reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

dokładnie Kopacz - mata świetna sprawa :tak: teraz nasze dzieci jeszcze średnio zainteresowane, ale siostrzeniec mojego męża - 6 tygodni starszy od Natki - już baaardzo się nią interesuje :tak:

a teraz doczytałam, że matę już masz :)
może stojak gimnastyczny - też fajna rzecz :)

ja wykorzystuję cały rodzicielski urlop

Ostatnia edycja:
reklama
kasiuchna - za ta krowe masz kopa w pupe! :wściekła/y:

Moje cycki wcale nie sa jakies wieksze :no: mam wrazenie, ze wygladaja jak przed porodem... Musze isc w koncu do brafiterki...

I dobrze, że piersi nie są większe :-) wtedy nie ma szans, żeby po karmieniu opadły, co się często zdarza i później są wyssane przez dzidziusia, jakby puste w środku.

Michalina gllicerolowe/glicerynowe, ale dla dzieci i dzielić na pół. Położna mi poleciła, są bezpieczne:tak: Wiecie co jeszcze pomaga jak dziecko się napina na kupkę i nie idzie? Klepanie w pupkę:-) Od razu szybka akcja i mnie wysiłku.:tak:
Makotaidź,tylko kasy sporo naszykuj. Dobry biustonosz to jakieś 150-200zł.
Elifit jak tam? Dziś lepiej?
Adaś po drugiej kupce, narzyganiu sobie do ucha:confused2: i cycu, zasypia mi na rękach i się cieszy..:happy:
Umówiłam się do fryzjera wreszcie na pon. A. idzie ze mną i będzie krążył w okolicach fryzjera, ja natomiast uprzedziłam fryzjera,że może być akcja "karmienie w trakcie", więc zarezerwowali więcej czasu na mnie. Miło z ich strony:-) Póki co tylko obetnę. Jak będzie masakra z odrostem, to pójdę drugi raz na kolor, a jak nie, to niech odrastają moje naturalne.
Buźka Adama dziś jakby lepiej:tak: Muszę dziś ogarnąć zakupy, bo jedziemy na działkę na weekend.

Hej

Wstałam specjalnie po 8 żeby iść na bazar i co? I doopa wielka. Moda kompletnie mi nie sprzyja. Wszystko rozpinane na plecach :/ a w tym zadupiu nic w sklepach nie znalazłam. Cóż trzeba na necie kupić.

Kopacz pianinko na łóżeczko Fisher Price. Maluch kopie w to i mu gra.

Kasiuchna fajna sukienunia :tak:

Dziś Aru na razie spokój. Bawię się z nim to dlatego. Ale jak biorę Zuzię do karmienia to mówi nieee. Bo w przewijaniu pomaga ale w karmieniu nie ma jak i musimy wtedy przerwać zabawę.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie malutek dostal pewien lek, ktory nalezy stosowac od 2 miesiaca zycia i jak on ma miesiac i 3 dni to juz rozpoczna 2 czyli ok tak? zawsze sie zastanawiam czy miesiac i kilka dni to juz 2 czy jak ma 2 miesiace?

Tak Kornela od 2 miesiąca to po skończonym pierwszym.

Kasiuchna dla ciebie: ta po lewej do kościoła a potem przebiórka w te po prawej. Wygodniejsza jest.

Załączniki

• 1408699769549.jpg
    1408699769549.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 66
Dobry :)

Myślałam, że to tylko moje dziecko włącza syrenkę jak leży samo, ale widzę, że nie. Ale to masakra, czasami ją potrzymam, pomarudzi trochę i zaśnie, albo rozedrze się na dobre, że tylko cyc uspokoi, mimo, że np. jadła 10 min wcześniej.
I kurcze, ktoś mi dziecko podmienił, mała ma pyszczek jak nastolatka. A taką miała ładną buzię....

Dzisiaj mamy pierwszy dzień bez taty. Jak narazie młoda dała mi się wykąpać (poranna aktywność i to wyjątkowo bez syrenki), nawet zrobiłam sobie śniadanie, normalnie pełen sukces. Zaraz ją pakuje do wózka i śmigam do apteki, bo chyba jej zaczyna oczko lekko ropieć, albo bynajmniej ma w jednym więcej śpiochów. Świetlik z tego co pamiętam mówiłyście.

Jagódka fajna kiecka ;-) zdziwił mnie zamek na przodku, ale fajnie, że idzie coś takiego znaleźć ;-)
Graza moja też macha rączkami i nóżkami jak śpi, chyba że właśnie zasypia snem głębokim, to spokój jest. Ale ogólnie strasznie wywija jak leży na pleckach, na boczku nieco mniej.
Elifit mam nadzieję, że starszak już grzeczniejszy. Pewnie chce zwrócić na siebie uwagę.
Katka normalnie zaraz w tyłek dostaniesz z tymi kg !!! Jeszcze Ci pewnie zejdzie przy karmieniu, więc proszę nie płakać :tak:
Kopacz, to Makota dobrze prawi, jak nie masz pomysłu powiedz o kuponie do Smyka np. no albo pieluszki (to się zawsze przyda).

Byłyśmy wczoraj u pediatry.... jakoś bez rewelacji kobieta :eek: Mała waży troszku ponad 3800 i tylko non stop słyszę, że szybko przybiera, wczoraj się dowiedziałam, że powinna tyle mieć jak będzie miała miesiąc. Cóż będzie mały klusek. Ale jak patrzę ile Wasze dzieciaczki ważą, to moja to okruszek. No ale jedna z najmłodszych ;-)

reklama
Cześć dziewyczny

u mnie nocka zarwana mam guzy w piersi nie wiem jak to się stało mały karmiony jest co 3h a tu taka akcja. Próbuję już wszystkiego i nadal nic można się załamać mały cały czas płacze próbuje masowanie ciepłe kompresy moja położna środowiskowa nie odbiera tel poradnia laktacyjna przy szpitali w którym rodziłam nie czynna Pani na urlopie. Spałam 2h tak to siedzę przy cycu i próbuje go uratować:(

Co to jest to windi? jak go stosujecie i w jakich sytuacjach?

Do góry