reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

również zawiozłam dziś zwolnienie i powiem Wam szczerze, że moja kiero okazała się NAPRAWDĘ wyrozumiałą i ciepłą osobą...
nigdy nic do niej nie miałam, ale nie spodziewałam się aż tak sympatycznej rozmowy...
smutno mi, jak czytam o tym o jakie macie sytuacje zawodowe :/

ja jedyne co, to mogę się bać, że jak wyjdę do sklepu, to odwiedzi mnie ZUS i pozbawi środków do życia :p czytałam, że kobita miała na zwolnieniu 2 (może chodzić), wyszła po dziecko do przedszkola, pracownik ZUS nie zastał jej w domu i powiedział, że jeżeli ma wpisane na zwolnieniu 2 to znaczy, że może chodzić, ale po domu :-) oni są super :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam

Lusia, ale bałwan, wysylaj zwolnienia, ja wysyłam poleconym i mam z głowy, nikomu nie muszę się tłumaczyć ani oglądać na oczy. swoją drogą, wczoraj musiałam jechać do pracy, bo miałam jakieś zaległe papiery klientów i szefowa zadzwoniła z pretensjami (każda z nas miała, nie tylko ja), pojechałam i na wejście się zapowietrzyła, już miała coś mi przygadać i zobaczyła brzuch, poleciała do wc ochłonąć i wyszła już uśmiechnięta, miła że aż po prostu ten lukier z niej spływał i taka do rany przyłóż całkiem.... pogratulowała i życzyła szczęścia

anastazi, spokojnej podróży

ja dzis muszę popakować prezenty, właśnie z mężem wróciliśmy z ostatnich zakupów, Oli dzis dajemy prezent, bo w niedzielę wyjeżdżamy i tam dostanie od babci i cioci, potem w drugi dzień świąt od drugiej babci i cioć, więc za dużo na raz by było i postanowiliśmy, że u nas Mikołaj chodzi szybciej :p

faraway - trzymaj się dzielnie :) Dobrze, że z Maluszkiem OK. I duży już jest! W którym jesteś tygodniu?
Ja też z tych leżących, więc nie jesteś sama. Z tym, że ja już leżę 6 tydzień.

Lusia7, rzeczywiście nieprzyjemne sytuacje z tym Twoim pracodawcą.
No, chyba, że chodziło, że zrobi Ciextra wizytę Mikołajową w Święta, a co! :-D

makota - 6 cm! To już prawie jak jabłuszko! :) Zazdroszczę. Ciekawa jestem co tam u mnie w brzuszku.
I strasznie tanio masz te badania - ja będę płacić 400 zł! Test PAPPA z krwi + bardzo dokładne USG genetyczne z dodatkowym szczegółowym badaniem przepływów w sercu.
A w nogach to może skurcze? Wtedy powinien pomóc magnez. Może sprawdź jaki masz poziom magnezu lub połykaj jakiś czas i zobacz czy przejdzie. Pamiętam, że też miewałam "ciężkie" nogi, ale już nie kojarzę kiedy przeszło.
Ja mam morfologię i mocz co miesiąc, tak samo jak w pierwszej ciąży.
Też się cieszę, że u mnie w pracy są porządni ludzie i nikt mnie nie dyskryminuje. Korporacja, ale bardzo fajna, ja lubię swoją pracę, jestem doceniana, bardzo chciałabym wrócić jak tylko będę mogła, bo muszę kogoś przeszkolić na moje zastępstwo.
Odnośnie ZUSu - weź nawet nie strasz, bo ja gdy dzwoni domofon nie wstaję - bo bym musiała się zrywać kilka razy dziennie, a skoro mam leżeć to leżę i kropka. :-)

Wszystkim Mamusiom podróżującym do domu/rodziny życzę spokojnej i bezpiecznej drogi!

Rybka, Ty już powinnaś być po wizycie - i jak tam? ;-)

jagódka, sokoja - szalejecie z porządkami! :-)

MaMaMu 400zł za tyle badań to niedrogo, przynajmniej jak na moje zorientowanie w cenach :) u nas koleżanka za bardzo dokładne usg z pappą płaciła 650zł, za przepływy kazali sobie zapłacić 250 chyba, ale udało jej się skierowanie na nfz załatwić i miała gratis. ja mam pappa w pakiecie medycznym, więc za darmo mi zrobią

Cześć dziewczyny. Właśnie jestem po wizycie i jestem przeszczęśliwa! Badanie NT wyszło prawidłowe. Co prawda jeszcze muszę czekać na wyniki krwi, ale jestem dobrej myśli. Maluszek ma 52.2mm i nie może długo wytrzymać w jednej pozycji- łapał się za stópkę, machał rączką, wkładał paluszek do buzi :) No i wg dzisiejszego usg termin przesunął mi sie z 7go na 5go lipca. Jutro rano wyruszamy do Polski i pewnie co najwyżej będę mogła was tylko podczytywać od czasu do czasu, także już dziś życzę wam Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie. Trzymam kciuki za Wasze wszystkie wizyty i za wszystkie mamusie, które muszą leżeć.

malgorzatkar - całkiem dobry pomysł. moja siostrzenica w zeszłym toku dostała wszystko w wigilię i uznałam, że za dużo tego :/ w tym roku dostanie na raty ;) poza tym na początku stycznia ma urodziny...

MaMaMu - mam pakiet medyczny z pracy. te badania o których pisałaś tj. USG i przepływy miałam za darmo. PAPPA nie mam w pakiecie i kosztować mnie będzie 60 zł. odkąd pije sok z pomidorów już mnie nogi nie bolą :) Twój maluch jest trochę młodszy od mojego, ale serducho i ruchy powinnaś już widzieć :) co do ZUSu - zależy na kogo trafisz. może być tak, że wstaniesz i zarzucą Ci, że wstałaś albo może być tak, że nie wstałaś i uznają, że pracujesz na czarno ;) biorę to trochę z humorem, ale to naprawdę jest chore... wolałabym nie mieć problemów z ZUSem...

moja koleżanka, która ma termin na marzec 2014 r. miała tak zagrożoną ciążę, że do ubikacji ją noszono :szok: ale "już" wszystko dobrze...

rybka1981 również wszystkiego najlepszego :)

Plan na dziś wykonany, ech, mam dosyć.. Teraz niech szanowny małżonek się udziela. Sprzątałam w szafce, w której trzymamy alkohol - 22 butelki różności, a ja nie mogę pić:no: Ostatnio mąż otwierał piwo, tak mnie naleciało, aż ślinotoku dostałam:-D Jak już będę na skraju, to sobie lecha free kupię na czarną godzinę:dry: A w Sylwestra Piccolo:-p Ohydne jest:tak:

malgorzatkar, makota - USG prenatalne też niby mam w pakiecie, ale nie wiem właśnie co z testem PAPPA, więc umówiłam się prywatnie do pani doktor, która robiła mi też USG w pierwszej ciąży (i wykryła małą wadę serca u dziecka - całe szczęście wszystko dobrze się skończyło i Synek urodził się zdrowy). Dzisiaj na wizycie się dopytam jeszcze o PAPPA, najwyżej pójdę dwa razy - terminy wychodzą idealnie, bo kontrole mam średnio co 2 tygodnie obecnie :D

Co do ZUSu - uczciwie nie mogę się ruszać, więc nie boję się żadnych kontroli. A jak trafię na idiotów to się będziemy procesować... jak już urodzę :-D

malgorzatkar, makota - USG prenatalne też niby mam w pakiecie, ale nie wiem właśnie co z testem PAPPA, więc umówiłam się prywatnie do pani doktor, która robiła mi też USG w pierwszej ciąży (i wykryła małą wadę serca u dziecka - całe szczęście wszystko dobrze się skończyło i Synek urodził się zdrowy). Dzisiaj na wizycie się dopytam jeszcze o PAPPA, najwyżej pójdę dwa razy - terminy wychodzą idealnie, bo kontrole mam średnio co 2 tygodnie obecnie :D

Co do ZUSu - uczciwie nie mogę się ruszać, więc nie boję się żadnych kontroli. A jak trafię na idiotów to się będziemy procesować... jak już urodzę :-D

chyba, że wcześniej wstaniesz z łóżka :-D

reklama
Do góry