reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Reniusia, pewnie herbatka jej na pewno nie zaszkodzi, ja wczoraj otworzylam w końcu koperkową i zrobiłam małej, zeby troszke popiła po lekarstwie, bo jak najedzona to już piersi nie ruszy... i wypiła jakieś 15 ml, a jak na mnie patrzała przy tym, jakby sie dziwiła, co to?? myslę, że koperkową tez możesz spróbować, jest od 1 miesiąca, i troszke słodkawa ta granulowana, wiec może zasmakuje małej:) a te jogurty to w sumie nie aż tak pracochłonne, jeśli sie użyje np jabłuszka ze słoiczka:):) trzeba sobie ułatwiać troszke zycie:-)

malami, to super, mały na pewno szczęsliwy ze juz ma nożki swobodnie:):)

kupiłam dzis huggisy z biedronki, w takim kartonie maja rozm 5-9kg, 99 sztuk za 39 zł.. troszke sie bałam bo do huggisów nie miałam zaufania, ale sa naprawdę ok:) no i cena super..

Ostatnia edycja:
reklama
Tak wiem, ze wiekszosc produktow to sama chemia, ale jednak zdarza sie ze czasm kupie jogurt innejnfirmy a w srodku "ziełona niespodzianka" czyli jednak nie jest tak zle do konca ;-)

Doczytalam was, ufff.
Ale mamy wysyp nowych lipcowek, wszystkie was witam, fajnie ze dolaczylyscie :-D

dodi_misia juz dawałam małej koperkową tę po 1 m-cu granulowaną, zasmakowała ale nie umiała pić z butelki, nie umiała chwycic smoczka i językiem nie umiała sobie poradzić. Ciekawe czy łyżeczka jej posmakuje, bo z butli to niewiele pije a raczej tylko co jej nakapie ze smoczka-mam z avent i tt
zamówiłam smoczek MAM i to moja ostatnia nadzieja ze załapie smoczek, bo juz naprawde nie wiem jak ją tego nauczyć i czy wkońcu znajde smoczek który polubi

Niekoniecznie musi polubic smoczek, niektóre dzieci ich nie tolerują, moja niunia tez słabo z butli pije, nie umie dobrze zassać, ale próbuje i troszke jej sie uda wypic:) a moze ona wolalaby jakiś węższy smoczek do butelki, bo te z tt i aventu są dosć szerokie i cięzko je złapać

ha już jestem. Włosy oki ale myślałam, ze wypadną wszystkie:-D
wydrusiu ja palette w 10 minut blond http://www.schwarzkopfpalette.com/uploads/pics/P10_1000.jpg
Emka no niestety kiedyś podkładano w okół dziecka poduszki" zeby uczyło się siedzieć" i prowadzano za rączki albo pod pachy i może to z tego zostało. Emka, reniusia A jesli chodzi o to Milusiowe tycie to zobaczymy na szczepieniu jaka bedzie waga bo teraz wynika, ze znowu za mało przybrała i zaczyna z tej normy chyba uciekac. Ale dalej nie wygląda na chudą. Jutro zrobię jej fote w body to ocenicie czy aż taka niedowaga:-(No i staram się ją karmić piersią. jak najwięcej. Butlę daję jak nie je już bardzo długo a "pluje cycem" ale butlą też wtedy pluje. mamy awenta i tomme z rurką i kiedyś jak dawałam jej w nich moje mleczko to jadła. jak dokarmiałam mm ostatnio to mierne ilości ale jadła. Teraz jej już drugi dzien tak odbija. Dlatego zdesperowałam się na ta kaszkę.
reniusia przeczytaj wyżej. mamy kłopoty z Mili waga. za mało przybiera i nie je a wyniki są dobre i lekkkkarz twierdzi, ze jest zdrowa. A, ze nie było tragedi z wagą jeszcze to mamy przyjść na szczepienie się wazyć. A tu Milcia znowu szaleje:eek: No i nie jestem z okolic Opola, mieszkam niedaleko wrocławia a do Opola jedziemy do kuzynki dentystki na przegląd, rodzinnie ;-)
Marzenko no ja też myśle, ze na taki serek to jeszcze za wcześnie chyba. Nie wiem jakie one są teraz ale mojej koleżanki Zuze strasznie własnie po nich wysypywało skazą. No ale jesli Klaudusi nie szkodzi to już sama nie wiem.
dodiś jakbym nie wracała do pracy i Mila jadła to tez bym tak zrobiła, tylko bym nie rezygnowała całkiem z piersi a ta to spróbuję chociaz w nocy karmic
No i wyczujcie tą moją Milcię. właśnie poszłam dac jej jeśc na śpiocha bo jadła a ona sama ładnie cyk na boczek i szuka. No i się najadła. nie wiem ile ale jadła z 20 minut:-)

