• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

ja bezalkoholowa od ponad dwoch lat ( najpierw staranka, poronienie:-(, znowu staranka, ciąża :-), teraz karmienie) - pól piwa pewnie by mnie z nóg zwaliło

reklama
ja tak :zawstydzona/y:ale malutkiego, bo zaraz zwala mnie z nóg, odzwyczaiłam się....

a wszystko co jemy i pijemy ponoć trafia do mleka dopiero po 12 godzinach, gdzieś czytałam (wiadomo, teoria jedna z wielu)
to moze lekarze niech sie dogadaja,bo mi polozna mowila,ze alkohol w mleku to tak samo jak w naszej krwi, utrzymuje sie przez 2 godz,a potem opada i nie ma potrzeby sciagania mleka w tym czasie i wylewania, tylko po prostu po 2 h zawartosc alkoholu opada i mozna karmic.

Ponieważ opinie są różne to czyż nie lepiej zrezygnować i mieć pewność że zrobiliśmy wszystko aby uchronic nasze dziecko przed ewentualnymi nieciekawymi skutkami picia alkoholu? Myslę że to nie duże wyrzeczenie :) Ja juz bym wolała z cycka zrezygnować niż wypić 1ml alkoholu karmiąc piersią. A potem sobie odbiję :)

do 3 w nocy (karmienie) wyparuje :-D a i tak moje dziecko to mały geniusz ;-)
A dziewczyny karmiące, pozwalacie sobie czasem na lampkę wina, małego drinka?

ja drinka nie, ale wino, albo piwo tak :-) w niewielkich ilościach rzecz jasna. Dla zdrowia psychicznego czasem warto pomóc sobie sie wyluzować.. Uważam, że odrobina alkoholu w pokarmie jest mniej szkodliwa niż zestresowana rozmemłana smutna mama. Ja nie mam ambicji żeby być idealna.
Wszystko jest dla ludzi, byle nie przesadzić :-)
Dziunka - masz bardzo radykalne podejście..

a wszystko co jemy i pijemy ponoć trafia do mleka dopiero po 12 godzinach, gdzieś czytałam (wiadomo, teoria jedna z wielu)

do mojego mleka trafia na pewno szybciej - widzę to po tym, że jak zgrzeszę jakimś jedzeniem, któe nie służy Gai, to poliki ma ognistoczerwone po najbliższym karmieniu po grzechu... :/

Wspolczuje, pewnie nasze chlustanie to nic w porownaniu z Waszym :( u mnie tez brak chetnych do opieki nad Asia :( Szkoda ze Warszawa bo z checia bym sie spotkala :) A maz Cie wspiera choc troche?
Stara sie w weekendy... pracuje ostatnio od 5 rano do 21 ( splacami pozyczke, chcemy kupic mieszkanie, no i ja postanowilam pojechac na 3 miesiace do Polski, a to tez kosztuje), wiec jak wraca to tylko prosi "uspij ja", a sam pada pol godziny pozniej niz kianka... co do pobytu w polsce to na pewno podczas tych 3 miesiecy odwiedze tez rodzinke w okolicach trojmiasta - z tego co pamietam tam mieszkacie, wiec jesli masz ochote z checia umowie sie na kawe, :)

Radykalne? Raczej normalne! Bo tu chodzi nie o nasze zdrowie ale o zdrowie naszego dziecka a ten argument jest niepodwazalny! Poza tym jest mnóstwo kobiet które nie wypiły nic przez całe swoje zycie - i jak najbardziej sa zdrowe psychicznie.
Dla mnie to co piszecie teraz jest hipokryzja - wybieracie np chuste bo jest lepsza od wisiadla bo dba o bioderka itd ale nie potraficie zrezygnowac z alkoholu na rzecz soku. Uzaleznienie?

reklama
Miran z wielka checia :)

polecam Wam wywiad w "Vivie " z Monika Kuszynska. Gdy uległa temu nieszczesnemu wypadkowi byłam pewna , ze sie nie podniesie. To koniec jej zycia myslałam.A ona tymczasem pokazuje , ze jest wciaz wesoła, madra , sliczna dziewczyna, o ile jednak mądrzejsza. Okazało sie , ze jak brukowiec chce to i ciekawego człowieka , a nie marna gwiazdke potrafi naklonic do rozmowy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry