reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzien dobry.
Elifit, ja ostatnio tez zrezygnowalam z chusteczek nawilzanych i stosuje waciki z woda do przemywania pupy. Niby nie mamy odparzen ale mam wrażenie ze malutek ma tam mała ranke i chce ja wyleczyć.
Próbuje tez troche wietrzyć pupę ale nie jest to łatwe bo mały jak jest goły to sie strasznie wierci na podkladZie. Musiałabym mu zdejmować pieluchę na śpiocha i wtedy byłoby ok ale jak na razie tylko raz sie tak udało.

Lilla jeszcze czekam na efekty herbatki. Dam znac.

Acha, w nocy pojawiła sie kupa ale mały i tak sie mega pręży wiec baki go nadal męczą.

Katka, utwierdzam sie w przekonaniu ze cos sie dzieje :) nawet jesli spisz to uznam to jako pierwsza fazę porodu :)

Pola ja mojego klade na podkladzie i na to pieluche to aie tak nie kreci.a uwielbia lezec z gola dupka.takze przynajmniej raz dzienoe funduje mu taka atrakcje.w wozku tez mam podklad i tam tez czaswm goly lezy.

Odbijacie po kazdym karmieniu? Nawet jak dziecko zasnie podczas karmienia?
Tusiaczek - a jak maly lezy, to ma glowke na boczku?

Ja po kazdym.ale nie zawsze odbija...i moj ma zawsze glowke na boku.nawet jak mu poloze.prosto to on zaraz przekreci

Ja odbijam po każdym karmieniu mimo to Julka ulewa, tez zawsze po jedzonku czuwam, ale ona potrafi ulać nawet po 2 godzinach... Klina nie mam bo lekarz odradził, za to kupilismy sklejkę w castoramie i wsadzilismy pod materacyk a pod sklejke kocyk i ma delikatny spad.

Wasze maluszki też się przemieszczają podczas snu? Ja ją kladę w łozeczku, a ona tak się wierci, że potrafi się obudzić w poprzek, a nawet do góry nogami!

Oj moj to jest mistrz...w lozku zazwyczaj budzi sie odkryty i w poprzek lozka.a w wozku zjezdza na sam dol...

Seorise w 6 tygodniu to już szczepienie jest. Nie macie wcześniej wizyty?

Noo moja teraz non stop bez pampka na podkładzie.
Od 6 rano szalała z pierdami. Nie wyspałam się. Dziś idziemy do lekarza i na ważenie.

Ka.wo gratulacje

Katka mamy czerwcowki możemy mieć sierpniówkę ;) żarcik ;)

Ostatnia edycja:
Sama już nie wiem, muszę położnej jutro zapytać, może na tej wizycie będzie szczepienie.

Od godziny próbuje uśpić Julke, ale skutecznie udaje mi się powstrzymać płacz :D

Katka głowa do góry sierpień już prawie jest ja mam skierowanie na 13 do szpitala i też czuję że nic wcześniej nie będzie:-(
Ka.wo gratulacje.
Poczytałam was widzę nocka była w miarę spokojna.:)
Moje dziecko wstało dzisiaj obrażone,co się o coś zapytam to ona mi tak odpowiada że zaraz ją na taras wystawię i przymocuję łancuchem :crazy:

A co ze szczepieniami...
Szczepicie dzieci?
Jeśli tak to w terminie, czy będziecie opóźniać?

tak, ja będę opóźniać. Dostaję biegunki na samą myśl o szczepieniach.

Widzę, że nocki w miarę ok dzisiaj były. Za to mój nad ranem zaszalał i widziałam, że Go brzuszek męczył, w końcu o 7 jak Go porozbierałam do golaska ruszył z pierdzeniem i meeeega kupką, no ale póki co tak Go to rozbawiło, że jeszcze nie śpi. Grzecznie leży, postękuje, ale oczu to nie przymknie.

witam
ja dziś wyspana, bąbel jadł około 1, potem po 3 i potem dopiero koło 7, jak już Ola przyszła też do mnie do łóżka :) teraz też padła, a ja czekam na pana od moskitiery, miał być między 10 a 11 i zamontować, jak się umawiał na pomiar między 14 a 15, to dotarł koło 19.... więc kwitnę w domu, a na dworze w miarę dziś jest, więc mogłabym iść na spacer...

moja też się wierci, ale nie aż tak :p

moja nie odbija, czasami tylko, ale i nie ulewa. Ola też nie odbijała

Gosia, a w którym tyg urodziłaś? Ja właśnie mam darmowe pneumo, bo dzieciaki wykluły się w 36 tyg.

Jeżeli chodzi o pampersy to też używałam premium 1, ale paska nie zauważyłam :p Teraz przerzuciliśmy się na zielone 2. A zmieniłam im rozmiar patrząc na wagę. Mali byli ważeni regularnie co tydzień, także miałam nad tym kontrolę. Jak już mieli 4 kg to używałam 2.

U nas wizyta patronażowa była tydzień po tym jak wyszłam ze szpitala, więc młodzi mieli 2 tyg. W przyszłym tyg mamy szczepienie, skończą 7 tyg.

Lilla, moja siostra jest starsza od córki o 14 msc. Siostra w sobotę skończy 7 lat, a córka w październiku 6.

Lusia wierci się okropnie w łóżeczku. Jak zegareczek chodzi, albo po 30min jest głową przy górnych szczebelkach. teraz przysypia u mnie na klacie, ale w lozeczku nie chce lezec :/ Mialam isc na rynek ale ponoc ma przyjsc ktos do czyszczenia rynien wiec czekam. ogladam serial i wacham i caluje glowke Zoli.

reklama
Lilla to jest ulubiona pozycja Szymka. Trochę zaczyna mnie to martwić bo od kilku dni jest totalny foch na łóżeczko. Zasypianie wyłącznie na klatce mamy lub taty.

Do góry