reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

la luna przytulam i zagladaj do nas kochana prosimy :) trzymaj sie!!

ja nadal w kiepskim nastroju a do tego corka dolozyla swoje i juz nie wiem ile zniose ...

jagodka super ze badania wyszly ok...

reklama
Minisia - czasem są takie dni, że wszystko idzie dokładnie odwrotnie niż byśmy chcieli, a im bardziej się staramy tym gorzej. "Koleżankę" olej skoro nie zna definicji słowa "koleżeństwo" :dry: Gdybyś nie była w ciąży to bym ci radziła zrobić sobie drinka i wskoczyć do wanny z pianką, a tak... kakałko i do wyrka :-D

Minisia - czasem są takie dni, że wszystko idzie dokładnie odwrotnie niż byśmy chcieli, a im bardziej się staramy tym gorzej. "Koleżankę" olej skoro nie zna definicji słowa "koleżeństwo" :dry: Gdybyś nie była w ciąży to bym ci radziła zrobić sobie drinka i wskoczyć do wanny z pianką, a tak... kakałko i do wyrka :-D

hehe dziekuje :) kapiel z pianka chyba bedzie jak wroce z pracy :) czuje sie wyczerpana totalnie ..zdolowana na maska

Jagódka cieszę się że wyniki ok :)

minisia, "koleżankę" olej... ja też miałam wiele takich "koleżanek" i kurde niefajnie mi się potem zrobiło, jak sobie uświadomiłam, że mnie wykorzystywały tylko...ale i nauczyło być bardziej powściągliwą, teraz niestety ciężko mi nawiązać znajomość na dłużej...
a drinka sobie zrób: jakiś soczek, cytrynka/pomarańczka/llimonka, syropek :p

ja mam wizytę 13 lutego i wtedy dostanę skierowanie na usg... ale zadzwonię chyba jutro i spróbuję się umówić, żeby mnie zapisali na badania bez skierowania na ostatni tydzień lutego, bo przecież i tak je dostanę, a później może nie być terminów...

samochód odebrałam, Ola szczęśliwa, bo znów autobusami jechała i po śniegu do pasa chodziła... a ja przyznaję się, że dziś dwa razy ją niosłam i to dłuższy kawałek i się boję, żeby mnie brzuch nie rozbolał.... ale za pierwszym razem taka już zmęczona była, że nie dała rady kroka zrobić, a za drugim musiałam ją wziąć, bo na autobus byśmy nie zdążyły, a nie uśmiechało mi się stać i czekać 20min na kolejny...

witam wtorkowo:)

La luna sciskam cie mocno, trzymaj sie mam nadzieje ze masz teraz duze wsparcie od najblizszych.
Do wszystkich z humorkami i gorszymi dniami niestety my kobiety normalnie tak mamy a w ciazy to juz chyba potrojnie. Ja tez czasem mam dosc wszystkiego i wszystkich ale jakos przechodzi. Takze uszy do gory cieszmy sie naszymi maluszkami:):)
Anastazi twoj maz rozbawil mnie do lez nawet jak mojemu przeczytalam to sie smial. On tez twierdzi ze na 100% syn a ja sie go pytam a co bedzie jak bedzie dziewczynka a on :"Noooo tez bedzie mile widziana" i usmiech hehe.

A ja caly czas zmagam sie z plecami moimi:/ do tego cos teraz na wieczor bzuch zaczal pobolewac:/ Ale grzecznie leze a maz robi kolacje:szok: jestem w szoku :D:D pozytywnym oczywiscie:)

Trzymajcie sie kobietki::)

Hej,

Ale dzisiaj macie wenę dziewczyny... nie mogłam doczytać :)

La Luna trzymaj się kochana. Przytulam mocno.

Graza06 wiem, że któraś pisała, że cykoria przeczyszczająco. Na mnie działała właśnie może bardziej anty-zaparciowo. Ale niestety smak mnie totalnie już odrzuca... Muszę z tym siemieniem spróbować.

pola tak mi się złożyło, że umówiłam się na wizytę do okulisty na jesieni, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Jak już przyszedł czas na wizytę, akurat się dowiedziałam i oczywiście powiedziałam lekarce. Mam jakąś tam małą wadę wzroku, ale powiedziała mi, że mam przyjść koło września, gdyż w ciąży nie jest zalecane dobieranie okularów. Hormony zmieniają wszystko, nawet wzrok.

Tak piszecie o tych ruchach... u mnie jeszcze za szybko, bo ja z tych ostaniach lipcówek (29), ale powiem Wam już się doczekać nie mogę.
A właśnie u mnie to już w ogóle zero oznak prawie... Schudłam przed ciążą, więc spadły mi piersi. Teraz wróciły do swojego rozmiaru, ale ja tam tego nie zauważam, bo biustonosze pasują :) Poza tym dopiero teraz chyba przestałam dalej chudnąć. Brzuszka nie mam ani ciut ciut (niekiedy zazdroszczę Wam brzuszków, ale i na mnie przyjdzie pora). Więc gdyby właśnie nie bóle lekkie, wrażliwość na zapachy i to bym nie powiedziała, że jestem w ciąży. Ale to chyba temu, że w miarę mi nudności ustały.

dzięki za miłe słowa:) aczkolwiek kontrola skarbowa zakończy się najpewniej w marcu.. w między czasie Panie kontrolujące mają urlopy etc.
to nie nad nimi wisi wizja mandatu / kary więc im się wcale nie spieszy... ale zobaczyły, że jestem w ciąży więc może jakoś ulgowo pójdzie.. solidarność jajników czy coś ;)

jeżeli chodzi o chrzestną - jestem już potrójną ;-) ale za każdym razem przyniosło mi to dużo radości i jestem obecna w życiu chrześniaków, aczkolwiek Piotruś jest z najbliższej rodziny.

a praca.. to spełnienie moich marzeń :) więc chodzę z ochotą no i czasem wyhamować nie mogę z entuzjazmem i daje sobie do wiwatu..
pracowników mam super, ale zawsze jak big brother patrzy to dają z siebie więcej ;) a jak nie dają - każdy ma gorszy dzień - to ja podciągam "wyniki" i jak widzą, że szefowa z brzuchem zasuwa, to i w nich wstępują nowe siły :)

jeżeli chodzi o picie.. no ja zanim zlegnę na sofie ;) to obstawiam stół: herbatką, szklanką soku i jogurtem pitnym ;) to tak żeby za często nie wstawać ;))) "suszi" ;P

dzisiaj otrzymałam od koleżanki w bezinteresownym prezencie 2 pary spodni ciążowych.. i wow.. są idealne, ładne i nie wyglądam w nich jak słoń :D hurrra!!!

miłego wieczoru kobitki, ja idę się kąpać w emoliencie, co by moja skóra była gładka, jędrna, piękna i w ogóle ;)

Ninja - ja też ostatnio na tego bloga wpadłam z onetu i myślałam, że się posikam ze śmiechu :-D zwłaszcza komentarze mamy mnie zabiły (- co robicie? - kąpiemy dziecko - mam nadzieję, że w ciepłej wodzie) :-D

reklama
Do góry