reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Tak z grubsza ogarnęłam co tutaj naprodukowałyście :)

Tynka - bardzo mi przykro z powodu męża, ciarki mnie przeszły gdy to przeczytałam i przyznam szczerze, że nie umiem wyobrazić sobie takiej sytuacji, ale to pewnie dlatego, że nigdy się w takiej nie znalazłam.. Ale to nie przeczy faktu, że mocno Cię przytulam i życzę dużo siły i wytrwałości, bo właśnie niej potrzebujesz dla siebie i dziecka. W końcu wszystko się ułoży, trzeba w to wierzyć i może nawet lepiej jest tak, niż by miał marnować Ci zdrowie i życie..

Graza - moje kondolencje z powodu śmierci dziadka. Sama 2 miesiące temu straciłam babcię, z którą przez całe życie mieszkałam, więc bardzo ciężko było patrzeć na jej cierpienie (zmarła na raka), a teraz ciężko jest mieszkać w domu bez niej, ale jakoś żyć musimy i uczymy się tego na nowo, bez niej.. Do tego jutro jest 14 rocznica śmierci mojego dziadka, też taki nieciekawy - przedświąteczny czas, gdzie wszyscy się cieszą z nadchodzących świąt, a tu człowiek zanurza się w smutku i wspomina bliską osobę. Ale takie właśnie to życie niesprawiedliwe i nieprzewidywalne, że nie wiemy kiedy przyjdzie koniec..

reklama
witam
Tynka-a to kutafon jeden ale powiemCi z doswiadczenia,ze lepiej samej niz w zlym towarzystwie,ja sie rozwiodlam z moim pierwszym m jak maly mial 1,5roku i szkoda ,ze nie wczesniej bo bym lepiej wspominala czas niemowlectwa mojego dziecka,mialam wsparcie w moich rodzicach i to mi dalo sile do podjecia decyzji,wiem,ze to boli ale da sie przezyc ja 11lat bylam sama az poznalam mojego obecnego m i teraz jestem szczesliwa(jasne ,ze nie zawsze jest rozowo ale oboje bardzo sie cieszymyz naszych dzieci i jest dobrym ojcem)a to jest bardzo wazne w zwiazku jesli twoj m mialby zle traktowac dziecko przez swoja chorobe to lepiej niech spada.Trzymaj sie
Graza06-kondolencje z powodu smierci dziadka
Elifit-mysl pozytywnie mnie tez czasem dopada wizja wszystkich mozliwych komplikacji w ciazy ale staram sie szybko myslec o czyms innym
Veronicamelania-witamy w naszym gronie
Pojechalismy dzisiaj 20km do miasteczka polozonego nad samym oceanem(sprawa urzedowa)byla fajna pogoda i zabralismy mala do portu jachtowego,ostatnio ciagle mowi ,,baco agua,,czyli statek woda i jest to jej najlepsza zabawa puszczanie lodeczek z papieru ,lupek od orzechow i czego tam sie da,byla zachwycona iloscia i wygladem lodek do tego karmila chlebem wroble i rybki przy brzegu,spacer bardzo udany.Przesylam wszystkim promienie sloneczka

Cześć dziewczyny! Nareszcie mogę coś napisać (nie otwierało mi się okienko do odpowiadania). Dziewczyny, którym się nie udało ... bardzo mi przykro :-( Witam wszystkie nowe Mamusie!Mam do Was pytanie. Szmaragd Ty jesteś specjalistką, więc nie śmiej się z tego pytania ale mam mały mętlik w głowie. Otóż spotkałam się z wersją, że pierwszy trymestr trwa jeszcze w 13 tygodniu czyli drugi zaczyna się dopiero w 14 tygodniu. Jak to właściwie jest? Mam konto na Ovufriend i tak mam kalendarz ciąży i właśnie on mi tak kazuje. Myślałam, że to jakiś błąd ale zaczęłam sprawdzać i faktycznie na niektórych ciążowych stronach potwierdzają to. Chyba zgłupiałam :/

czesc..troche sie dzieje na forum...
ja na szczescie jakos przetrwalam dzien w pracy...ale mam dosc chamstwa szefowej..dzis kazala mi wyniesc z gabinetu wszystkie moje rzeczy :/

dobra ale tak do sedna...po tej srodowej wizycie sie troche skolowalam...w srode teoretycznie byl 9tc i 2d...termin porodu mialam na 14lipca.teraz mam na 11...na ktory wiek ciazy mam patrzec jezeli biore pod uwage ostatnie usg?

1386787222564.jpg

Załączniki

• 1386787222564.jpg
    1386787222564.jpg
    2,6 KB · Wyświetleń: 90
Cześć dziewczyny,

od czasu do czasu i zupełnie wyrywkowo Was podczytuję, ale nie nadążam za Wami :)

Miałam być mamą lipcową 2013, niestety się nie udało,ale mam nadzieję, że dane mi będzie nią zostać po raz pierwszy w lipcu 2014. Termin porodu mam na 4lipca, towarzyszy mi wiele obaw i niepokojów, nic już nie jest takie samo i nie ma takiej radości jak przy pierwszej ciąży, jest dystans i oczekiwanie co przyniesie przyszłość. Mimo to mam nadzieję, że mogę Was podczytywać i czasem co nieco dodać od siebie :) Moje USG genetyczne zostało mi w programie badań prenatalnych wyznaczone na 23.12.

Z tych kilku stron wstecz chciałam wyrazić jak bardzo mi przykro, że niektóre z lipcówek niestety straciły już swoje maleństwa, doskonale Was rozumiem :( Trzymajcie się ciepło, dajcie sobie troszeczkę czasu aby się zdystansować i koniecznie nie poddawajcie się w staraniach!

la luna w jakim języku mówi więcej Twoja Mała? to jest to czego zazdroszczę osobom mieszkającym zagranicą, że ich dzieci od Małego gadają w co najmniej 2 językach! Jakiś czas temu spotkałam rodzinkę z dziećmi tak na oko 3 i 4 lata i te dzieci gadały w 3! językach! Mama Polka, tata jakiś Turek chyba i z tego co wyczaiłam w Anglii mieszkają. Dzieci tak nawijały miedzy sobą i rodzicami w tych językach, że normalnie siedziałam z otwarta buzią :szok:.

Martuśka z tego co mi wiadomo to właśnie po 13 tygodniu kończy się 1 trymestr. Na chłopski rozum tak 40 tygodni ciąży przez 3 trymestry to tak akurat wychodzi prawie po 13 z hakiem.

kopacz chyba najbardziej wiarygodny termin porodu zostanie ustalony na tym usg połówkowym.

kopacz jeszcze nieraz na usg będzie inny wiek ciąży niż masz, sama zobaczysz, te 2 dni to jeszcze prawie nie różnica, a sam termin porodu podaje się i tak +, - , 2 tygodnie.
Mar-tuśka ja Ci nie pomogę..
Hobbit witaj :D i przykro mi z powodu poprzedniej straty :(

co do wieku ciąży, to różnie serwisy podają. na mamazone np. 2 trymestr zaczyn się po 15 tyg, czyli po 13tyg życia dziecka.

ja mam strasznie dużo pracy, ale skończy się to już nie długo. i będzie trochę wolnego na święta :)

pozdrawiam wszystkie mamusie!!

reklama
sokoja-Basia mowi po hiszpansku oczywiscie tez po swojemu czyli np hau hau mniam mniam,rozumie polski i portugalski.w domu pomiedzy soba tez mowimy po hiszp.w zlobku tez slyszy ten jezyk wiec mysle ,ze wlasnie hiszp.bedzie jezykiem dominujacym w mowie ale ja mowie do niej po polsku i oglada polska tele wiec mysle ,ze bedzie rozumiala wszystko

Do góry