reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

mój mąż jest alergikiem, odczula się już drugi rok. Syn na szczęście nie jest i mam nadzieję że córka też nie będzie :tak:

jagódka to ładnie hehe, dobrze ze przed terminem nie po ;) A my mamy taki odkurzacz mały np do auta, bardzo sie przydaje w domu jak sie coś rozsypie.. dobry gadżet:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Wiosna to by sie przydala... Chocby dlatego, ze ja pod spodnie nosze rajstopy i strasznie mnie to irytuje... Do tego ta czapka... :p
Minisia tez mi sie troche nazbieralo... doszlam do wniosku ze samo sie nie rozwiaze i ze odkladanie na pozniej spowoduje, ze wszystko skumuluje sie jak bede sie gorzej czula, albo po porodzie :/ zrobilam liste i powoli realizuje. Cholernie mi sie nie chce i najtrudniesze odlozylam na sam koniec :/ wiem co czujesz, ale jak z tym ruszysz i wywolasz lawine, to bedziesz miala wiecej czasu na jej ogarniecie...

Nie mam pomyslu na obiad... Chyba zrobie piers z ryzem.

Potwierdzam, ze po zjedzeniu maluszek bardziej fika :) u mnie jest jakos inaczej, bo wieczorem i nad ranem nie jest ruchliwy, a popoludniu bardzo :) moze fika w nocy, ale nie czuje nic takiego...
Wczoraj bylam na jakiejs kafeterii, poczytalam o alkoholu w pawelkach i o tym, ze laska wstrzymala oddech i bala sie, ze udusila dziecko... Trudne sprawy normalnie

Alergie.. ech, mój mąż ma wieczną alergię przez cały rok, wiosną jest masakra, Klaudia jest uczulona na mandarynki, czasem ją po czymś wysypie, ja jestem uczulona na jakieś trawy, które pylą raz na 2-3lata, na szczęście trwa to jakieś 2 do 3 tygodni i jest spokój. Dla mnie zdecydowanie gorsza jest zima przez problem z ŁZS, znowu mam zmiany, szlag mnie już trafia, ale nic nie poradzę, muszę się przemęczyć, potem buźka do słońca i damy radę. Także wiosno przybywaj!
Idę zmyć piankę z włosów, mam nadzieję, że kolor będzie ok, bo tym jeszcze nie malowałam, pranie jedno już wisi, zaraz drugie się skończy prać i idę z aparatem do sypialni robić fotki.

Cześć Dziewczyny!
U nas piękna wiosna :-D Na szczęście alergikami nie jesteśmy, więc się cieszymy słoneczkiem, ale kichająco-pociągającym bardzo współczuję.
Makota - nie przejmuj się mężem :tak: ja w pierwszej ciąży zawsze byłam sama na usg i jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało, teraz na pierwszym mój był, ale w sumie niezbędny nie jest :-p Zgadzam się z Jagódką - jeśli ci bardzo zależy to wyłóż jak krowie na rowie :tak:
Moje maleństwo jakoś mało ruchliwe, albo przez to łożysko na przedniej ścianie ja słabiej czuje, ale moje jest prawie o m-c młodsze od niektórych waszych maluchów, więc czekam :tak:
Elafit - współczuję bólu, chyba lepszy zabieg teraz, bo jak ci na 4 m-c rękę unieruchomią to jak ty później sobie poradzisz? Miałam kiedyś nogę w gipsie przez 3 tyg + 1 tydz szyny i jak mi zdjęli gips to nie mogłam na nodze stanąć :eek:
Minisia, Makota - ja też zawsze odkładam to co nieprzyjemne a nieuniknione na później, ale niestety samo się nie załatwi :zawstydzona/y:
Małgorzatkar - pytałaś o koszule, mój M. kupuje w Peek & Cloppenburg koszule Jake*s (muszą być slim i easycare innych nie kupi :laugh2:) - dobrze się piorą i są bardzo fajne do prasowania :tak:

Witam,
U nas też wszyscy wolni od alergii - całe szczęście :-)
Ładna pogoda za oknem, aż chce się iść na spacer, ale wiem że pachwiny mi nie pozwolą,
w czwartek mam wizytę, muszę się dopytać o te bóle... czuję się jakby mnie ktoś po kroczu skopał.

Ruchy Małego czułam już w 14 tygodniu, takie motylki, teraz czuję czasami wyraźne kopniaki, ale głównie stuki,
córkę czułam dużo wyraźniej, ale fakt wtedy nie miałam takiej izolacji na brzuchu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

witajcie:-) ja też czuję już od jakiegoś czasu, ale nie byłam pewna czy to ruchy, aż tu nagle chyba 3 dni temu stały się dużo wyraźniejsze i też mam fikołki jak się kładę spać, albo jak leżę na płasko A wczoraj wieczorem położyłam się na prawym boku (zawszę śpię na lewym) i wtedy dzidziuś się sprzeciwił Normalnie czułam jakbym miała obcego w brzuchu, nie jakieś punktowe kopniaki tylko cały brzuch mi szalał:-D

mój wirus niestety ma się świetnie z krtani przeniósł się na zatoki a dziś boli mnie ucho:-( zastanawiam się czy iść do internisty dziś czy poczekać do środy na laryngologa...

co do alergii to u mnie raczej nikt nie cierpi, chociaż mnie teraz dopadła wysypka i dermatolog powiedział, że prawdopodobnie to reakcja alergiczna, więc muszę zmienić proszek i kosmetyki:crazy: a może któraś z Was próbowała kiedyś prać w orzechach? podobno też są antyalergiczne...

małgorzata na 4 miesiące to chyb nie, na 1 miesiąc myślę że starczy. Tak napisałam? 4 miesiące? :szok::-D

jagódka o to ty pewnie ekspert w antyalergicznej sypialni;-) Poradź proszę jaki materac kupić do łóżka, wiem że piankowy najlepiej ale może masz sprawdzonego producenta?

Undomiel w orzechach prałam jak mieszkałam we Francji i polecam :tak:

reklama
witam i ja w słoneczny poniedziałek :-) tak ładnie dziś, że synek z placu zabaw nie chciał wyjść :-)
wczoraj chcieliśmy jakąś komedię obejrzeć, no i mąż wybrał "bejbi blues" :sorry: łomatko nie polecam!!!! to nie komedia - jeśli któraś nie widziała...

Do góry