reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Cześć,

do dziewczyn biorących wciąż dupka i luteinę - czy Wasi lekarze powiedzieli Wam kiedy będziecie odstawiać albo ewentualnie dlaczego bierzecie je tak długo? Trochę jestem już skołowana czemu ciągle mam je brać, ciekawe co będzie na wizycie w środę.

Zwykle dupka kupowałam w cenie 45-50zł a ostatnio szczęka mi opadła, bo w miejscowości moich rodziców znalazłam aptekę gdzie jest on po 26zł! Straszna różnica....

Mhm, mma brać ją do - o zgrozo! - 36tc:sorry: Biorę tak długo, bo wcześniej (w 1 ciąży) miałam skurcze i skróciła mi się szyjka, lekarz w tej ciąży chce temu zapobiec poprzez tonizowanie macicy progesteronem.
A ceny straszne, u mnie na osiedlu w aptece 47zł, w DOZie 30zł:baffled:

reklama
hej kobietki:)

Ja odnosnie chorob lekow nie badzo moge sie wypowiadac bo nie mam o tym zielonego pojecia naszczescie i nie chce zle doradzic..
Co do dolegliwosci martwia mnie te bole brzucha nie sa jakies czeste ale niepokoja mnie te twardnienia:/ Najbardziej boje sie skracania szyjki:/

Ja juz po pracy ale znowu problem z plecami takze czas na drzemke:) milego dnia:)

z tym materacem to nie kwestia kasy, bo materacyki nie są aż takie drogie. myślałam, że są jakieś sposoby odświeżenia.

szlag mi trafił suwaczki i post, który pisałam :crazy:

hej :) witam nowe mamy i iiiiiiiiiiiiiiiii zapomniałam :zawstydzona/y:

wróciłam z Matim od lekarza i obydwoje mamy zapalenie zatok :-( dostałam antybiotyk, a że mam taaaak ogromne zaufanie do tego lekarza, to przed wykupieniem recepty dzwoniłam do gina i pediatry mojego synka czy ten antybiotyk mogę brać. Na szczęście mogę i mam nadzieję, że pomoże.
ewa mam nadzieję, że coś skutecznego dla Ciebie wymyślą i będzie dobrze :tak:

Kopacz czuje jak tak zaczyna mi ściskać się brzuch ciężko to opisać tak jakbyś brzuszki robiła i napinała brzuch i jak dotykam to mogę dokładnie macice zmierzyć gdzie mam bo ją odczuwam tak na wierzchu taką zwarta:( i twardą:(

Kiedyś to przeczytałam i się trochę uspokoiłam z tymi skurczami:) podciągnęłam się pod 20 tydzień i się nie martwię:)
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-po...cksa-przepowiadajace-i-porodowe,152_2700.html

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, kurde dawno mnie nie było, ale oczywiście tak jak myślałam nie mogło obejść się bez czegoś złego ;/ w 12 tygodniu dostałam skurcze, leki na podtrzymanie zwiększone, i na ustanie skurczów. Tydzień temu byłam na usg, doktorce się serduszko nie podobało za bardzo, no coś strasznego :( przeżyłam chwile grozy! Ale maluch sie odwrócił brzuszkiem i doktorka stwierdziła że jednak wszystko w porządku, ale ide za miesiąc na następne bo chce być pewna na 100%. Przy okazji maluch pokazał że jest chłopczykiem :)
Z tego co czytam to wy też luteine bierzecie.. ja też mam brać ją jeszcze kilka tygodni.. biorę od samego początku, aż do pełnego funkcjonowania łożyska, więc jeszcze chwile zejdzie.
Trzymajcie się mamusie przyszłe:) Czujecie się ciązowo już? Ja już brzuszek mam śliczny :) i czekam na pierwsze kopniaki mojego ślicznego łobuza :)
Pozdrawiam :)

Cześć Kochane jak ja się za Wami stęskniłam:) witam wszystkie nowe mamusie:)
Dzisiaj za mną pierwszy dzień w pracy po 3 tygodniowym przeziębieniu. U mnie dzisiaj - 7, do pracy chodzę w kurtce mojej mamuśki :szok:z rozmiaru xs wskoczyłam do L nie mam żadnej luźnej kurtki a brzuszek zrobił się taki wystający:) wszystko mnie opina:0 byle do wiosny:)

