpitalu czy trzeba samemu sobie ją kupić i zrobic?
Dobranocka, papa

Hej Kochane ja też 2 tyg po cc i czuje się rewelacyjnie:-) niestety moje dziecko ma chyba kolki :-( co wieczór po 21 zaczyna się prężyć i płakać aż kupki nie zrobi:-( a zdarza się to ok 1 w nocy :-( jestem już zmęczona i załamana szczęście że mąż mi pomaga i mamy "warty" na zmiane. a Ty Corin smaruj na ip!:-) trzymam kciuki :-)

Jak zwykle... Skurcze doszly do 5-6 min i trwaly ok 40 sek. Do gina nie umialam sie dodzwonic, wiec stwierdzilam ze biore prysznic i jedziemy na ip.
A po prysznicu kolejny skurcz juz byl po 8 min, potem znow po 5 i nagle po 10 i tak zaczely skakac czasowo, wiec odpuscilam ip i znow po jakis 40 min wszystko ustało.

Ja juz mam dosc, wolalabym nic nie czuc, bo tak wychodze jedynie na hipochondryczke ktora nie ma co ze soba zrobic :-(

Przy starszych mialam tylko bezbolesne stawiania macicy i tyle, zero akcji i za kazdym razem oxy.
A teraz jakies chore jazdy.

corin, nie jesteś hipochondryczka tyko słuchasz organizmu, który bawi sie z Tobą w kotka i myszkę.. nie przejmuj się zupełnie..prysznic jest najlepszym sposobem na sprawdzenie akcji.. wierzę, że już bliżej niż dalej do rozwiązania.. a może dzięki tym akcjom będziesz miała lekki i przyjemny poród? naprawdę życzę Ci tego, bo te skurcze już Cię wymęczyły za wsze czasy..

Cześć dziewczyny!

No i mija kolejny tydzień :) I zapowiada się, że dzisiaj będziemy mieć kolejnego dzieciaczka :)
Iwonuś - trzymam kciuki, powodzenia!!!!
aaalexaaandraaa - my do kina chodziliśmy często i przez całą ciążę, może mały się przyzwyczaił :) Bo moim zdaniem lubi chodzić do kina tak jak rodzice :p Czasem się trochę pokręci i tyle :)
Malamoniś - z lewatywą jest różnie, zależy od szpitala. U mnie robią sami ze swoich "zapasów" a np. w mieście obok trzeba sobie samemu kupić zestaw, z którego potem robią Ci lewatywę w szpitalu. Najlepiej zapytaj jak to jest u Ciebie w szpitalu.

Życzę miłego dnia, a ja zmykam na śniadanko :)

reklama
Czesc dziewczyny,
wczoraj zlapal mnie straszny bol po prawej stronie brzucha. bolalo strasznie ale do wytrzymania. trwalo od 17 do 20 wieczorem, a potem przestalo.
Teoretycznie data porodu na dzis, a ja dalej bez konkretnych skurczy, ale czekam cierpliwie.
Iwonus trzymamay kciuki
Corin ale ty sie nameczysz tym skurczami. Przeslij troche do mnie
Konwalianka witaj i buziaczki dla synusia. Oby te kolki szybko minely
malami witaj

Do góry