reklama

Listopad 2009

autobusem :-D
maleńka nie bój żaby ,ja też mogę przyjechać jakby co ;-)trzeba powtórzyć nasz mini zlocik koniecznie.No i oczywiście Kasiula z Pawciem bo zaraz powie że o niej zapomniałyśmy:-D

teraz będę bliżej morza :-DDziunka mam nadzieję że nie zapomniałaś o mnie:-D
Hahahaha :P nie dokonczylam czytac a juz mialam napisac ze o mnie to nie pomyslicie :D:P

autobusy z dziecmi mnie przerażają. Coś mi się widzi, że prędzej do Białego dojadę :D

o ze skierniewic to jesczez nie tak daleko. Zwłaszcza, ze bezpośrednio pośpiech łapią. U nas jest laska z Łowicza, a że w Grodzisku pośpieszne się nie zatrzymuja to od skierniewic osobówka jedzie. Codziennie 2,5 godziny w jedną stronę
hahaha zanotowałam :D wiec nie wymigasz sie :D

Cleo dobre rozwiazanie z tesciami zawsze jak wkurzac beda mozesz poszukac czegos blisko i tam isc wynajac zawsze naprwno mniejsze opłaty a tesciów odwiedzac bedziesz tylko :D

Ostatnia edycja:
reklama
Hahahaha :P nie dokonczylam czytac a juz mialam napisac ze o mnie to nie pomyslicie :D:P

hahaha zanotowałam :D wiec nie wymigasz sie :D

Cleo dobre rozwiazanie z tesciami zawsze jak wkurzac beda mozesz poszukac czegos blisko i tam isc wynajac zawsze naprwno mniejsze opłaty a tesciów odwiedzac bedziesz tylko :D
no mam taki plan :D zawziąc się nie marudzić i jakos dac radę.Wy dajecie to i ja musze :D ale najpierw możecie jeszez raz do mnie przyjechać na zachete :D

wlasnie wrocilam z zakupów. Jakis mam taki glupi nawyk przedświąteczny, bo przeciez tradycja zakupów nie nazwę, ze przed samymi świetami jade noca do tesco (bo nie ma kolejek) zrobic zakupy na świeta i dokupic prezenty. Żeby zalatwić wszystko w jednym meijscu, nie tracić czasu na bieganie po malych sklepiach no i prezenty wiadomo same pchają się w oczy.
taaa to teoria. W praktyce zawsze wydam kupe kasy a nie kupie polowy. I co? tym razem bylo tak samo grrr nie wiem na co wydalam 400zl :/ tzn wiem, nie oszukali mnie i niby kupilam same potrzebne rzeczy ale jakoś obyc się bez połowy tez bym dąla radę. No ale nic, pieniądze sa po to by je wydawać :d ale wkurza mnie, ze nadal mi prezentów 2 brakuje grrr właświe 3 ale jeden mam juz zaplanowany tylko musze A. jutro do ksiegarni wyslac takiej jednej co duże schody do niej prowadzą i nigdy nie chce mi sie tam z dzieciakami tarabanić.

Ostatnia edycja:
Śniegu coraz więcej, masakra. Dach dziś trzeba odśniezyć, bo na nim jakaś 30 cm warstwa, jak nie więcej.

dziś szczepienia nie ma, bo lekarki nie ma. Dobrze że zadzwoniłam, idziemy jutro.

dzien dobry kobietki,
ja dzis w lepszym humorku bo ząb zaczyna się goic mimo braku antybiotyku. byłam wczoraj u lekarza i do poki nie zmienie przychodniw styczniu nie mam zamiaru wiecej iśc do mojego GP (lekarz pierwszego kontaktu0. no ciapaty konowal i do tego rasista !!
1. "u nas w kraju sprawami zębów zajmuje się dentysta" - podkreslone dobitnie "u nas w kraju". byłam u niego po 1-tej i tłumacze mu, że byłam dzis w przychodni dentystycznej i że kobietka sprawdziła i dzisiaj już nigdzie żaden dnetysta mnie nie przyjmie. uslyszałam: "to prosze w nocy jechac na emergency".
2. przyjął jako pierwszego ciapaka ktory przyszedł 1 minut po mnie do przychodni.
3. w sprawie krwawiącej vaginki - "prosze przyjsc w styczniu jak sie skonczy pani okres". - ale ja tłumacze panu ze ja nie mam okresu od maja. jeden mialam we wrzesniu wywolany sztucznie progesteronem, a ptem juz tylko to niedzielne krwawienie. - "no to prosze przyjsc pod koniec stycznia po nastepnej miesiaczce". zabrakło mi sił...
4. "kaszel i dusznosci tak? w płucach czysto, tlen na dobrym poziomie, tylko troche szmerów w okolicy oskrzeli, ale pani ma astme. uzywa pani inhalatory?" - nie, bo od czasu ciazy polepszylo mis ie z astma i nie mialam dolegliwosci z nia zwiazanych ani zadnych atakow. - "no to sie dobre skonczylo. tu ma pani recepty na inhalatory i prosze je codziennie uzywac a za tydzien do kontroli. prosze umowic sie z pielegniarka od astmy. do widzenia"

