reklama

Listopad 2009

dziewczyny pomocy !!!
mały zjadł ketonal !! nie wiem czy jedna czy dwie tabletki bo nie wiem ile dokłądnie dała mi szwagierka wczoraj, miałam w keiszeni od spodni. mały siegnal je z podłogi jak byl w lozeczku. wydaje mis ie ze mialam tabletek, dwie sama lyknelam wczoraj a trzy znalazałm rozsypane na podlodze.
co mam robic? biec do lekarza czy obserwowac małego??

anadri ketonal jest bardzo silny. Nie wiem co sie robi w takich sytuacjach..., a jak nie wiem to biegne od razu do lekarza!!!!

reklama
dziewczyny pomocy !!!
mały zjadł ketonal !! nie wiem czy jedna czy dwie tabletki bo nie wiem ile dokłądnie dała mi szwagierka wczoraj, miałam w keiszeni od spodni. mały siegnal je z podłogi jak byl w lozeczku. wydaje mis ie ze mialam tabletek, dwie sama lyknelam wczoraj a trzy znalazałm rozsypane na podlodze.
co mam robic? biec do lekarza czy obserwowac małego??
do lekarza, a najlepiej na pogotowie!!!!to bardzo silny srodek a dla takiego malucha to kosmiczna dawka zwlaszcza, ze nie wiesz ile wzial!!!

dzwonilam do lekarki w polsce. powiedziala ze przy 1 - 2 tabletkach nic mu nie powinno byc. (to nie jest ta dawka najmocniejsza tylko te polowki ). na wszelki wypadek kazala sprowokowac wymioty u małego i obserwowac. jakbym zauwazyła że zacznie sie "nienaturalnie" zachowywac to wtedy mam jechac na pogotowie.
uspokoiła mnie bo juz spanikowana byłam na maksa.

boże, nawet nei wiem keidy on te spodnie siegnal i jak to w ogole zrobil. był w łózeczku a spodnie lezały pod.
jestem na siebie wsciekła ...

Anadri włos mi się zjeżył na głowie:szok:
Ketonal to wiem ze D czasami brał na silny ból głowy
Obserwuj i może rzeczywiście sprowokuj te wymioty ale jak to zrobić?? nawet nie wiem.
współczuję Ci kochana ,bo nerwy pewnie masz niezłe.Obserwuj małego cały czas.

taka doktorka z PL powiedziała że przy 1-2 nic nie powinno się dziać.Oby tak było.Ja to bym chyba poleciała do lekarza czy na jakiś ostry dyżur.

wymioty sprowokowałam wkładajac mu palec do gardelka, troszku płakal, troszku zwymiotował, ale nie duzo.
zachowuje sie normalnie.

nie myslalam ze kiedykolwiek przytrafi mis ie cos takiego.

Anadri - byle się tylko na strachu skończyło... niestety te nasze szkraby są tak szybkie i sprawne, że czasami się dziwię ..., a przecież nie powinnam, bo rok temu mialam podobnego szkraba ;-)

eh ja zaraz do roboty nie chce sie ;/ ;/ ale co zrobisz ... obiad gotowy czeka na meza dzis wyczarowałam nadziewane papryki miesiem ;] moga byc tylko ryz słabo ugotowałam eh ...
aaa wiecej nei chwale Pawła dla was bo dzisiejsza noc dała mi sie we znaki ;/ chyba z 3 razy budził sie a o polnocy tak krzyczał ze az moj maz przebudził sie a spał w drugim pokoju eh

U nas przedwczoraj była taka pobudka z płaczem i też o północy. JAk go brałam na ręce to spał jak odkładałam to od razu siadał i w płacz.

MARTOLINKA współczuje faktycznie facet postąpił jak ś.....

ANADRI JA BYM TEŻ MIM WSZYSTKO BIEGŁA DO LEKARZA.

KIKOLEK ach Ci faceci. Mój na zakpach lata jak oszalały i mysli, że wszystko załatwie w 15 min.

reklama
Andari matko kochana ale TY pewnie w nerwach teraz....Boże mam nadzieję ze nic małemu nie będzie.
Nie wiesz ile koleżanka Ci dała tych tabletek??? Ile wzięłaś?
Dziewczynki to dla nas kolejna przestroga!!!
Sama się wystraszyłam!!!

EDIT. przedostatnia noc była bardzo ciężka, maly budził sie i jęczał a ja nie spalam razem z nim, wynik kolejne dziąsełko pęknięte, idzie druga dolna dwójeczka :) a dziś noc..marzenie!!!Oli usnał o 20.15, pięknie bardzo spokojnie spał do ok 2, dałam mu buteleczkę, wzięłam do swojego łożka i spał pięknie do ok 6 bo dziadek wybudził go wychodząc do pracy, po 6 buteleczka i spalismy do 9, juz nie tak spokojnie bo chyba sie wyspał ale jednak :) Ząbkujemy w tempie expresowym i kiedy to sie skonczy mam nadzieje ze bedziemy spać coraz lepiej, a potem porzucimy butlę w nocy, warunek-musimy skonczyc ząbkowac :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry