• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Witam
moje dziecko dzisiaj skończyło 10 miesięcy
czas leci nieubłaganie
gaduła z niego straszna ale mama nie chce powiedzieć:no:
na szczęście ten stan podgorączkowy nie był żadną infekcją
mój M dziś rano pojechał już do pracy i znowu będę musiała czekać do soboty
widzę że Mikołaj też zaczyna tęsknić jak M dzwoni i wezmę na głośno mówiący to zabiera mi telefon i daje mu buzi:-(

reklama
Dziewczyny ja tylko na chwilkę wpadam powiedzieć "Cześć" bo jakaś nieprzytomna jestem i idę spać :)

Mebelki śliczne, ale jak ja urządzałam pokój dla Alicji, który w tej chwili jest tylko bawialnią i skłądem ubrań,to stwierdziła że jej i tak obojętne jakie to będą meble :). I tak mam nadzieję szybko będzie miała rodzeństwo i trzeba będzie przemeblowywać pokój, więc kupiłam takie tanie meble Forte NODO (wklejałam gdzieś wcześniej fotke).

A tak w ogóle to zdołowałam się bo chciałam zmienić pediatrę, bo ta moja jest byle jaka nic nie doradzi ani nie da się z nią pogadać. W ogóle sama przychodnia mnie wkurza, jedynie pielęgniarka która szczepi ejst fajna, a poza tym to strach się bać, wielka łaska że w ogóle przyjmują dzieci, a dodzwonić się tam to już w ogóle graniczy z niemożliwością.
No więc szukałam w necie opinii o innych pediatrach w tej i w drugiej przychodzi którą mam w okolicy i uwaga - dobre opinie ma jedna z 7 lekarek. I oczywiście są do niej mega kolejki.

Mam też z pracy ubezpieczenie w prywatnej przychodni, ale tam to samo - wiem od koleżanek. Olewka, rutyna, traktowanie ludzi jak debili.
Eh..no nic, wyżaliłam się to idę jeszcze na chwilkę na "zdrowie.." i spać.
Dobranoc :)

Dziunka to od 10 roku zycia bylas u babci tylko?? jaki masz z nia kontakt, nie tesknilas za mama?

Mieszkaliśmy w ogromnym domu dwurodzinnym także za ścianą miałam mamę i skrzętnie to wykorzystywałam ;) Mamie mówiłam że babcia na coś pozwoliła, babci że mama i tak to leciało ;) Już starsza potrafiłam siedzieć na dyskotekach do 4 rano, a babcia myślała że jestem u mamy i na odwrót. Teraz jak jestem starsza widzę że to było nie do przyjęcia. Tęskniłam za mamą a jakże, za braćmi, a mogłam tylko tam przebywać dwie-trzy godziny dziennie, bo wiadomo lekcje, spanie. I wcale nie było mi dobrze ze względu na super warunki u babci i dużą kasę jaką od nich codziennie dostawałam. Już wolałabym żyć skromniej i u mamy. No i w końcu, w wieku 18 lat przeniosłam się do niej, rok później zaszłam w ciążę i oczywiście babci zdaniem czyja wina? Mojej mamy! I był come back do babci bo tam lepsze warunki dla mnie i małej Julki.

Mieszkaliśmy w ogromnym domu dwurodzinnym także za ścianą miałam mamę i skrzętnie to wykorzystywałam ;) Mamie mówiłam że babcia na coś pozwoliła, babci że mama i tak to leciało ;) Już starsza potrafiłam siedzieć na dyskotekach do 4 rano, a babcia myślała że jestem u mamy i na odwrót. Teraz jak jestem starsza widzę że to było nie do przyjęcia. Tęskniłam za mamą a jakże, za braćmi, a mogłam tylko tam przebywać dwie-trzy godziny dziennie, bo wiadomo lekcje, spanie. I wcale nie było mi dobrze ze względu na super warunki u babci i dużą kasę jaką od nich codziennie dostawałam. Już wolałabym żyć skromniej i u mamy. No i w końcu, w wieku 18 lat przeniosłam się do niej, rok później zaszłam w ciążę i oczywiście babci zdaniem czyja wina? Mojej mamy! I był come back do babci bo tam lepsze warunki dla mnie i małej Julki.
ojej :(((
i poszlas do niej drugi raz? no i kiedy w koncu sie odcielas

biedna jestes, teraz sie wyprowadzilas od ojca to tez cie pewnie duzo kosztowalo

Witam, jeju ale mam zaległości, uff listopad opanowany. My też prosimy o glosy do konkursu: http://www.bebiko.com.pl/home/konku...galeria-konkursowa/?start=6696#showPhoto=7574 . Coś ta strona działa jakby chciała a nie mogła. Milego wieczorka

dzisiaj zaczelo sie glosowanie i pewnie sie nie spodziewali takiego ruchu

laski macie jakies sprawdzone sposoby domowe na bol gardla, ja tydzien po antybiotyku i anginie, a po pracy juz mnie strasznie znowu gardlo boli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Etna ja w ciąży na gardło łyżkami jadłam miód, płukałam szałwią i rumiankiem ale to trzeba ostrożnie bo się wysuszy śluzówka i znowu będzie bołało gardło nie z choroby ale z wysuszenia ;/ No i oczywiscie zalecają ciepłe mleko, miód i masełko.

witam sie!
moje dziecie postanowilo, ze czas zaczac chodzic:tak::szok: jestem super dumna i szoku, ze stalo sie to tak poprostu nagle zaczela robic kroki i idzie jej coraz lepiej :-) niesamowicie poprawila mi nastroj :-)
super! gratuluję!

Hej dziewuszki, ja tylko na minutkę bo cały dzien szukałam inspiracji pokoju dziecięcego. Weszłam nawet na nasz wątek o pokoikach dla naszych maleństw ;D
Spec już niedługo do nas przychodzi i 3 pokoje włącznie z małego mogę urządzić od podłóg i ścian a ja nie mam weny, gustu itd. Najlepiej widzę koncowy efekt.
Jestem totalne beztalencie i nie mam wyobraźni. Jak sobie pooglądałam Wasze pokoiki i mieszkanka to aż westchnęłam ;D
Klaudzia a Ty to już kobieto masz w tym temacie talent!!!!
Macie może dziewczynki jakieś piękne pokoiki albo zdjęcia na necie? Bo ja już świruję ;p
Ps. nie wiem czy na jednej ścianie nie zrobić małemu tapety 3d o coś takiego:
TAPETA 3D DLA DZIECI SAFARI, DŻUNGLA-KLEJ GRATIS! (1234023893) - Aukcje internetowe Allegro
Kingula a jakie Ty masz wypasione mieszkanko........łomatkoooo!!! ;P

Tymczasem buziaki ;D
fajne, tylko już wtedy na żadnej innej ścianie żadnych ozdób. A jaki masz pokój?

ojej :(((
i poszlas do niej drugi raz? no i kiedy w koncu sie odcielas

biedna jestes, teraz sie wyprowadzilas od ojca to tez cie pewnie duzo kosztowalo

dzisiaj zaczelo sie glosowanie i pewnie sie nie spodziewali takiego ruchu

laski macie jakies sprawdzone sposoby domowe na bol gardla, ja tydzien po antybiotyku i anginie, a po pracy juz mnie strasznie znowu gardlo boli
no ja mam dla ciebie rade na ból gardła - zamiast nawoływać kup gwizdek :D masz zapewne przeciążone gardło i dlatego infekcja za infekcją

ah podkusilo mnie i pojechałam do marketu na duże zakupy, dopiero wróciłam ledwo zywa a tu jeszcze tyle pracy...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry