reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

balkan ja tez myslalam na poczatku ze moja Nicole sie nie najada gdy wiecznie byla pobudzona i nie spala od 1-2 miesiaca. Ale jak zobaczylam ze pzybierala nawet 750 g na 2 tyg to sie uspokoilam. Poza tym w ciagu dnia Nico je kiedy jej sie podoba, co 2h 3 h lub nawet co godzine i jaka z niej klucha wielka :-D
Co do niespokojnego spania to moze akurat taki czas bo mala mi wzoraj sie troszke wiercila jak spala , plakala chwile przez sen i wydawala dzwieki dzikiego zwierzatka z lasu.

U nas dzisiaj nocka ok, nie narzekam. Polozylam mala o 20:00 , o 23:30 ja nakarmilam na spiocha i spala do 2:00 pozniej sie obudzila o 4, nakarmilam na spiocha i spala do 9, o 9 wzielam ja do swojego lozka i spala do 10, pozniej godzinka zabawy i znowu spi w lozeczku

reklama
Wróciłam!!! Znaczy wróciłam do normalności - chyba ;-) dzisiaj nareszcie nocka w miarę normalna, choć musiałam malego wziąść do łóżeczka mojego i dopiero normalnie spał. Ja na razie dziś spokój - bez płaczu, marudzenia itp... To był tragiczny tydzień a w domu mam pobojowisko, bo nie dawałam rady sprzątać!

Balkan - u nas tak jest od urodzenia, na początku myślałam, że to normalne, że to ten odruch Moro. Ale jutro Alexik kończy 3 miesiące i niestety nie minęło.

Wydrusia - ja też myślę, że Lilu to mieszanka jest!!!

sestina - mała przekochana jest a szczególnie to zdjęcie z zaklinaniem! :-D słodziutka z niej Lipcóweczka!!

Corin - Alex z Ewunią chyba się zsynchronizowali :-) super, że już wszystko Okey

mailuj - na pewno się wszystko odwroci! A co do tych witamin to jak to jest z tą witaminą K (chyba). Trzeba ją podawać małym dzieciom bo gdzies mi się to obiło o uszy, że jest potrzebna bardzo ale nie wiem co i jak i dlaczego.

maqnio - &&&&&&&&&&&&& :tak: ja też mam zamiar dziś dzwonić do lekarza, żeby dał mi skierowanie do neurologa. Nie odpuszczę...

psota - wracaj do zdrowia szybciutko!!! A chlopcy cudowni, jak ja kocham takie fotki gdzie "dzieci trzymają dzieci" słodkości!!!!!!!

A co do tych witamin to jak to jest z tą witaminą K (chyba). Trzeba ją podawać małym dzieciom bo gdzies mi się to obiło o uszy, że jest potrzebna bardzo ale nie wiem co i jak i dlaczego.

Cześć Alex! nie odpuszczaj z tym neurologiem - lepiej zapobiegać niż leczyć....

A co do witamin to do 3 m-ca podaje się k+D, a po 3 m-cu tylko D - nie pamiętam na co, ale obie pediatryczki co wizytę się mnie pytają, czy daję dziecku witaminy, więc pewnie są ważne - nawet jak się zapytałam do kiedy mam tą D podawać to usłyszałam, że do końca życia.... :)

W ramach usamodzielniania dziecka to właśnie leży na naszym lóżku i gada do siebie od 15 min... jestem ciekawa, czy długo tak wytrzyma bez zaintersowania z mojej strony....

Nam pediatra mowila ze witamine D do pierwszego roku podawac. A K dawalam tylko kilka dni, mala byla po niej bardzo niespokojna, poszlam do lekarki i powiedziala ze jak mamy sie obie meczyc to lepiej nie dawac.

