reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Byłam w aptece i zapytałam o te podkłady w końcu! Jedna babka odesłała mnie do drugiej, bo zgłupiała, jak przeczytała, co tam jest napisane Za to druga powiedziała, że jak najbardziej mogę korzystać z tych podkładów po porodzie, tylko gdy służą one jako opatrunek, to szpital sterylizuje je!
No i wszystko jasne...

Kupiłam też dwa smoczki, bo przy jednej butelce był uszkodzony smok - na szczęście butelkę dostałam i dokupić smoczek nie było trudno. Właściwie to mam pytanie o tę butelkę - jest szklana(Canpol babies). czy używa się jeszcze szklanych butelek? Szkoda mi jej, bo jest nowa.

Znalazłam 5 zł w realu - w piątek 13:-D

reklama
Mnie pytania czy juz rodze też denerwuję, wiec wierze że może to juz doprowadzic do szału jak wszyscy wymagają i dopytują sie.
Odpowiadaj że dzidz ma u Ciebie w brzuszku ciepło i przyjemnie buja i ma jeszcze dużo czasu:)

Tak dzisiaj myslałam w jaką ładna datę chciała bym sie wstrzelić i wyszedł mi dopiero 6.12, który oczywiście odpada bo 1 grudnia ide na wywołanie.Dzisiaj już chyba nie zdąże, ehhh

Pewnie że sie uzywa szklanych butelek!!Jakościowo sa bardzo dobre, nie rysują sie tak i nie osadza sie brud tak na nich. Ja kupiłam 2 canpola plastikowe , ale dlatego ze nie nastawiam sie na karmienie butelką

Ostatnia edycja:
Ja mam właśnie tę szklaną i Aventa większą plastikową- wystarczy chyba nie? Chcę karmic piersią i butle narazie będą do wody i herbatek ewentualnie;-)

Hej kobitki. Urodzila ktoras dzisiaj z tych co tak pragnely (wraz ze mna) aby male przyszlo na swiat w piatek 13?? Bo ja mam regularne skurcze od jakis prawie 3 godzin ale co 10 min i szlak mnie trafia bo chociaz by zaczely byc co 8 to bym wiedziala ze jakies postepy sa a tak to ja moge i przez 2 dni sie meczyc. Poza tym jestem dzisiaj jakas nie do zycia,pogada tez do d**y... z byle powodu chce mi sie ryczec,wszyscy sie pytaja kiedy urodze,naciskaja ze to juz pora.. a co ja biedna poradze ze ten maly uparciuch nie chce wyjsc..??Czopa juz sie pozbylam,nic wiecej nie moge zrobic.. mam juz tego wszystkiego dosyc. Psychicznie leze i kwicze z bezradnosci!!:sad:
Juz nawet nie wchodze na NK i na GG bo wiem ile wiadomosci mnie tak czeka z glupimi pytaniami.. pozostalo mi tylko BB,tylko Wy potraficie zrozumiec mnie w tej sytuacji.. :zawstydzona/y:
biedactwo, może się wkrótce ruszy :))

ja sobie wybieram datę 6 grudzień :)) nie zamierzam już przyspieszać bo to nic nie daje a przynajmniej sie nie rozczaruje jak nie urodzę w terminie :))

