reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Dobry,
Chociaż raczej nie za bardzo. Wczoraj byłam styrana jak koń po westernie, bo rano z Julką po południu sprzątanie chaty, bo jutro teściowie przyjezdzają. Byłam tak padnięta i mąż powiedział, że wstanie dzisiaj do Juli, bo ja po południu mam robotę i wizyte u dentysty (kanałowe :( )
No i rano się budzimy, a on mi płacze, że nieprzytomny, no dziwne jak po 2 się jeszcze nie spało. No i ja musiałam wstać, jestem wściekła, zmęczona i ogólnie do dupy. No to zaczęłam dzień od narzekania.

Katka wszystkiego najlepszego dla natki :)
Makota, może te czasy jeszcze wrócą :)
Lilla i jak tam Zolinka spała?
Elifit a jak u ciebie??
Haust dobrze, że dzieci już lepiej :)

Śniadanie: Kawa :) Poźniej może jakaś kanapka.

Do później :)

reklama
Dzień dobry

U nas jedna pobudka w nocy. Usnela po 11. Arus wstał o 10!
Na śniadanie płatki owsiane z synem a potem kawa.

Limonka powodzenia u dentysty.
Mężowie to słabe osobniki heh

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,
Pobudki były po północy, po trzeciej i po szóstej. Potem chwilę pospala i przed 8 już definitywnie wstała i wolała rodziców że rano już jest. wzięłam ją na dół aby mój schorowany małżonek jeszcze dospał.
Po dziewiątej nakarmilam super gęstą kaszką z tartym jabłkiem i zabrałam ns basen. Grupowe zajęcia. Niestety na ulotce która mam jest błąd i trafiłam na zajęcia dla starszych dzieci (powyżej 1rz), mimo to bawiłyśmy się świetnie. Zaraz po zajęciach Zolka włożona do wózka i dostawszy smoka zasnęła. Wróciłam z przebieralni a ona już 'chrapała' :D
Następnym tygodniu już na dobra godzinę przyjedziemy.

Śniadanie to najczęściej herbatka ziołowa (ostatnio koper włoski) i kanapka/tost/jajecznica. Codziennie rano mowie że chcę kawę, a pije jedną na 3-4 dni. Do kawoszy to ja nie należę.
Teraz do koleżanki na herbatę, a potem do domu jakiś obiad zrobić. Dzisiaj może makaron z pieczarkami i mielonym??
Miłego dnia

Witam

Dziewczyny dziękuję za życzenia :)

Moim imienniczkom wszystkiego najlepszego:):-*

Zdrówka dla małych i dużych chorowitków :)

Sokoja mam nadzieje ze synek pięknie recital

Makota ja też podaje ta Wit d co Ty

Szarlotka w piekarniku,Hania po spacerku,najedzona,rozmawia z zabawkami;)

Chwałę się,dostałam wczoraj piękne róże,tort,laurki i bieliznę od męża:)

Miłego dnia,dziś znów wpadną goście na kawkę:)

Cześć Dziewczyny!!! nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta, bo ja tak na raty piszę.... zawsze jak już mam usiąść, to zawsze coś:) doczytać wszystko, co napisałyście ciężko.
Ale z ogólnych wieści to też widzę, że tak jak u nas, same marudery aktualnie rządzą:) nasz Antoś dziś kończy 6 miesięcy:) wszystko mu się pozmieniało, jak wcześniej spał w nocy od 21 do rana, tak teraz pobudki, co 3-4 godziny. ogólnie marudny jest i chce, żeby tylko z nim siedzieć, czasami jest mi już ciężko...rozszerzamy powoli dietę i tu pytanie odnośnie glutenu- kaszki mannej: jaką Wy dajecie swoim maluchom, taką zwykłą błyskawiczną dodajecie do posiłków, czy jakieś specjalne np. z Nestle. Dziś widziałam taką w Rossmanie ale za ponad 10 zł! także zastanawiam sie czy taka zwykła błyskawiczna też może być.
I chciałam się jeszcze z Wami podzielić, jeśli macie Wy albo ktoś ze znajomych dzieciaczka z ropiejącym oczkiem z powodu zatkanego kanalika łzowego: my walczyliśmy z jednym okiem 5 miesięcy, masaże, przemywanie itp. było to bez żadnego skutku, wizyty u okulisty i ostatnie zalecenie - zabieg przekłucia kanalika. Na samą myśl o tym aż mnie ciarki przechodziły. Całkiem przypadkiem znalazłam w internecie forum, gdzie jedna dziewczyna pisała, że na dzień przed takim zabiegiem jej dziecko zachorowało i nie można było wykonać znieczulenia do zabiegu. Pediatra zapisał im krople do nosa Nasivin i o dziwo po tym oko się odetkało. Potem jeszcze jedna dziewczyna napisała, że u niej tak też sie stało. My dzień przed Wigilią też polecieliśmy do apteki, żeby jeszcze spróbować tej ostatniej deski ratunku i co...okazało się, że zadziałało, po kilku dniach do dziś oko czyste i piękne...także nie wiem, jak Ci okuliści leczą, czy chodzi o nabijanie kasy na takich zabiegach (kosztuje on 400 zł), zwykłe krople do nosa za 17 zł zadziałały:) no to tak Wam chciałam napisać, jakbyście mogły przekazać dalej komuś w potrzebie:)
my jeszcze nie siedzimy, bujamy sie na razie i szczerbaci jeszcze jesteśmy, pozdrawiamy

Helouu,
Jak przekonac swoje dziecko by poszlo w koncu spac?? ;-) miala dzis dwie drzemki po 15 min, a wstala o 8. Teraz jest juz wykapana i ani mysli spac. Kloci sie z misiem;-)

Anulka, ja daje z nestle zdrowy brzuszek, ale chyba mozna taka zwykla tez podawac.

Agulam, dzis imieninowo wszystkiego najlepszego:-)

Paaaadam:-/
Milego wieczoru!

Ja przekonuje za pomocą wózka - bujam aż zaśnie, ale pod warunkiem, że jest zmęczony. No i koniecznie przez próg. Tak się przyzwyczaił, że nawet na spacerze muszę go uśpić takim ruchem jak w domu [emoji41]

reklama
Do góry