reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!

Nie poszlam na krzywa, bo zastanawiam sie czy nie isc lepiej do internisty.... Wszystko wskazuje na angine :/ zrobilam sobie syrop z cebuli, wiec dzis sie polecze, a jak nie przejdzie pojde do lekarza. Wizyte mam 10, wiec troche czasu na to badanie mam.

Trzymam kciuki za odwazniejsze :)

Milego dnia !

reklama
Makota to trzymam kciuki za Twoje zdrowko. My rowniez z wersji chorowitej. Bartol ma goraczke i z nosa mu cieknie. Do pediatry nie ide, bo zaraz wychodzimy do alergologa, ktory monitoruje Bartola odczulanie.... grrrr. MILEGO DNIA DZIEWCZYNKI.

Cześć Dziewczyny!
U nas ładny dzień się zapowiada :-)
Makota - współczuję anginy, trzymaj się, glukoza nie zając ;-)
GiB - zdrówka dla synka, N. też katar ma ale bez gorączki i w sumie już przechodzi.
A tego kto zmianę czasu wymyślił to bym chętnie ********* N. się biedna nie wyspała i ledwo do przedszkola poczłapała :-( a wieczorem harce na całego :dry:
Małgorzatkar - zawsze takie trawki mi się lekko przypałowe wydawały, ale mam jakoś źle płytki założone, źle woda spływa i nie mogę ich doczyść - to raz. A dwa, że zimne bardzo, a jak się nagrzeją to parzą i dziecka na nich nie posadzisz, a trawka jest spoko. Podobno nawet 5 lat potrafi wytrzymać w znośnym stanie. Też poluję na truskawki :cool2:

u Makota oby nie angina;/ nie wiem czemu ale jakos mnie mnie przerazaja antybiotyki w ciazy;/ a sama juz 2 razy bralam;/

czy wasze bobasy tez 24 na dobe szaleja? masakra moje chyba nie spi nic a nic a brzuch ciagle w ruchu... biedne dzieciatko:p ja w sumie tez bo w nocy to mamusie ciagle budzi

ka.wo też właśnie myślałam zawsze, że to kit te trawki, ale właśnie płytek nie mogę doczyścić i kijowo to wygląda, płytki zimne, bosą nogą się nie wyjdzie i jakoś tak stwierdziłam, że przy bobasach to może być nawet niezły pomysł

Ola w przedszkolu, też ledwo zdążyłyśmy, bo wstać nie chciała...

Makota, oby to tylko gardło było a nie angina. dobrze że odpuściłaś badania, bo przy infekcjach mogą wyjść wyniki zafałszowane

Jagódka, chyba ty najbardziej się orientujesz w temacie: przejrzałam jeszcze raz te swoje wyniki z krzywej i na czczo i po godzinie mam prawidłowe, a po dwóch skok i za wysoko... jakieś dziwne mi się to wydaje, że po dwóch h wzrosło jeszcze zamiast spaść? i teraz się zastanawiam, czy z Olą, jak miałam badanie tylko 50, to czy też jakby była 75 to by wyszło źle po 2h... dziś mam wizytę u diabetologa, więc się dowiem wszystkiego, ale mnie męczy ten wzrost, googlałam i nic wygooglać nie mogę na ten temat...

Ja obudziłam się z koszmarnym bólem głowy:baffled: I pół dnia pewnie przez to będę miała do tyłu.. Zaraz jakieś śniadanko zmontuje, może mi się lepiej zrobi. Zapowiada się leniwy dzień. Muszę tylko zupę ugotować.
Adaś też się obudził i kopie mnie w pęcherz:sorry2: kochane Dziecko

edit
Małgorztkar - a kto to wie? Miałaś jakieś objawy w poprzedniej ciąży? U mnie cukier zawsze wychodzi na granicy, jakby sprawdzili insulinę to by wyszło szydło z worka.. A może tak być, że dopiero po dwóch masz źle wyniki, bo właśnie organizm potrzebuje około 2 godzin, żeby te 75g rozłożyć - dlatego właśnie w większości labów nie pobiera się po godzinie, tylko od razu po dwóch.

Makota
, współczuję, dużo zdrówka!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewa - tez bralam 2 abtybiotyki :baffled: czuje sie lepiej, wiec moze samo przejdzie. Ostatnio odczuwam slabsze ruchy i troche mnie to niepokoi, ale moze rytm dobowy sie dziecku zmienil...

Jagodka - na bol glowy dobra jest wit. C. Jak nie bylam w ciazy wciskalam cytryne do zimnej wody, albo jadlam na surowo. Teraz tez tak robie. Czasami pomoga :)

Makota dzięki, nie slyszałam o wpływie wit C na ból głowy. Codziennie piję herbatę z dużą ilością cytryny, poza tym jem paprykę i inne witaminkowe bomby, no i biorę centrum materna. Także to raczej nie z niedoboru wit C, tylko przez hormony i pogodę za oknem;-), jakoś tak dziwnie pochmurnie jest, jakby coś wisiało w powietrzu

reklama
Do góry