U nas bylo tak jak pisze Balkan wit. K do 3 my skonczylismy ciut wczesniej bo przeszlismy na mm bo wtedy nie trzeba a D kazala dawac i sama powie kiedy przestac:tak:

Dziękuję wszystkim:-) mała zdrowa ale ja mam gardło chore i antybiotyk mam:szok: młoda może miec alergie i dlatego ma katar a kaszel dlatego że schodzi z noska bo ona nie siedzi jesio:-) dzis dostaje 1 kaszke :) na gęsto(tzn na pół gęsto) :-) A CO niech ma :-) wyłudziłam od lekarki recepte na jakiś preparat odnośnie ciemieniuchy. Dał na jakiś ELOCOM w aptece mówili że rewelka i stosuje się go tylko przez 3 dni/ 1 raz dziennie oby pomógł:crazy:
Balkan moja też tak śpi są momenty że nawet oczy otworzy z przerazeniem popatrzy i śpi dalej.Na szczęście w nocy mniej takich odjazdów
Corin gratuluje powrotu do normlności!:-)
Sis mocno trzymamy kciuki z Lilunią :-)

my juz po spacerku ... starsza też już w domu

balkan tez oglądałam :-D co kraj to obyczaj :-D
mailuj przekaż Krzysiowi żeby się naprawił :tak:
wydrisiu kuruj sie szybko i oby antyb. pomógł
alex nie odpuszczaj ..trzymam kciuki
corin oby trwało dobre samopoczucie ewuni

mi pediatra mówiła wit. D do 1 roku obowiązkowo a pózniej sie zobaczy a K w przypadku karmienia piersią przy karminiu mm nie stosowac

balkan pamiętasz z jakich ziól robiła laska napar oby dziecko spało?

Witajcie kochane

Klaudunia spała wczoraj od 18 do 4 rano nawet jej nie miałam sumienia budzic na kapanie o 4 zjadła i spała do 7 , troche z nami pogadała troche z telewizorem a troche z zabawkami i spi juz ze 3 godziny mój Aniołeczek kochany

jesli chodzi o witaminki to daje cały czas wit D i jeszcze 5 kropli zestawu wszystkich witamin zmieszanych zalecone od lekarki wiec dostaje , antybiotyki juz skonczone wczoraj mysle ze córcia jest zdrowiutka i oby tak juz było zawsze
Corino oby ewunia nie zmieniala sie juz i została tak jak jest teraz grzeczniutka i kochala swoje łozeczko
Maqnio oby wyniki wyszły pozytywnie i pokazały co nie pozwoli malej spac po nocach trzymam mocno kciuki za was
Psotka braciszek i synus sa bardzo podobni do siebie jak bracia , sliczne dzieciaczki
Wydrusiu kuruj sie kochana zeby maluszka nie zarazic z maska do niej podchodz
Mailuj a moze Krzysiu ma skoki i minie to szybciutko
Alex dla pewnosci lec synka prebadac bedziesz spokojniejsza
Anulka bidulko kochana jak słysze o tym jaki ten twój jest nieodpowiedzialny to mi sie nóz otwiera w kieszenia i dostaje strasznych nerwów na niego , takie porzadne lanie mu sie nalezy albo kop w dupe dla zrozumienia , jak chlopak mojej córki skakał i mi ja wyzywał to niestety ale w morde dostał ode mnie i to porzadnie a ze kawał ze mnie baby to limo wyszło , mam to gdzies czy mnie podał czy zrobi obdukcje czy nie , policj w domu była to widzieli i nic nie mówili tylko jeden z nich powiedział ze tez by tak na moim miejscu zrobił
Szkoda mi cie strasznie , ze jest taki nieodpowiedzialny ten twój maz , nie dorusł do rodziny i do ojcostwa zupełnie
Wisienko ja tez wczoraj skubałam słonecznik bardzo go lubie , ale olewam sobie dzisiaj nie sprzatam mam to w nosie brudu nie ma moge sobie odpoczac i zrobic dzien lenia

Marzenka jak mala ladnie spi:-)moj zasypia o 20 je o polnocy,3,6 i o tej juz wstaje za kazdym razem wypija jakies 170ml.
A co do Ł juz jest mi to obojetne, bardziej zyjemy obok siebie niz razem. Ja z malym pojechalam a ten balowal,nie bede sie wkurzala bo to juz nic nie da, nieety prosilam tlumaczylam i nic ale jak na chrzcinach krzyczal ze nie ejstesmy rodzina i mam sie nie wtracac to tak robie, kij z nim. I on sie dziwi ze mi pokarm zanikl, po takich nerwach to nic dziwnego...

reklama
Do góry