Angelika2014 i małgorzatkar ale zrobiłyście mi smaczek na pizzę chyba zamówię bo dzisiaj nie mam siły na gotowanie.
Seoriose ja byłam z tych co to nie chcą znać płci aż do porodu. Jednak czytając jak jedna po drugiej przekazuję kto tam mieszka w brzuszku, stwierdziłam nie dam rady też już chcę wiedzieć. Mój mż śmieje się że mam licencje na decydowanie:) bo już zacisnął ząbki że jakoś przetrzyma do porodu i zaczeka na info kto jest w brzuszku a tu bach jednak będziemy pytać o płeć:)
Makota89 mój mż zawsze ze mną wchodzi na usg, w pierwszej ciąży nie było mu dane zobaczyć naszego maluszka. Poroniłam na 2 dni przed kolejną wizytą na której mż pierwszy raz miał zobaczyć nasze dzieciątko. Od teraz zawsze ze mną idzie i nie wyobraża sobie tego inaczej. Jak pierwszy raz doktor pokazał nam naszego dzieciaczka i wł serduszko mż miał łzy jak grochy na policzkach a uśmiech nie schodził mu przez cały wieczór z twarzy:)A ostatnio widzieliśmy jako kruszek ssał kciuk po prostu bajka:)
Ewa66 tak jak pisała elfit o lampie. Kupiłam jak ostatnio mnie złapało przeziębienie i ból zatok. Spróbuj przecisnąć przez praskę czosnek. Rozdrobniony zawiń w chusteczkę lub watę. Takie tamponiki włóż do nosa piecze i boli ale wytrzymaj, ja się tym ratowałam jak zapchało mi zatoki. Rano i wieczorem inhalację z majeranku z sodą oczyszczoną. lub z rumianku, kup wodę morską ale taką hipertoniczną. Może zmień laryngologa ja tak zrobiłam żałuję że wcześniej tego nie zrobiłam.

Czy używacie poduszki dla ciężarnej? Zastanawiam się nad jej zakupem. Może mż podrzucę jako sugestię na prezent na Walentynki, mało to romantyczne ale może skuteczne.

Kiedy macie usg połówkowe? Pozdrawiam wszystkie bardzo ciepło:)

A zapomniałam napisać, w pracy wszyscy mieli oczy jak 5 zł widząc mój brzusio, bo tylko szef i dziewczyna z kadr wiedzieli o mojej ciąży:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie wróciłam od lekarza. Dostałam L4, ból brzucha jednak słusznie sugerował że coś się dzieje. Więcej w odpowiednim wątku. Ach, trochę załamka ale pocieszyło mnie, że z dzieckiem wszystko dobrze, widziałam nawet jak ziewa, cudowne!

reklama
Hej Dziewczyny normalnie pół dnia mnie nie było a już godzinkę czytałam posty :-D w sumie nic nowego produkujecie nieźle :-D
Co do szpitala w Wałbrzychu to mój ordynator bardzo ale to bardzo poleca Wałbrzych i w razie jakiś niepokojących objawów wysyła ciężarne właśnie do Wałbrzycha :D
A co do bólu głowy to ja migreny miewałam przed ciążą i na szczęście (odpukać) w ciąży miałam może 2 razy :-) ale lekarz przynajmniej mi tak powiedział że nie powinno się utrzymywać bólu głowy o dziecko też czuje się źle, więc mi kazał brać 2 Apapy a jak nie pomogą to trzecią tabletką powinna być Pyralgina :-D
Ale się cieszę że zapamiętałam dwa tematy na które chciałam odpisać :-D jestem z siebie dumna
Ja dzisiaj się wykończyłam miałam, Ksiądz chodził po kolędzie i całe mieszkanie sprzątała nie mówiąc ile razy w głowie mi się kręciło i robiło mi się słabo.... ale dałam radę tylko teraz chodzić nie mogę bo wszystko mnie boli.... coś weszło mi w pośladek i jak tylko posiedzę chwilę to już wstać nie mogę:( No nic żegnam się dzisiaj i życzę kolorowych snów.
Maluszek już słyszy więc idę poczytać jakąś bajkę :D papapa

Do góry