wyszłam tak wsciekła, że nawet ząb zaczał mniej bolec i przespałam prawie cała noc. tym razem "prawie" bo krystian cos jazzu dawał. budził sie kilka razy, płakał. wkoncu wziełam go do nas do lozka, zasnal na maminym cycku, a potem spal między nami dopoki nie kopnał w twarz mojego męza :D

no i depozyt nam wczoraj zwrócili. od razu pojechalismy wpłacic brakujace pieniadze na nowe mieszkanko. i paczuszka z polski od rodzicow przyszła. i zajadalismy sie kabanosami wieczorem - boże jakie były dobre. mały dostał klocki lego, duplo i kolejke na torach na baterie, ale wszystko mu zapakujemy pod choinke. przynajmniej nie zauwazy braku prezentow od rodzicow :D

CLEO ja mieszkałam z teściami przez blisko 3 lata - nigdy wiecej. tzn zalezy jakie masz stosunki z tesciowa ale nawet jak dobre to moga sie szybko popsuc. fakt - finansowo odetchniecie i bedzie o wiele łatwiej, ale jak ona zobaczy jak sie zajmujesz "jej synkiem kochanym" to nie bedzie łatwo :D - wiem, że pocieszam, ale może Twoja tesciowa jest akurat mądrą kobieta - nie to co moja :D haha

DZIUNKA dajcie troszke śniegu do anglii, bo moje bobo to chyba nie zobaczy go w tym roku. nasypało z dwa tyg. temu i trzymalo z 3 dni ale w tym czasie maly byl przeziebiony wiec o zadnym spacerze mowy nei było

popłakałam sie. najgorsze jest to, że Ci lekarze napewno nei konsultowali się z żadnym innym szpitalem, żadnym profesorstwem uniwersyteckim. poprostu "nie znają przyczyny" i koniec, kropka.

brak słów. biedne dziecko. jeśli to rzeczywiscie choroba krabbego, jak napisał jeden z komentujących to mam nadzieję, że Bozia szybko ulzy Kubusiowi w cierpieniu.

No !! Super, wreszcie się wyspałam..
Agrafka - zdrowia dla WAS.
Kikolek - za dawnych czasów, też jeździłam do Tesco nocą, nie było tam aż takich dzikich tłumów... niestety nie ma z kim teraz dzieci zostawić.. A forsa leciiiiii przy zakupach aż furczy :wściekła/y::wściekła/y:
Dziunka - dobrze, że zadzwoniłaś... zapewne nie dojechała lekarka ze względu na śnieg.
Anadri - zmień jak najszybciej konowała.. mnie by chyba szlag trafił..., super , że dostaliście paczkę .. macie choć prezent z głowy ;-), super, że i forsa dotarła... rzucam Ci warstwę 10 cm śniegu... ;-):-D
Lotka - niestety... chorych dzieci jest dużo.. a najgorsze są takie przypadki - możliwe, że wysoka gorączka spowodowała takie objawy ... podziwiam rodziców dzieci chorych, że mają tyle sił ,,, by walczyć i dziękuję Bogu i ciągle proszę o zdrowie dla tych moich bab...

reklama
Witajcie,
Antoś poszedł spać , ja zrobiłam obiadek i czekam az sie obudzi:tak:dzis cudnie biało , ale sniezek nie pada:tak:Antek po syropku ma sie lepiej:tak:
ogladałąm wczoraj te uwage i tylko łzy płynęły...
po co te wszystkie zabawki, gadźety? zdrowie jest to i szczescie dziecka i rodziców

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry