reklama

Lipiec 2014

Doti zazwyczaj karmilam jedna więc jadła i chude i tłuste, teraz karmię dwoma lub więcej :P Karmilam o 13.30 i spac nie chce od tamtej pory, przy cycku przysypiala, że nawet wstrząsy jej nie budziły a tylko chciałam ja odłożyć to oczy duże i mówia mama :D spiewaj!!!

Żadne dziecko nie ucierpiało przy kręceniu tego filmiku.
spie przy karmieniu - YouTube

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

Badanie słuchu wczoraj oki. Dziękuję za kciuki. Tylko lekarz bez jakiegokolwiek powołania do pracy z dziećmi. Dziś szczepienie za nami... Na ten czas młoda śpi.

Nanosiłam się wczoraj i dzisiaj dziecia w foteliku i padam.

Lilla :-D

Skoki to chyba jak do tej pory też się zgadzają. Makota to u Ciebie całkiem możliwe.

Mamo bobasa, ok wygrałaś ;-) moja ciągnie znacznie więcej.

100 lat Haust :-)

I co.... też napisałam, że młoda śpi, to się budzi... :-D

Dzisiaj nie narzekam na dziecko bo ODKURZYLAM I UMYLAM PODŁOGĘ U NAS NA GÓRZE, SCHODY I NA DOLE. Teście mają pierwsze piętro więc h nich nie sprzatalam. Umylam kuchnie i mikro, byłam z psami na spacerze i zjadłam obiad.

My już po spacerze. Pogoda dziś świetna! Zrobiliśmy zakupy z Adasiem. Teraz ja czytam bb, a Adaś leży na moich kolanach i łobuzuje - naparza mnie piętami po cyckach:-p i znowu ulewa od kopytkowania:sorry2:

Cześć,

pozdrowienia dla wszystkich :-)

Haust wszystkiego naj z okazji urodzin! :-) Karmisz jeszcze choć trochę swoim mlekiem? Mi się jeszcze udaje to ciągnąć aczkolwiek od 4 dni wprowadziłam butlę MM na noc, bo odkryłam, że są mniejsze problemy z brzuszkiem i zamiast 8h młoda mi śpi 10h :-)

Makota współczuję problemów z Adasiem. Przeraził mnie ten skok, bo rozumiem, że mnie to czeka za 2 tygodnie... a już jest tak pięknie.

ka.wo ja jestem od baaaardzo dawna na dużej diecie (przerabiam wszelkie problemy jakie idzie sobie z brzuchem wymyśleć) i po konsultacjach z lekarzami wprowadziłam sobie w tym tygodniu ser kozi. Nie widzę żadnych negatywnych efektów zgodnie z ich sugestią, że nie powinno ich być. Od razu czuję się lepiej, że nie jem na śniadania/kolacje jedynie wędliny drobiowej, które notabene przez te 3 miesiące obrzydły mi strasznie. Jedyną zaletą tej diety jest moja waga - 10kg mniej niż przed ciążą:-D

LillaMy a ważycie Zolkę zawsze na tej samej wadze? Ciężko mi uwierzyć, że nic kompletnie nie przybrała, mogła jedynie zwolnić tempo.

Ja dziś po drugim szczepieniu (5 w 1, pneumo i rota) i póki co chyba łagodnie jak poprzednim razem. Szczepi ktoś kiedyś na meningokoki? Co Wam mówią na ten temat pediatrzy?

Makota zarejestruj się w klubie maluszka hipp to dostaniesz. Najfajniejsza jest książeczka z rabatami do Rossmanna :D

Małgorzata i nie przechodzi ta ropka po soli albo świetliku?

Hobbit a ty odciągane mleko dajesz w butli?

Wiem że kupa od kataru. Dzięki za rady. Ciekawe kiedy wyzdrowiejemy. Jak do 7 jej nie przejdzie to przekładam szczepienie.

Cze:)

laktacja mnie wykończy razem z moimi piersiami. Mój misiek zjada kolację o 19-20 po czym śpi do 2 dzisiaj obudził się przed 24 zjadł zasnął ja budzę się o 2:20 pierś twarda jak kamień 2 guzy na dodatek to prawa w lewej mam guza od 4 tyg. Ściąg-łam laktatorem budzę się o 4 w piersi nadal guzy. Płacz i histeria. Pilnuję się strasznie mojej dziecko je co 3h tak mniej więcej się wybudza w nocy ma przerwę 5h więc odciągam z zegarkiem w ręku, a tu znów taki badziew. W domu nie noszę stanika żeby nic nie uciskało luźne rzeczy a piersi nadal się nie ustabilizowały:(

Przed nami szczepienie 21 .X 5w1 ( DTP, Hib. polio IPV) czy mogę od razu zaszczepić na pneumo?

Jak długo Wasze dzieci ssają pierś? mój K tylko 10 min czasami 7. nie wiem czy to prawidłowo czy nie:(

Haust wszystkiego naj z okazji urodzin.

A druga sprawa to ta pier******** diata - już 3 tyg nie jem mleka, wszelkich jego przetworów + wołowiny/cieleciny, ani jajek. Nie powiem początkowo była poprawa, ale nadal skóra na buzi jest sucha i szorstka. Odstawiłam już czekoladę (miałam taką bez mleka), teraz pożegnam się też z sezamem i orzeszkami. Od początku nie jem: truskawek, wiśni, cytrusów, brokułów, kalafiora, grochu, fasolki, kapusty. Na wszelki wypadek soji też nie jem. Muszę wymyślić jakieś dobre źródło wapnia, bo mi w końcu zęby polecą :-(

A trzecia sprawa to kręgosłup - no tak mnie rwie od kilku dni, że muszę się Nurofenem ratować :baffled:

A czwarta sprawa to towarzystwo - to samotne wydeptywanie chodników doprowadzi mnie do depresji :baffled:

No to sobie ponarzekałam :zawstydzona/y: Sorry dziewczyny za smęty od rana :zawstydzona/y:

Ka.wo mojej bratowej kuzynka też miała przeboje ze skórą dziecka, karmiła piersią. Poszła do lekarza powiedział że to alergia na białko odstawiła wszystko, po 4 miesiącach skóra nadal bez poprawy teraz trafiła na alergolog, która stwierdziła że dziecko ma liszaja w zaawansowanej postaci. Dziewczyna była w szoku. Kąpie małego w siemieniu lnianym skóra mu się powoli regeneruję plus krem na receptę. Dziecko ma słabe wyniki krwi bo przy tak restrykcyjnej diecie nie otrzymuję wszystkich wartościowych składników. Nie sugeruję że to liszaj ale warto sprawdzić diagnozę u innego lekarza.

reklama
Doti, zgadza sie, mam taki egzemplarz i juz :)

Lilla, Zola jaki twardy sen ma w ramionach mamusi :D

Macie juz funkcje polub i podziekuj?? Ja nie:/ nawet wykasowalam bb i jeszcze raz zainstalowalam i nie pomoglo:/

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry