reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Haust, jak to tak? Nagle cię wzięło? Żeby to grypa nie była. Kuruj się bidulko.

Agulam, tak już wiem co to garnuszek na klocuszek :)

reklama
Sokoja stale elementy dnia moj szybko zalapal. Po 7 budzi sie definitywnie i schodzi z mama i bratem na dol do wozka. Tam wdaje sie w dysputy i po 40 minutach zasypia. Wczesniej bylo na 20 minut teraz 40 do 1h. Okres aktywnosci i cwiczen i byla drzemka 20 minut tak ok 10.20. Nastepny okrrs aktywnosci. Po 12 cyc i darcie sie do wozka. Najpozniej 12.50 w wozku gotowy do wyjscia i przysypial. 13.15 wychodzimy po brata i albo maly spi do 15 albi sie budzi. Zalezy od widzi mi sie. Od tego tez zalez3 czy ma drzemke 20 minutowa przed 17 czy tez nie. Przez 18 niepokoj do czasu az szanowny ijciec nie wykapje, ale ze malutek szybki wyszkolil ojca, ze po 18 lazienka jest super to ojciec pilnuje. Po kapieli nie chce cyca. Nic mu nie pasuje. Ostatnio odkrylam, ze wolu su przytuluc w lozku, kub wyciszyc w lozeczku i zasypia po 20, gdzie wczesniej byly rece i tuli tul. Ile razy w nicy karmie? Nie mam pojecia.

Makota hahaha. Bartek z checia przybedzie w zamian za wycieczke nad morze ;).

Co do rytmu jedzenia to moja miala przez jakis miesiac a teraz niestety przez problemy z jedzeniem karmie ja tylko kiedy spi. Czy tez wam tak ciezko ? u mnie bylo by wspaniale gdyby nie awantury przy jedzeniu:(

Dziewczyny, powoli wracam :) Może zacznę w końcu częściej się udzielać. Teraz dzieciaki śpią. Jestem sama w domu i weszłam na bb zobaczyć co u Was żeby czasem sobie głowy nie zaprzątać negatywnymi myślami.

Dzieci dietę mają rozszerzoną. Chętnie jedzą to cudowne jedzonko ze słoiczków. Hania pięknie przełyka, natomiast Nikoś stwierdził, że przy jedzeniu trzeba gadać i pluć. Tak więc, dzięki niemu wszystko jest zawsze marchewkowe :) Mleka prawie wcale nie chcą pić, jedynie na śpiku.

Hehe Darunia to wesoło. Pamiętam że Natalia miała podobnie z tym gadaniem ;-) no i dobrze że tu zagładądasz ;-)

Co tam u was ciekawego na obiad? U mnie szaleństwa brak: kalafiorowa i makaron z serem..
A i tak dobrze że w ogóle coś będzie o 2 daniach nie wspominając! Bo moje samopomoczucie do pupy :-)

Dzień dobry.
Cześć Darunia, fajnie ze wracasz.
Catsun, odezwij się kobitko bo ja tu tęsknie za Hubciem.
Katka, u mnie spaghetti z cukinia i porem. A do tego może zrobię jeszcze jakaś zupę-krem z warzyw.

reklama
Witam, ale zalatany dzien;/ od rana dopiero usiadlam na spokojnie:/

Darunia, witaj. Super, ze jestes! Smiesznie to musi wygladac jak synek pluje wszystkim:) pierwsza marchewke zaczelas podawac?

W ogole co sie podaje najpierw? Bo tutaj od 4m-ca jest mnostwo sloiczkow o roznych smakach, co mnie najbardziej zdziwilo z owocow sliwki juz sa po 4m-cu. W Polsce tez?

Pola, zaintrygowalas mnie tym spaghetti! Prosila bym bardzo o przepis:)

Mika, a ta w ogole przypomnialo mi sie, ze te muffinki ktore polecalas to sa przepyszne. Bede robic tylko z tego przepisu teraz.

Dzieki forum juz dwa przepisy trafily w moje podniebienie:) muffinki i watrobka z jablkiem!

Zapisalam sie wreszcie do szkoly. Z jednej strony fajnie, bo troche zmienie otoczenie, ale z drugiej bede musiala na 4-5 godz zostawiac mala.. Ale kiedy mam ta szkole skonczyc jak nie teraz:/ potem bedzie i praca i szkola i odbije sie ten brak czasu dla malej, a teraz jest okazja, zanim zaczne to pewnie bedzie juz po nowym roku.

A wlasnie, Catsun gdzie sie podziewasz???? ???

Haust, zdrowka!

O rytmie dnia nie bede sie rozpisywac, bo juz posalam w nocy. Ale jak wiecie kolorowo nie jest:)

Ostatnia edycja:
Do góry