Hej kobitki. Urodzila ktoras dzisiaj z tych co tak pragnely (wraz ze mna) aby male przyszlo na swiat w piatek 13?? Bo ja mam regularne skurcze od jakis prawie 3 godzin ale co 10 min i szlak mnie trafia bo chociaz by zaczely byc co 8 to bym wiedziala ze jakies postepy sa a tak to ja moge i przez 2 dni sie meczyc. Poza tym jestem dzisiaj jakas nie do zycia,pogada tez do d**y... z byle powodu chce mi sie ryczec,wszyscy sie pytaja kiedy urodze,naciskaja ze to juz pora.. a co ja biedna poradze ze ten maly uparciuch nie chce wyjsc..??Czopa juz sie pozbylam,nic wiecej nie moge zrobic.. mam juz tego wszystkiego dosyc. Psychicznie leze i kwicze z bezradnosci!!:sad:
Juz nawet nie wchodze na NK i na GG bo wiem ile wiadomosci mnie tak czeka z glupimi pytaniami.. pozostalo mi tylko BB,tylko Wy potraficie zrozumiec mnie w tej sytuacji.. :zawstydzona/y:
oj dobrze cie rozumiem...mi juz pewne osoby wmawiaja ze to moja wina ze nie urodzilam jeszcze bo nic nie robie????????????????????????????a wiekszosc sposobow na wywyolanie prodow przerobilam wrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no jakby to ode mnie zalezalo...i ciagle pytania czy juz rodze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:chyba na dzis sie zadna nie zalapie ja tez liczylam ze dzis urodze a tu lipa:-:)-:)-(
Znalazłam 5 zł w realu - w piątek 13:-D
szczesciara:-)

Ja mam właśnie tę szklaną i Aventa większą plastikową- wystarczy chyba nie? Chcę karmic piersią i butle narazie będą do wody i herbatek ewentualnie;-)
ja mam jedną malutką butelkę i myśle że wystarczy bo chce karmić cycem a wtedy nie podaje się żadnych innych płynów, a jeśli będę musiała dokarmiać to zawsze ta jedna wystarczy dopóki mąż nie kupi :))

W końcu urodzona 13!!!!:-D (ale we wtorek...)
Mieszkałam też w domu nr 13

ja mam jedną malutką butelkę i myśle że wystarczy bo chce karmić cycem a wtedy nie podaje się żadnych innych płynów, a jeśli będę musiała dokarmiać to zawsze ta jedna wystarczy dopóki mąż nie kupi :))

Ja trafiłam na promocję i kupiłam Aventa ;-)

hej dziewczynki, u mnie skurczy ktg nie wykrywa :))) Olaf ma się dobrze :)
Szyjka skrócona, przepuszcza opuszek palca. Wróciłam do domu i na bieliźnie krew – chyba mi czop naruszyli :))))
Jeśli nie urodzę, to za 3 dni mam się zjawić ponownie na ktg, sprawdzać ruchy dziecka 3xdziennie, w razie niepokojących objawów bądź porodu – przyjeżdżać :)))

hej dziewczynki, u mnie skurczy ktg nie wykrywa :))) Olaf ma się dobrze :)
Szyjka skrócona, przepuszcza opuszek palca. Wróciłam do domu i na bieliźnie krew – chyba mi czop naruszyli :))))
Jeśli nie urodzę, to za 3 dni mam się zjawić ponownie na ktg, sprawdzać ruchy dziecka 3xdziennie, w razie niepokojących objawów bądź porodu – przyjeżdżać :)))

No właśnie ja tez po wczorajszym badaniu plamię ale wątpie żeby to był czop bo dziewczyny piszą o bezbarwnej galaretce... Z resztą ja po każdym badaniu plamiłam tylko teraz to w większej ilości. Widzę, że mamy podobnie: rozwarcie na palec, szyjka krótka tylko mi jeszcze już jakieś skurcze widać na KTG. Na ponowne badanie mam się zgłosić we wtorek...

Ostatnia edycja:
reklama
oj dobrze cie rozumiem...mi juz pewne osoby wmawiaja ze to moja wina ze nie urodzilam jeszcze bo nic nie robie????????????????????????????a wiekszosc sposobow na wywyolanie prodow przerobilam wrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no jakby to ode mnie zalezalo...i ciagle pytania czy juz rodze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:chyba na dzis sie zadna nie zalapie ja tez liczylam ze dzis urodze a tu lipa:-:)-:)-(

szczesciara:-)

No ja przerobilam PRAWIE wszystkie sposoby. A w sumie to zostal mi tylko jeden ,ale on niestety nie jest do zrealizowania (ten z sexem).. no coz.. pozastaje mi tylko czekac.. juz mam wszystko gdzies,kiedy wyjdzie wtedy wyjdzie,nie mam sily juz z nim "walczyc".
:wściekła/y:

Do góry