reklama

Listopad 2009

Marta my nie mamy dużo do wyboru bo nie mam auta więc muszę mieć stosunkowo blisko do szkoły i teściowej.

Ewelia no właśnie prawie całe umeblowane więc trzeba będzie pomyśleć co z naszymi meblami kuchennymi, kuchenka i tak już na złom się nadaje więc to nie problem, pralkę i lodówkę naszą i tak chcemy, więc tamte trzeba będzie prosić o wyniesienie, no, jedynie komody będzie jakiejś brakować do dużego pokoju.
Ale Asia w końcu będzie miała swój do spania!!!!

reklama
A jak juz jestesmy w temacie mieszkan to napisze Wam że u nas w miescinie burmistrz wybudował 2 ekstra bloki dla rozbiurkowiczow, w sumie ponad 80 rodzin w nich mieszka. Ok, super ja rozumiem ze rozbiurkowiczow trzeba gdzies przeprowadzic, ale tak sie sklada ze znajomi tez tam dostali mieszkanie i powiem Wam ze jestem z szoku jak je zobaczyłam, 48 m2 dwa duze pokoje, duza kuchnia, lazienka, w lazience wanna, wc umywalka, wszystko nowoczesne, na podlogach plytki, w pokojach linoleum ale dobrej jakosci, w kuchni zlew plus kuchenka gazowo-elekryczna, okna nowe, drzwi nowoczesne, drogie, na scianach gładź normalnie full wypas, a ile kasy wlozył w to to szok. Tyle tylko ze mnie troche drazni ten fakt bo 90% ludzi ktorzy tam mieszkaja to pijacy, nieroby i naprawde element, podobno połowa mieszkan juz jest zdemolowana po "parapetówkach". Nie, ja nie jestem zazdrosna tylko kurcze ja mam mieszkanie w bloku, kupe kasy w remont władowałam, kuchnie musialam rok czasu spłacać, duzo jeszcze jest do remontu bo kasy brak, oknami mi wieje bo stare nie wymienione, pod drwiami szpara 5 cm i nikt mi na to nie da, chociaz mam mniejsze zarobki niz niektorzy co dostali te mieszkania, nie wspominajac ile ludzi musi wynajmowac mieszkania latami i nikt im nie da za darmo. Nie no bardzo dobrze, ze burmistrz taki miłosierny i mieszkania wybudował, napewno sie tym ludziom nalezały bo w jakich warunkach mieszkali do tej pory to szkoda gadac ale mogłby troszke ubożej je wyposażyc a część pieniedzy przeznaczyc dla innych potrzebujących. Moim zdaniem troche to niesprawiedliwe

Tak, jedyny minus - 4 piętro, ale to środkowe mieszkanie, duże bardzo, łazienka z wc osobno, duży balkon, obudowany, zaszklony więc nie słychać hałasu z ulicy, nie wieje. Trochę staromodne, bo na korytarzu boazeria a w dużym pokoju tapeta, taka biała i świecąca:-D ale pozostałe pokoje i kuchnia bardziej nowoczesne, no i CZYSTO wszędzie, ładnie pachnie, a to najważniejsze. Teraz musimy dać odpowiedź i ugadać się dokładnie z babką co do warunków. Aaaa no i centrum miasta mam po drugiej stronie ulicy, do pracy bliziutko, Julia do szkoły taką samą drogę z tymże przechodzi przez osiedle, nie będzie miała kontaktu z żadną ruchliwą ulicą (teraz ma trzy bardzo ruchliwe po drodze). Do teściowej trochę dalej niestety.

Ewelia u nas buduje bloki m.in WTBS gdzie właśnie dostraje się mieszkania z powodu trudnej sytuacji, mieszkania full wypas, jedynie czynsz w którym coś tam już jest 500 zł miesięcznie (to za trzy pokoje) i możesz mieszkać tak długo jak płacisz, ALE kaucje zaporowe. 3000zł!!! I tak brat A czeka już 17 lat na przydział....

Ostatnia edycja:
hej laseczki

Ja znowu do Was klikam z kibelka ;-) mąz kupił nowy net i mamy nowego pena ktory nie musi byc potrzymywany skarpetką zeby dzialal, wiec znowu posiadówki na kibelku bede robic z BB :-D
Kasia rzeczywiscie pokazala mi jak mozna dobrze sobie czas zorganizować od rana :tak:
Kiedy wstaje najlepiej mi sie wszystko robi, na głodniaka, wkurzona ze bałagan, lepiej mi się na głodniaka potrawy gotuje itd. chce mi się piec, gotować itd, wszystko robię lepiej i z większą werwą. Staram sie cos zjesc mniej więcej ok 9-10 a potem kiedy Olis zasnie o 12 (to szwajcarski zegareczek jest ;p) lubię miec nagotowane itd zeby moc sobie spokojnie zjesc porządne sniadanie, obiadek - jak wypadnie, pączuszki, wypic herbatkę z cyrtynką, pobuszowac na BB, allegro, ogarnac pudelka itd, albo po prostu polozyc sie (Olis spi ok 3h wiec przez godzinkę sie obrabiam a potem leniu****ę) obejrzec film, albo pospać, skoczyc na miasto-Olinka zostawiam z babcia itd itp.

