reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Jak czytam o tych waszych położnych to az niedowierzam ze płacicie tak mało. U mnie wynajęcie położnej to koszt 1500 zł a cesarka na życzenie 2500...
Gorąco! Dwie pralki juz sie susza na balkonie. Trzecia sie pierze. Jak dobrze pójdzie to dzis ze cztery prania wstawie :)

Co do samoopalaczy to z tego co mi wiadomo sa mocno niewskazane w ciąży.

Mojego zamówienia z doz jeszcze nie ma... Dobrze ze mam ten aspargin.
Zaraz mam w planie malowanie paznokci u stop... Spore wyzwanie ale mam nadzieje ze sie uda.

reklama
Trochę się pocieszyłam, czytając ,że nie tylko ja mam problem z butami. Już dawno było mi ciasno, ale teraz to już zwyczajnie spuchłam. Stopy i dłonie. Troszkę mnie to martwi....We wtorek wizyta więc się dowiem co i jak.

Ale ja głupia jestem...Dziecko z babcią poszło na spacer, a ja w założeniu miałam odpoczywać. A że zakupy trzeba było zrobić to wróciłam 5 min przed nimi.
Ana obiad w taki upał wymyśliłam sobie risostto. 45 min stania przy garach, z przerwami na siusiu, kupkę, chce mi się pić itp. Wreszcie zasnęła po 60 min...

Hej :)

Ale mnie kręgosłup boli... odwykłam od spania w swoim łóżku już chyba... Ale żołądek się w końcu uspokoił... ufff.
Emyly tak w Czecho jestem. I ja bardzo chętnie, ruszę pupę do ludzi, bo coś się ostatnio wyalienowałam :-p i przez Wasze tematy od razu naszło mnie skojarzenie: Pszczyna - dobre lody :-D

ale macie fajnei ze mozecie sie spotkac i poznac:))))

seorise narobilas mi ochote na arbuza:))dobre sa juz?

Hehe. Tia fajnie sie jest spotkac ;) ja mam sandaly sportowo-gorskie z ubieglych lat i juz od 2 tygodni z nich korzystam. Z balerinami juz malo sie lubie.... wiecir przyszlam 14.05 do diabetologa, ktory w teorii przyjmuje od 15. Juz bylam 2. A na ten moment czeka nas 11. To tak odnosnie kolejek.

wrociłam od okulisty i się dowiedziałam, że pomimo, że mam zmiany na siatkówce, to to nie jest wskazanie do cc (z Olą było), bo według pani okulistki operacja przcięcia powłok brzusznych jest bardziej ryzykowna niż ryzyko na oczach... ale że jak chcę to na pewno znajdę lekarza, który się z nią nie zgodzi... a po atropinie się źle prowadzi samochód, to tak z innej beczki...

Samoopalacze i balsamy brązujące niewskazane w ciąży - Pola ma rację - nawet do mojej kosmetyczki zadzwoniłam i ta właśnie tak powiedziała.

Arbuz, arbuz,arbuz - za chwilę "eskę" do męża wyślę - arbuz to to na co mam ochotę od rana, tylko wpaść nie mogłam na co :-D

Ja dziś baaardzo leniwy obiad zrobiłam - makaron z jogurtem :-D Mati i ojciec się zajadali, więc albo upał daje im się we znaki, albo takie dobre było ;-)

Poprasowałam i teraz leżę.... Kolejna miska zaczeka do wieczora :tak:

seorise narobilas mi ochote na arbuza:))dobre sa juz?

pychaaaa:-D kupiłam taki rozkrojony żeby był na pewno dojrzały:tak:

ja znów czytałam, że balsamy brązujące można, nawet kupiłam sobie ze 2 miesiące temu i powiem Wam, że ani razu go nie użyłam, smaruje się codziennie oliwkami i balsamami przeciw rozstępom więc mam dość smarowideł...:-) jak będzie taka pogoda to każda z nas złapie trochę opalenizny :tak:

malgorzatkar - to faktycznie dziwny okulista :baffled: poszłabym na Twoim miejscu do innego, skoro i tak już byłaś cięta to chyba lepiej żebyś miała drugą cc, a nie ryzykowała utratą wzroku

W sumie powiedziała, że jak taki balsam ma di.... coś tam to można używać, bo wtedy nie przenika. No ale jak przypomniałam sobie wpis Sroki o kremach bb, że też coś tam przenika do krwi, to postanowiłam odpuścić te balsamy brązujące - opalę się na spacerach z wózkiem za jakiś czas :-)

reklama
Do góry