reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Ale wam zazdrosze terminow na czerwiec ja z om mam na 4 go lipca ale prowadzi mnie z usg na 17go znowu ciaza mlodsza choc ostatnio zmierzyl dzidzia i wychodzi 11 ty ale zostawil 17 a z fabim mialam na 8 lipiec a z usg na 25 i wody odeszly mi 4go w nocy i tak czulam ze zlapie mnie poczatkiem miesiaca...

Ja z Fabim bralam Femibion i ok byl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny bedziemy malowac sypialnie myslicie ze powinnam trzymac sie z daleka czy moge pomoc? mam na mysli zapach farby czy nie zaszkodze malenstwu?

Jeśli to nie jest farba ekologiczna - są specjalne do malowania pokoju dziecka - to lepiej się nie sztachaj, nigdy nie wiadomo co może zaszkodzić. My malowaliśmy specjalną farbą jak byłam w ciąży, praktycznie bezzapachowa.

Jeśli to nie jest farba ekologiczna - są specjalne do malowania pokoju dziecka - to lepiej się nie sztachaj, nigdy nie wiadomo co może zaszkodzić. My malowaliśmy specjalną farbą jak byłam w ciąży, praktycznie bezzapachowa.
obawiam sie ze to zwykla farba takze nie pomoge w takim razie mojemu..dziekuje :)

hej aNilewe jestem z Dublina. W Irlandii jestem dopiero kilka miesięcy. Synka rodziłam w pl no i tam miałam prowadzoną ciążę więc brak badań do tego tyg. bardzo mnie dziwi. A Ty skąd jesteś?

Ja jestem z cork. Wiele moich znajomych miało 1wsze usg dokładnie w 12t0d a mi tak dziwnie dali az na 14t moze akurat taki miesiąc duzo ciężarnych ;)

mnie cycki nie urosly, ale twardziochy sie zrobily, ciesze sie, ze nie rosna, bo 75d to juz szczyt moich mozliwosci.
A rozstepy po odchudzaniu i ciazach juz mam, \wiec o to sie nie martwie ;)

Dzisiaj moje male smyra mnie lekko po lewej stronie :) Zastanawiam sie, czy to nie za wczesnie, ale to zdecydowanie to :)

reklama
podsumowując Wasze wypowiedzi ;)

mi piersi urosły, ale nie do jakiś gigantycznych rozmiarów ;) powiększył mi się obwód. kolejny stanik kupię jakoś na wiosnę z większą miseczką i większym obwodem. chyba, że będę musiała wcześniej

w pracy nie doświadczyłam żadnych nieprzyjemności ze strony szefowej - wręcz przeciwnie. przykro mi, jak czytam jakie miewacie sytuacje i trzymam kciuki, aby wszystko się jakoś poukładało

na początku ciąży brałam femibion natal 1, później centrum materna, a teraz znowu femibion natal 2. mój gin powiedział, że witaminy brać można, ale nie trzeba. suplementuję się, bo pojawiają mi się białe plamki na paznokciach, jestem zdechlak i często coś "łapię" no i warzywa i owoce są teraz takie sobie.

martwi mnie z kolei to, że jem BARDZO mało nabiału. Nie mam ochoty i już. wiele z Was pisze, że nie smakuje Wam mięso - dla mnie mięso spoko, ale sery żółte, białe, jogurty, mleko... niedobrze mi. tylko kefir mi smakuje, ale i tak zapominam go pić.

bardzo fajnie czyta mi się opowieści z Waszych wizyt :) dzieciaczki spore i ruchliwe i z tego co widzę coraz lepiej czują się mamy, które miały jakieś problemy :) moja wizyta już 16.01 :)

nie mam pojęcia jak wyczuć ruchy dziecka, ale wczoraj wkręciłam sobie, że to już to. czytałam, że w 14 tygodniu ruchy dziecka wyczuwalne są dla kobiety, która już kiedyś była w ciąży, więc na razie wstrzymuję się z zachwytem ;) nie czułam bąbelków, tylko takie bardziej przesuwie w prawo i lewo...

co do zwolnień. rozmawiałam dziś z koleżanką, która termin ma na 10 lutego, że jej lekarz ma problem z wypisywaniem jej zwolnień - zatkało mnie lekko ...

Do góry