reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Seroise- Przez pierwsze 3 tyg zycia tak jak ty piszesz to rozumiem ale teraz :( Tak stosowalam- Delicol, sab simplex, espumisan i nic az zrezygnowalam z kropelek..

reklama
Catsun do 3 miesiąca niestety :/

Zuza płaczliwa dziś ale cyc pomaga. Odsypia szczepienie.

A ja robię placka ze śliwkami mniam. Ogółem intensywny tydzień nas czeka. W czwartek ortopeda a w niedziele chrzciny.

Hej :)
Bellina ja też co jakiś czas sprawdzam oddech :/
Catsun jeszcze raz polecam herbatke z kopru włoskiego. Kropelki nic nie pomogły a herbatka nie zaszkodzi. U nas pomogła, fakt, że Julka nie miała kolek a miała problemy z bąkami.
Katka ja tez jestem ciekawa ile moje dziecie waży niestety teraz muszę to załatwiać we własnym zakresie tzn chodzić do takich specjalnych klinik dla dzieci. Są w różnych miejscach w określone dni tygodnia o określonych godzinach. Tutaj "bez potrzeby" do lekarza się nie chodzi...
Co do smoka u nas nie raz daję odrobinę spokoju szczególnie wieczorami jak się maruda robi żeby przetrzymać ją troszke do kąpania:)

Moje dziecko dzisiaj miało chrzest bojowy hehe, czyt. zasypianie w łóżeczku w dzień. Walczyłyśmy ponad godzinkę ale teraz już śpi ponad dwie. Także teraz mam zamiar być konsekwentna, ponoć może to potrwać 3-4 dni, zobaczymy :)
Już na 100% jedziemy do Polski, kupiłam bilety i wiecie co chyba nawet zaczynam się cieszyć, że odpocznę od tej Anglii i przede wszystkim od samotności :)

Czyli smoczek idzie w ruch u was chociaż na chwilę do pociumkania?
Płacze przy kąpieli to może przy smoczku się uspokoi zanim dostanie cyca?

Mężu z pracy wrócił. Natalia przeszczęśliwa. Faceci mają głupie zabawy które dzieci uwielbiają :-) taaa:-)

Limonka na długo wybierasz się do Polski?

Catsun - tak mi cię szkoda. Męczy się dzidzia i męczysz się ty. Zwariować idzie. To niedługo odejdzie w zapomnienie i w końcu odetchniesz i bedziesz się cieszyć każdym dniem z Maluszkiem.
Hmm wiesz co pomyślałam? Moja bratowa miała mega akcje z córką, wieczny płacz. Tak jak ty opisujesz. Zrobiła badanie moczu i wyszły bakterie. Dostała lekarstwo i skończyły się płacze.

Ale tu dzisiaj cisza.

Właśnie zaliczylismy ryk Zuzi i w skutek niego potężne wymioty. Teraz już jest lepiej ale boję się brać ją na ręce bo wtedy najgorzej płacze. Boli ją pewnie

Ja już nawet nie piszę jak wyglądają wieczory, bo ciiągle tak samo.. Catsun łączę się z Tobą w bólu:-( Właśnie się karmimy po kąpieli i wreszcie nastała błoga cisza. Nie wiem czemu te dzieciaczki muszą się tak męczyć..
Catsun jeszcze rada dla Ciebie - poczytaj o metodzie 5S dr. Karpa, może to się sprawdzi?

Jagódka, no to wygląda na to,że się sprawdza ta metoda.

Cyc lub smoczek to oczywista rzecz, do suszarki i odkurzacza już doszłyśmy na forum , otulanie u nas się sprawdza ( moje dziecko w kokonie śpi, nie lubi krępowania rąk, ale też lepiej sypia tak niż zwyczajnie przykryty kocem)

Współczuję wszystkim którzy codziennie przerabiają płacz dziecka. Wiem jak ciężko tego słuchać i nie znać sposobu na uspokojenie.:-(

U nas ciągle bez kupy, ale za to bąki już zabijają

Ostatnia edycja:
Katka ja chciałam już milion razy dać smoka, ale mała nie chce... Tylko cyc i koniec.

A dzisiaj znów szalony cycek mi chciał dziecko zabić. Zazwyczaj lewy, ten co w ciąży bardziej kapał. Nie wiem czy tak macie, ale niekiedy mi się dziecko krztusi na cycku. Myślałam, że zbyt łapczywie je, ale no nie, bo jak wypluje to z cycka leci jak z fontanny. Masakra... aż mi dziecka niekiedy żal. Dzisiaj dostała w oko jak wypluła pokaszleć :baffled:

I pewnie temat był, ale ja tak opóźniona jak Katka prawie.... Czym szczepicie dzieci? Miałam zamiar państwowymi, ale zastanawiam się nad 5w1. Tylko jeszcze problem, że ponoć ich nie ma w aptekach obecnie... I nie wiem, szukać czy nie szukać....

reklama
Bellina, zazwyczaj przychodnie maja swoje szczepionki. Raz dostałam receptę do samodzielnego wykupienia jak się pod koniec roku skończyły się zapasy.

Do góry