Dziunka ech te Wasze przeprowadzki, ale kiedy idą ku lepszemu... :)
Ja raz z H przeprowadzilismy sie do W-wy, rok mieszkalismy w W-wie, dopoki nie zaszlam w ciążę i nie poszlam na L4. Mialam stanowczo blizej do pracy, 10 km a nie 60 km, jeździlam autkiem itd, mieszkalismy pod CH Arkadia wiec zyc nie umierac, centrum W-wy ale zanim sie tak przyzwyczaiłam morze łez wylalam bo chcialam do mamusi, do starych smieci, w kazda sobotę do domu "na wies" wracalismy, gdzie podworko, las, swierze powietrze itd. Potem kiedy sie wyprowadzalismy ryczalam za mieszkaniem w W-wie ;p ja starsznie przywiązuję sie do nowego msc, musi minąc trochę zanim poczuję się swojo.

Mój malzon jeszce w pracy, choc firmę ma do 13....no ale moze cos się ruszyło u niego. Ostatnio remont, przeglądy aut, naprawa mojego, wymiana gazu w jednym z aut, teraz ubiezpieczenia dwóch samochodów zjadły nas finansowo troszkę...ech...
H wyceniał całe domy moze cos się ruszy. Ja na koncie juz mam prawie pusto, poszlabym do pracy ale u mnie to wiąże sie ze zmianą jej i szukaniem kolejnej...do starej mam za daleko, kurczę!!!
Ja juz obmyslam zmianę dodatkow w sypialni na turkus a tu nie wolno na razie :-D chociaz niedługo dzien kobiet wiec moze zielone swiatło dostanę.
Napalilam sie na posciel:Pościel SATYNA 200x220 + 2 JAŚKI tk. ANDROPOL 2011 (1472576821) - Aukcje internetowe Allegro wzór 17490/6 i chyba nie zasnę jak sobie dzis jej nie zamówię :-D:-D:-D:-D

Martolinka dzięki :):) My juz zdrowi..........Marcelos dzisiaj 2 kupeczki zrobił, wczoraj 3 :)
Aktualnie śpi juz na noc :D a to dlatego tak szybko bo drzemke miał od 9.30 do 11 albo i wczesniej. Od tamtej pory ciagle na chodzie hehe. teraz padł biedak. W koncu wyszalał sie na dworze + byliśmy w ccc i kupiłam mu kapcie po domu bo przeciez w starych juz materiał pękał :D No i okazało sie ze młody potrzebuje kapcioszków nr 23 wkładka 14,5 cm :szok: niby stope ma 13,3 cm ale w rozm 22 była różnica 0,5 cm i zaś by miał na m-c czy dwa. Widzialam w daichmanie juz sandałki wystawiają. Nieźle. Ze stopami-kajakami mojego Marcela nie kupie juz nic na zapas :tak::-D Chociaz te sandałki i tak do mnie nie przemówiły fasonem i kolorem. Jedne całe czarne :baffled: a drugie jakby skórzane, beżowe - fason jak dla starego dziadka. Super po prostu ;p

Napalilam sie na posciel:Pościel SATYNA 200x220 + 2 JAŚKI tk. ANDROPOL 2011 (1472576821) - Aukcje internetowe Allegro wzór 17490/6 i chyba nie zasnę jak sobie dzis jej nie zamówię :-D:-D:-D:-D

Lubisz spać w satynie? Bo dla mnie zimna, brrrr...
Ale kolor i wzór b.ładny:tak:

Mama musiała skoczyć do pracy więc Miłek z tatą i z bratem przyjechali do nas, mieli być godzinkę a byli prawie cztery:tak:Mati pojechał po mamę, A zrobił nam mielone z pieczarkami, ziemniaczki, brokuły i buraczki do obiadu i było pysznie:tak:

Marta
dzięki Mirkowi cała rodzina pije Żubra:-D

No i tak...problem w tym że z mieszkania chcą 1000 zł kaucji w poniedziałek wieczorem :-( raczej trudno znaleźć mieszkanie bez kaucji, a ona wcale nie taka wysoka jak tak patrzę na ogłoszenia, ale jednak. Nie mamy za bardzo skąd wziąć. Jedyna nadzieja że dziadkowie by skądś wytrzasnęli i spłacalibyśmy im w ratach miesięcznych, ale jak mam ich prosić to..........
Dziadek jest w porzo, ale babcia, hmm, dziwna;-)Jak to starszy człowiek.

Dziunka - no to rzeczywiscie ciezko, ale co lepiej poprosic kogos z rodziny niz kredyt lub debet jakis.
A co do tych mieszkan socjalnych to u nas TBS buduje swoja droga mieszkania za "grosze" czyli ok 17 tys tylko potem czynsz wysoki ok 500-600 zł a tu maja ok 250 czynsz ze smieciami plus ogrzewanie gazowe ale to tylko placa w sezonie grzewczym. A

Witajcie,
M kładzie młodego a ja mam chwile :)
Dziunka szkoda byłoby starcić taką okazję , moze dziadkowie pomogą? M ostatnio polubił Żubra. Zawsze Lech. :)
U nas dzis było na pograniczu wiosny i zimy- bardzo łatwo w taką pogodę złapać jakiegoś wirusa

reklama
Wiecie co....właśnie wyczytałam o trzyletniej Malince, która nagle zaczęła utykać. Zrobiono jej badania - ma nowotwór mózgu i to bardzo rzadki i bardzo złośliwy:-( Straszne:-( Jakby któraś z Was chciała przekazać 1% lub darowiznę mam linki. Rodzice zbierają na metodę naświetlania o mniejszej toksyczności.
Straszne jak życie może w jednej chwili runąć :-(a przecież zdrowa była.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry