reklama

Lipiec 2014

hej babeczki wiem że jestem tu nowa, powinnam się częściej udzielać ale przeważnie mam wieczorami czas a ostatnio po kąpaniu niuni padam na sofę jak kawka, podczytuję was z tel ale z tel nie lubię pisać.
nie zaobserwowałam wczoraj wzmożonych ruchów małego, za to Roksana w nocy 3 razy się budziła!
LillaMy miła niespodzianka, jakie przeciwieństwo tego co jest w Polsce, gdzie przynajmniej u mnie w rodzinie nie odwiedza się dziecka przez min dwa tygodnie (nie mówię o najbliższej rodzinie, brat siostra, rodzice) albo i dłużej żeby dziecko poznało swój nowy dom, te całe bakterie i inne. Tak że jutro będzie banda ludzi u Was :)
sokoja no ja mojej mówię stale o dzidzi, wczoraj byliśmy w ikei pokupować materac , ręczniki itp i ona sama mówiła że to dla dzidziusia ale myślę że naprawdę zrozumie jak wrócę z małym do domu i wiem że będzie bardzo zazdrosna, I mam tak samo jak u Ciebie, od jakiegoś tygodnia akceptuje tylko mnie do kładzenia jej do łóżka, nie da się wsiąść tacie na ręce jak wie że pora spać (a wcześniej nie było problemu) , w ogóle stała się bardzo ale to bardzo "rączkowa" nic tylko na ręce chce, staram się jej nie brać za dużo no ale jednak :( i pokutuje potem wieczorami, a jednak te 12 kg to nie mało. Chyba przez to wszystko łapię doła.
haust udanej imprezy
tusiaczek ja godz z małą jestem na polu i mam dość, kość ogonowa to mnie tak boli że ledwo się ruszam, jak ja marzę o powrocie do formy już

ja dalej torby nie dopakowałam do końca:( nie mogę znaleźć mojego szlafroku, apteczne rzeczy mama mi przywiezie dwa dni przed cc, jedyne co to się obawiam że wyląduje wcześniej na porodówce.
idę coś porobić póki jeszcze to moje dziecko śpi

reklama
Małgorzatkar, dobrze, że dostałaś antybiotyk, teraz nie ma już czasu na szamańskie leczenie ziołami i miodem;-) Catsun słuszna uwaga o zabezpieczeniu pochwy. Małgorzatkar, czy Ty bierzesz coś zapobiegawczo dopochwowo w ogóle przy pessarze?

Zjadłam serniczek, na talerzu obok kilka truskawek, dobre połączenie;-)

Małgorzatka- A Doumox nie jest na penicylinie? Ja jestem na niego uczulona..
tylko to znalazłam w necie- Substancją czynną preparatu jest amoksycylina. Jest to półsyntetyczna penicylina
Ale może się mylę..

Jagódka- mniaaaam!!! Ja już kilka truskawek zjadłam, a mój mąż robi frytki.. Ja też katowałam się miodem i inhalacjami.. Jak to nie pomogła zaraz po antybiotyk.. (Zapalenia zatok i nie nie da się pozbyć domowymi sposobami i nieżytu nosa) Niestety miałam już 2 razy:/ A ze względu na uczulenie na Penicylinę Gin długo się zastanawiał nad lekiem aż zapisał Rovamycine

Ostatnia edycja:
Jagódka jak wczoraj wieczorem wciągnęłam pyszny serniczek to potem paliła mnie zgaga do północy....a taki pyszny był :-D

Gosia a Ty się faktycznie dobrze podlecz, bo rodzić z choróbskiem to nic fajnego.

Catsun bo ja tylko na czystą peniciline mam uczulenie, na amocostam już nie
No i właśnie też doszlam do wniosku, ze skoro prawie tydzień jie przechodzi i sie mecze, to już trzeba iść po antybiotyki , bo ileż można sie katowac...
Jagodka nie biorę nic dopochwowego osłonowego, zapomnialam w ogóle, ale nie mam żadnych infekcji, a przecież i na basen chodzimy i stringi noszę :) ale jutro pójdę coś wezmę żeby teraz przy tym antybiotyku sie nie przypaletalo nic na koniec... Oczywiście probiotyk w tabletkach mam i biorę

malgorzatka -wspolczuje antybiotyku, ale tez jestem zdania, ze lepiej antybiotyk niz jakies szamanskie i babcine metody... Jak bralam antybiotyk lykalam lacibios femina i gin byl ze mnie dumny, a pozniej i tak mi sie jakas infekcja przyplatala...

Tez mam neta w komorce wiec moge byc posrednikiem ;)

Malgosiu, nie nie, ja pytam o leki, a nie o osłonę..:no: Bo u nas każda dziewczyna z pessarem dostaje w komplecie macmiror complex co drugi dzień, oprócz tego zalecenie przyjmowania probiotyku. Na basen możesz z nim chodzić?:szok:

Sokoja, to sprawdzony serniczek, nic i po nim nie jest;-)

melduje sie i ja :-) narazie 2w1.

Czy u was tez tak brzydko na dworze? leje i grzmi cały dzień :/

i zamorduje za ten serniczek :sorry2: ale bym zjadła!!

malgosia, ja tez jestem na penicyline uczulona. Zdrowiej kochana!

reklama
[FONT=Open Sans, sans-serif]
GiP,nie strasz mnie[/FONT]
;-) [FONT=Open Sans, sans-serif]Ja się nie dam. Do 10 lipca muszę dotrwać i żadna pełnia mnie wcześniej nie ruszy[/FONT]:tak:
[FONT=Open Sans, sans-serif]Mały czka w najlepsze,więc chyba mu tam dobrze,a ruchliwy dziś okropnie. Ponoć przed porodem dzieci się wyciszają....[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]A poza tym męża nie ma, więc kto mnie do szpitala zawiezie?[/FONT];-) [FONT=Open Sans, sans-serif]Sama nie pojadę bo parking drogi mają.[/FONT]

[FONT=Open Sans, sans-serif]Jutro ostatnie badania robię,mocz i morfologię.
[/FONT]

Nie wiem czy się wyciszają bo moja to się nawet między skurczami wierciła :)

Tradycja fajna i podoba mi się, że widać radość z przyjścia na świat dziecka. Jak będę zmęczona to pójde na górę, a mąż i teściówka będą zabawiać gości.

Idę spać bo mi kazali odpoczywać. Może położna wpadnie jeszcze dzisiaj. Kolo 14.30 jakiś poród odbierała jeszcze.

Dziewczyny księżyc wpływa na przypływy i odpływy mórz więc pewnie w brzuchu też coś dzieciaki czuły i stąd to pobudzenie.

Ponownie zaapeluje o odpoczynek, i oszczędzanie sił bo jesteście coraz bliżej i w każdej chwili może się zacząć. Czy Darunia już ma szkraby przy sobie? i Limonka miała chyba już być rozpruta. nie nadążam z czytaniem, sorry :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry