• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dobry wieczór:-)

anulka1979,,,,Marcelek też daje czadu z gadaniem:tak:
hehe,uwielbiamy to jego gadulkanie
do tego smieje się dużo i głośno

Kunda....chyba Marcel pbije rekord wagowy
jak byłam w czwartek w pracy to zważyłam go u lasek na wadze elektronicznej
i w ciuszkach ważył 7,400kg:szok::szok::szok:
chłop jak dąb normalnie

misia_q...pochwal się co kupiłaś fajnego;-)
ja też dzisiaj oddałam się gorączce wyprzedaży:-p
kupiłam w Promodzie super bluzkę za 29,00 z 99,00
super fajny, piękny gatunkowo golf za 59,00 z 119,00
i w atlanticu
taką ładniutką koszulko- bluzkę(np pod sweterek zapinany) za59,00 z 99,00
kupiłam też Marcelkowi -
w H&M ładną bluzę z kapturem ,czapeczkę snoopi i skarpetki
a Samuelkowi- rozpinany sweter z golfem w paski
***także u mnie shoping zadowalający***

Lilka..jaka owieczka?
o co chodzi Kochana??

Laski ja prasuje ciuszki Marcelka,
Samuelka tez prasuje
i wogóle wszystkie prasuje
nie lubię nie wyprasowanych ciuchów-
mam to chyba z domu wyniesione bo moja mamuśka też zawsze wszystko prasowała(tzn. do dziś prasuje tylko już nie mnie:-p)

Women23...udanych baletów maleńka:tak::tak::tak:

reklama
kurde dziewczyny czy wy nie przesadzacie z tymi zebami??? :szok::szok::szok:
no czasami zdarza sie ze wychodza wczesniej ale w 2 miesiacu????
moj Ignacy ma 13 miesiecy a ma dopiero 4 zeby a wylazic mu zaczely jakos latem...

wg mnie dzieci wkladaja sobie lapki do buzi bo dopiero niedawno sie tego nauczyly a ssanie czy ciamkanie to dla takich maluchow normalka...
moze zapytajcie lekarza nim dacie ten zel :sorry2:
taka moja opinia....

co do gaworzenia i smiechow to mala jest cudna i gada juz zawodowo
uwielbiam ten jej delikatny glosik
cudo

Ja też uważam że przesadzacie z zębami, jakbym czytała posty moich koleżanek z lutego 2006 ;-) też było mega świrostwo bo każda myslała że slinienie się i łapki w gębie to już ząbkowanie :-D:-D:-D Mój Wiku ślinił się od drugiego miesiąca a pierwszy ząbek wylazł mu w wieku 10 miesięcy. Wyluzujcie, jak wyjdą ząbki w wieku 4 miesięcy to i tak będzie to wcześnie ;-)

Pati ale wypaśne zakupki! :-D
Ja kupiłam dwa staniki, niestety żadna promocja ale był mus bo już mi cycki się rolowały w za małych stanikach :baffled:
mam cyc teraz jak Bardotka :-p;-)
Kupiłam też tuniczkę w H&M, marynareczkę też z H&M no i trochę gaci, koszulę w orsayu i pasek.

Co do prasowania - ja prasuję tylko ciuchy, które naprawdę tego potrzebują. Ale sie przyznam że lubię jak każdy ciuch jest wyprasowany. Nie robię tego ze wszystkimi ciuchami bo dla mnie to cholernie nudne i wolę umiejętnie powiesić je tak, żeby wyschły mało pogniecione :-)
A ciuchy dzieci olewam totalnie, i tak zaraz wyświnią i szkoda mojej roboty :sorry2::-p

druga noc owieczka dziala :-)
dziecko spi w swoim lozeczku
bomba :-)

a my skonczylismy seans filmowy i zbieramy sie spac

Ponawiam pytanie bodajże Anulki: Czy wasze maleństwa często się uśmiechają, może śmieją na głos?

Hania sie bardzo duzo smieje i po swojemu gada :happy2: cudnie to slyszec
a co do smiania sie w glos to moja sie smieje jak ja w powietrzu bujamy tak na boki :-)

kurde dziewczyny czy wy nie przesadzacie z tymi zebami??? :szok::szok::szok:
no czasami zdarza sie ze wychodza wczesniej ale w 2 miesiacu????
moj Ignacy ma 13 miesiecy a ma dopiero 4 zeby a wylazic mu zaczely jakos latem...

wg mnie dzieci wkladaja sobie lapki do buzi bo dopiero niedawno sie tego nauczyly a ssanie czy ciamkanie to dla takich maluchow normalka...
moze zapytajcie lekarza nim dacie ten zel :sorry2:
taka moja opinia....

moja Mila zaczela sie mega slinic jak miala 3 miechy
pierwszy zab wyszedl nam jak miala 7 miesiecy i 1 dzien ;-)
nastepne poszly blyskawicznie
jako jedna z pierwszych lipcowych dzieci miala wszystkie zebiska(procz piatek-bo te wychodzily stopniowo w dosc dlugim czasie,ale juz mamy komplet)

Hania ma slinotok dosc szybko,dolne jedynki wygladaja dziwnie,ale ostatnio odrzucilam mysli o zabkowaniu...poprostu jak mowicie zbyt szybko...raz jak plakala wlozylam jej moj palec do buzi...jakby to byly zebiska to by sobie gryzla i miala by z tego ulge a ona wrecz chciala sie palca pozbyc i byla zdenerwowana
dla mnie to sygnal ze to na bank nie zeby :no:
Mili jak tak robilam to przynosilo jej ulge,takze stad moja pewnosc

a co do prasowania to ja prasuje wszystko!! nienawidze pogniecionych ubran...brrrr
mimo ze tetre uzywam tylko do wycierania buzi Hani po karmieniu, to ją prasuje :-p
nawet mi do glowy nie przyszlo,ze po co :-p
ale ja lubie wszystko pieknie w kupkach poprasowane miec :-p
jakbyscie moje szafy otworzyly to mam cos w stylu Perfekcyjnej Pani Domu:-p :-p:cool2: (Tvn Style):cool2:
mam zapedy do pedanctwa bo sie wychowalam w muzeum (tak rodzina mowila na nasz dom,bo moja mama to pednatka do bolu :sorry2: )

no i to tez moje przeklenstwo,bo nie potrafie sie do konca w domu wyluzowac,jak widzee ze jest cos do zrobienia :sorry2:

ok spadam spac
dobranoc

Dzien dobry:-):-)

Jagoda witaj z rana:tak::tak:

Ja wlasnie wcinam sniadanko:-)

Nasz synus dzis pobil swoj wczorajszy rekord:-):-):-)
zasnal wczoraj tuz przed 21 i obudzil sie tuz przed 4-ta rano:tak::tak::tak: 7 godzin spal bez amciu, potem zjadl i przed 7-ma juz go budzilam na cyca, bo mleczko juz bylo wszedzie...:baffled: takze suuuuper:-):-)

Milego dzionka:-)

Anulka to pięnie CI Oskarek spał:-)
Jagoda witaj kochana:-)
mój idzie spać ok. 20 śpi do 1 i jedzonko i potem śpi do 5 i znów jedzonko;-)
ale wolę wstać 2 razy dac mu jesć niz żeby siedział z nami do 23:-) (wtedy wstałam na jedzonko tylko raz) jak było przez pierwsze 2 miesiace:-) teraz od tygodnia ładnie idzie spać ok. 8-8.30 i mamy czas dla siebie...kochany synuś...a teraz i tak po jedzonku usypia zaraz więc super ...ale dzis mnie zdenerwował bo znowu ma kryzys i nie chce jeść za dużo :-(...ehh z tym małym moim:-)
ważne że przybiera na wadze:-) napewno nie tyle co wasze maluszki ale i tak ja sie cieszę...mój wazy ok. 4.5 kilo a przy wyjściu ze szpitala ważył 3070:-) więc i tak nie jest źle:-)

u mnie dziś pochmurno ale ciepło +6 stopni ... teraz mężus w kościele potem ja idę a potem ok. 13 wybieramy sie do rynku na orkiestre na spacerek:-) Kacperek wrzuci jakiegoś pieniążka;-) no i naciągnę mężusia na loooddddyyyyyyy:-) albo kawe mrozoną mniam:-)

wczoraj mój mąż miał urodzinki:-) więc przyszli znajomi i spędziliśmy super wieczorek:-)

buziaki

jeszcze wracajac do tematu prasowania ubranek to ja prasuję wszystkie ciuszki maluszka..i pieluszki tetrowe które służą do wycierania buzi np. też prasuje..:-)
uwielbiam miec wyprasowane rzeczy więc Kapik też:-) hehe

co do gaworzenia to mój maluszek tez już słodziutko wydaje dźwięki z siebie:-) heheh a przy tym ta roześmiana mordeczka:-) porpostu cudo...a na pyutanie codzienne zaraz po brzebudzeniu co Ci sie kacperku śniło zawsze odpowiada roześmiana buźką i wydaniem z siebie dźwięku łaaaaaa:-) hehehehe

co do ząbków wczoraj czytałam że od ok. 2 miesiaca dziecko zaczyna wytwarzac ślinę i że to nie ma nic wspólnego z zabkami:-) nie wiem czy to prawda ale tak przeczytałam :-) mój się ślini wkłada rączki do buźki ale przy tym jest niesamowicie roześmiany częst:-) wiec poprostu tak lubi a ja mu chwilowo nie zabraniam;-)

reklama
Wisienka jak rowerek????????????
Joli jak po wycieczce?
Women jak po imprezce:-)???

co do zakupów to kurde muszę sobie coś kupić na chrzciny małego........ i nei wiem co:-)
masakra:-) jak muszę cos kupić to nigdy nic nie ma:-) a do krakowa mi sie nie chce jechać... bo u nas w nowym sączu to straszna dziura mówię wam;-)
prawie zadnych fajnych sklepów:-( masakra...
H&M brak, ORsaya brak Promody brak:-) heheh generalnie masakra:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry