reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Hej :-)
Dziewczyny gratuluję wizyt :-)
Graża trzymam kciuki żeby ok było :-)

Widzę, że dziś dzień prania - ja też sobie już uszykowałam. Pewnie włączę pralkę, ale dopiero prasowanie z 2 prań skończyłam i niespecjalnie podoba mi się wizja kolejnego prasowania :sorry2:
Za to moje okna to już o pomstę do nieba wołają - i znowu sobie wymówki wymyślam - okna południowe i słońce cały czas świeci :-)

Co do włosów - próbowałam kiedyś olejować, unikać silikonów itp. (czytałam na blogach i takich tam) Zupełnie mi to nie wyszło - oleju zamiast 1-2 kropel dałam 2 łyżki stołowe i później się dziwiłam - dlaczego te włosy takie tłuste są :-D Po tych polecanych na blogach szamponach i odżywkach miałam strasznie wysuszone włosy i wyglądały jeszcze gorzej niż zwykle, no i zaprzestałam stosowania natury :tak: Może za szybko się poddałam, ale mam delikatne, cienkie i rzadkie włosy, więc jak zobaczyłam, że wyglądają jeszcze gorzej to to było straszne :tak:;-)

reklama
U mnie też pranie dochodzi, w weekend umylam okna i jestem z siebie dumna. :D:sly:
Bąbel mi się przesunął na prawo i tak od rana sobie leży. Mówię do niego krzywy brzuszku:what:
Jakiś pomysł na szybki obiad? Nie mam dziś weny na stanie przy garach :banghead:

Tusiaczek - ja dzis na obiad wyciagam mrozone pierogi :) do tego podsmaze cebulke, dorzuce suroweczke i obiad gotowy... Mam ochote na placka po cygansku, ale nie mam ochoty go robic :p

Moje już 2 dzień z rzędu rano siedzi sobie po lewej stronie. Zabawnie to wygląda.
A szybki obiad... u mnie dziś domowa tortilla. Pycha ;)

Mam dzisiaj wolne, dawno się tak nie leniłam, ale przydałoby się jednak nieco w domku ogarnąć. Może po południu.
Idę dzisiaj do internisty, to może przy okazji zrobię sobie mały spacerek, bo pogoda piękna :-)

Magorzatkar ja bym sobie basen odpuściła.

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny po długiej nieobecności....jagódka przywołała mnie do porządku:-D:-D:-D dziękuje....nic złego się nie działo jakoś ciężko mi się wbić w forum może dlatego że późno dołączyłam do Was...
u mnie dni lecą jeden za drugim... połóweczka mi już strzeliła teraz czekam z wielką niecierpliwością na usg które mam dopiero 21.03.... dzisiaj byłam na badaniach hcv, hbs, hiv, i takie tam.... upuścili mi dużo krwi żyła mi napuchła i boli ręka....
teraz poczytam w skrócie co tam u Was wszystkiego nie nadrobię wybaczcie... ale naprawdę jest to bardzo rozpisane forum....

graża kciuki zaciskam mocno...oby wszystko było dobrze...

sokoja zazdroszczę tej energii...podziel się :-):-):-) bo ja odkąd świeci słoneczko i jest piękna pogoda to jestem bez energii codzienny ból głowy brak siły ale co się dziwić ciśnienie 80/50

jagódka u nas w galerii orkana 5.04 będą darmowe konsultacje dla kobiet w ciąży, będzie można zrobić sobie usg, usg4D za darmo... konkursy, mini sesje zdjęciowe....
organizowane to jest przez Fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.... popatrzcie sobie dziewczyny na stronie bo w innych miastach też jest...wiem że 29.03 marca jest w Częstochowie w galerii Auchan

ostatnio nie wytrzymałam i wybrałam się na zakupy mimo że nie znam płci ale kupiłam takie uniwersalne rzeczy... w kolorze żółtym i zielonym....
u nas likwidują sklep Krzyś na nadbystrzyckiej jagódka jak chcesz to są różne przeceny nawet do 70%....

widzę że temat włosów jest poruszany.... ja właśnie przeszłam metamorfozę włosów....tzn przez 3 lata nosiłam ombre a teraz siostra przemalowała mnie na rudo....
haust dałaś czadu z tym olejowaniem włosów ha ha ha

ka.wo gratuluje synka

No to pospacerowałam :wściekła/y:
Zamek w drzwiach mi się zaciął i nie wyjdę. Ciekawe czy mój jak wróci z pracy to mu się uda otworzyć z zewnątrz....

No wypatruje przez okno kogoś, ale coś nie widzę. A nie znam tu tak sąsiadów, by mieć do kogoś tel. A krzyczeć stwierdziłam, że chyba nie będę :)
No nic, posiedzę dziś w domku przy otwartym oknie, i zobaczymy co będzie jak mój wróci.

Cześć Mamusie,
Kilka dni ciszy z mojej strony było. Jakoś tak sama nie wiem. Natalka co dziennie biegunkę ma ale tak 1-2 dziennie, czasem zdarzało jej się wymiotować np. co 2 dni ale też tylko 1- 2 razy. Gorączki już nie ma od niedzieli. Była lekarka bo zamówiłam wizyt domową - nie chciałam jeździć po szpitalach bo jeszcze coś gorszego by złapała - przerabiałam. Lekarka powiedziała, że to bardzo łagodna jelitówka, zapisała leki i po pierwszej dawca ma być ulga. Zobaczymy. Jestem dobrej myśli.

Byłam dziś na pobraniu krwi i cholera! Muszę iść jutro jeszcze raz! Położna wkuwała się kilka razy w różne żyły i dupa! Nic nie poleciało! Jutro powtórka z rozrywki ehhhhh.

Rozmawiałam z moją koleżanką, która na początku marca urodziła i jej zazdrościłam, że maleństwo ma przy sobie, karmi piersią i dobrze się czuje. Też już bym chciała, ale wiadomo wszystko w swoim czasie.

Już looknę co tam napisałyśmy i jaki temat aktualnie omawiamy ;-)
Widzę temat włosów-ja zawsze miałam ciemny brąz, czekoladę, czarne. A teraz mam jasne pasemka i dobrze się czuję. Rozjaśniły mi twarz. Poza tym mam włosy kręcone a więc czasem szopę na głowie ale jak używałam odżywek specjalistycznych to włosy miałam bardzo brzydkie. Słyszałam o tym jedwabiu ale nigdy nie próbowałam.

A ja bym chciała zarzucić nowy temat czyli pojawienie się rodzeństwa na świecie. tak mnie natknęło bo koleżanka, o której pisałam wyżej ma córkę 7 letnią i u niej pojawienie się drugiego dziecka przebiegło gładko i spokojnie a zastanawiam się co to będzie u mnie - córka będzie mieć wtedy 2,5 roku.

Elza przynajmniej udało się pobrać bo mnie ręce bolą a krwi ani kropelki :baffled:

Bellina pogoda rewelacyjna na spacerek, jak możesz korzystaj. Ja nie mogę się doczekać weekendu i spokoju od pracy, no i poniedziałek mam wolny hurrrra.

Tusiaczek u mnie okna błagają wręcz o umycie :-D ale tak późno do domu wracam... weekend będzie odpowiedni na porządki.

Małgorzatkar z uchem to bym nie ryzykowała i nie szłabym na basen. Pomyśl o tym jak bardzo Cię to bolało i chyba nie chcesz znów przez to przechodzić?

Jagódka a gdzie można kupić ten kosmetyk do włosów? W każdej drogerii typu rossmann czy przez internet??? I czy są rodzaje w sensie włosy takie, śmiakie i owakie? czy do każdego rodzaju włosów?

reklama
witam dziewczyny po długiej nieobecności....jagódka przywołała mnie do porządku:-D:-D:-D dziękuje....nic złego się nie działo jakoś ciężko mi się wbić w forum może dlatego że późno dołączyłam do Was...
u mnie dni lecą jeden za drugim... połóweczka mi już strzeliła teraz czekam z wielką niecierpliwością na usg które mam dopiero 21.03.... dzisiaj byłam na badaniach hcv, hbs, hiv, i takie tam.... upuścili mi dużo krwi żyła mi napuchła i boli ręka....
teraz poczytam w skrócie co tam u Was wszystkiego nie nadrobię wybaczcie... ale naprawdę jest to bardzo rozpisane forum....

graża kciuki zaciskam mocno...oby wszystko było dobrze...

sokoja zazdroszczę tej energii...podziel się :-):-):-) bo ja odkąd świeci słoneczko i jest piękna pogoda to jestem bez energii codzienny ból głowy brak siły ale co się dziwić ciśnienie 80/50

jagódka u nas w galerii orkana 5.04 będą darmowe konsultacje dla kobiet w ciąży, będzie można zrobić sobie usg, usg4D za darmo... konkursy, mini sesje zdjęciowe....
organizowane to jest przez Fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.... popatrzcie sobie dziewczyny na stronie bo w innych miastach też jest...wiem że 29.03 marca jest w Częstochowie w galerii Auchan

ostatnio nie wytrzymałam i wybrałam się na zakupy mimo że nie znam płci ale kupiłam takie uniwersalne rzeczy... w kolorze żółtym i zielonym....
u nas likwidują sklep Krzyś na nadbystrzyckiej jagódka jak chcesz to są różne przeceny nawet do 70%....

widzę że temat włosów jest poruszany.... ja właśnie przeszłam metamorfozę włosów....tzn przez 3 lata nosiłam ombre a teraz siostra przemalowała mnie na rudo....
haust dałaś czadu z tym olejowaniem włosów ha ha ha

ka.wo gratuluje synka

Wiem o galerii Orkana, któraś z dziewczyn tutaj pisała:tak: Wybiorę się pewnie, bo mam pod nosem G.orkana, tylko przeraża mnie ilość "potrzebujących" heheh pewnie kolejka będzie aż na kraśnickiej:-p. Dziękuję Ci za info o Krzysiu!!!! Super, na pewno się wybiorę w takim razie, bo fajne rzeczy tam mają i sporo rzeczy kupiliśmy tam dla Klaudii:tak: Wiesz, że w plazie otwierają TKMaxxa? Tam też jest trochę rzeczy dla dzieci.:tak:
No i cieszę się, że zajrzałaś:-D

No to pospacerowałam :wściekła/y:
Zamek w drzwiach mi się zaciął i nie wyjdę. Ciekawe czy mój jak wróci z pracy to mu się uda otworzyć z zewnątrz....

Ojejj..:baffled: Mam nadzieję, że jednak kogoś dorwiesz, kto Cię uwolni

Już looknę co tam napisałyśmy i jaki temat aktualnie omawiamy ;-)
Widzę temat włosów-ja zawsze miałam ciemny brąz, czekoladę, czarne. A teraz mam jasne pasemka i dobrze się czuję. Rozjaśniły mi twarz. Poza tym mam włosy kręcone a więc czasem szopę na głowie ale jak używałam odżywek specjalistycznych to włosy miałam bardzo brzydkie. Słyszałam o tym jedwabiu ale nigdy nie próbowałam.

A ja bym chciała zarzucić nowy temat czyli pojawienie się rodzeństwa na świecie. tak mnie natknęło bo koleżanka, o której pisałam wyżej ma córkę 7 letnią i u niej pojawienie się drugiego dziecka przebiegło gładko i spokojnie a zastanawiam się co to będzie u mnie - córka będzie mieć wtedy 2,5 roku.

Jagódka a gdzie można kupić ten kosmetyk do włosów? W każdej drogerii typu rossmann czy przez internet??? I czy są rodzaje w sensie włosy takie, śmiakie i owakie? czy do każdego rodzaju włosów?

Tak jak napisałam, w DROGERII NATURA, nie wiem gdzie jeszcze, bo ja się tylko tam zaopatruję w niego. Nie, jest jeden rodzaj do wszystkich włosów. Jak masz kręcone włosy, to pomyśl nad używaniem olejków:tak: Podkreślają skręt i odżywiają włosy. Mi po intensywnym olejowaniu włosy zaczęły falować, były mięsiste, gładkie, bardzo błyszczące i widocznie w lepszej kondycji. Wiesz, że kręconych włosów się nie suszy? I czesze tylko mokre po myciu, a potem już nie?

Moja koleżanka ma 2,5 roczną córkę i 2-miesięcznego synka i słabo to u nich wygląda. Młoda jest zazdrosna, nie rozumie dlaczego mama ma mniej czasu, przy każdej okazji próbuje bić brata i przykleja się do mamy.. Ale może dlatego, że ona taki cycek mamusi..

Ufff..uprasowałam, wreszcie dno w koszu zobaczyłam.:-D Teraz leżę, a Młody znowu daje czadu.

Do góry