dodis jak bylam w polsce to kupowalam pampersy (w hiszpanii kupuje firmy dodot ale to sa te same co pampers) i powiem ci ze 84 szt kupowalam za 48 zl, wiec wiele sie nie rozni cenowo i ilosciowo od tych huggis'ow biedronkowych. Ja np jestem mega zadowolona z dodotów (czyli pampers'ow) jakosciowo swietne i malej wygodnie, a huggis mi nie pasuja bo sa grubsze (chociaz nie ma problemow z pupka po innych, to chyba bardziej moje widzimisie ) Wiadomo ze jak mnie przycisnie z kasa to kupie tansze ale na dzien dzisiejszy nie zrezygnuje z pampersow.

marzenko
ja tez jestem zdania takiego jak dziewczyny. Jak dajesz juz jogurciki malej to albo naturalny albo taki specjalny dla malych dzieci, bo rzeczywiscie te zwykle jogurty jakies takie sztuczne :/ zzeby malej tylko nie zaszkodzilo.

Corin to w takim razie jutro czekam na zdjatko misiowej Ewy :-D ja jeszcze musze poczekac na chlodniejsze dni zeby jej zalozyc ta czapeczke. Jak na razie jeszcze chodze w krotkim rekawku :szok::cool2:

Corin hahahahha nie wiem co jest gorsze, jogurt ktory ma tyle chemii ze po 5 miesiacach nie znajdziesz na nim plesni czy moze taki, w ktorym po kupnie znajdujesz zielony nalot :-D :-D :-D ani jeden ani drugi nie nadaje sie do spozycia :-D

Wisienko najwazniejsze zeby Milusia przybierala na wadze. Jak miesci sie w normie to nie ma sie co przejmowac, moze akurat nie jest takim jedzacym dzieckiem jak Nicole, ktora czasami je co godzine :-D trzymam kciuki zeby bylo ok, a na pewno bedzie

Renusia sa dzieci ktore od poczatku lapia kazdy rodzaj smoczka, sa tez takie ktore lubia tylko jeden typ, inne znowu w ogole nie chca a jeszcze inne zaczynaja brac smoka po paru miesiacach. NIe ukrywam ze my bez smoka bysmy nie dali rady bo mala na poczatku wisia na mnie non stop, az przechodzily mi przez glowe mysli o karmieniu butelka przez to ze no stop miala odruch ssania, ale na szczescie smoczek uratowal nam zycie a i z drugiej strony nie jest to tak, ze bez niego zyc nie moze bo w nocy jak jej wypadnie to sie nie budzi, w czasie spaceru sama go wypycha zeby sobie pogadac do drzew, takze jesli twoja mala nie chce smoka to nie zmuszaj jej na sile, ale np mozesz go w swoim mleku moczyc i wkladac jej do buzki, moze w koncu zaskoczy a tobie ulatwi to zycie :-) powodzenia

Ostatnia edycja:
No to mnie zaskoczylyscie , ja jej juz pare razy dawalam i nic jej nie bylo , ale bylam pewna ze mozna dac sama osobiscie nie lubie ale moje corki bardzo , jak dawalam jej ta kaszke to nie chciala plula bo tam jest kleik a zauwazylam ze nie lubi kleiku , jednak ten serek jadla , no trudno dobrze wiedziec i wiecej nie dostanie wymysle cos innego

em_ka, ja tez najbardziej lubie pampersy i pewnie tez to moje widzimisie:) a te hugisy to normalnie mozna tez kupic, nie tylko w biedrnce, tam poprostu mieli teraz taka promocje na nie, są z rysunkami kubusia puchatka:) w sumie nie sa chyba grubsze od pampersa..ja uzywam głownie pampers,a takie własnie inne firmy to czasami testuję i uzywam na zmianę, w domku w dzień np te hugisy albo biedronkowe dada,a w nocy i na spacerki, wyjscia to pampersa, bo mysle że są bardziej chlonne i przewiewne:)

Marzenko, moze pożniej sie przekona do kaszki, jeszcze ma na to czas:) narazie i tak mleczko to jedyny posiłek dla małej:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry