reklama

Listopad 2009

ja się zgadzam, Praga piękna i w większości bardzo przyjazna choć i tam nie wszystko mi się podobało. Wkurza mnie np (bezprawne) doliczanie kolosalnego napiwku, a gdzieniegdzie nawet ujmowanie go jako pozycja w karcie

reklama
Etna - niestety dzieciaki tak mają... są zdziwione, że rodzice też się przytulają... a jak dziadek z babcią przytula mamę i tatę to oczy wychodzą z orbit..:-D ale to nic w porównaniu z tym co mnie kiedyś spotkało ... - moi sąsiedzi mają psa i ten piesek bardzo mnie lubi, kiedyś mój małżon w jego obecności mnie przytulił, a ten ostentacyjnie wszedł między nas i próbował lekko odsunąć małżona:-D:-D
My dziś ponad 6 godzin na dworzu, dziewczyny fruwały , a my zmęczeni, one szybko się zregenerowały... końskie zdrowie do nich trzeba mieć. :-D

Kilolku albo cena na zewnatrz inna od ceny w lokalu :/ Ale wiecie co to wszytsko się nie liczy - mozliwosc obejrzenia wystawy Salvadore Daliego zrekompensowała wszelkie niedogodnosci :)
Do tego piwa i golonka "U Fleku" i jestem w raju :)

Anawawka Ty masz hasło oby nie było gorzej a ja: nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być gorzej :))) Głowa do góry, życie różni e się układa... raz gorzej, raz lepiej... Miłej nocy...

Martolinka to widze, że mamy coś wspólnego... uwielbiam Salvadora Dali :))))

Kilolek tak myśle i myśle.... Ja bym została w domu a dorabiać sobie jakieś 2, 3 dni na czarno na jakimś sprzataniu czy coś w tym stylu lub wziąść dziecko do pilnowania...

Kilolek a przedszkole lub jakis klub malucha dla Michasia?? Albo jakas twoja kolezanka chcialaby dorobic za niska stawke??

Witam, u nas nocka znowu minela spokojnie, a ja i tak budzilam sie co chwile i sprawdzalam czy wszystko na 100% jest oki hihiih , ale nie powiem czuje sie wyspana-a to sie liczy. Dzis śmigam do miasta z koleżankami a Majka idzie do babci na 1h-2h . Zaraz musze sie zaczac zbierac. Milego dnia dziewczny.

Ps. Dziewczyny jak to jest ze spowiedzia przed ślubem?? Mam isc 2 razy, troche sie obawiam ze nie dostane rozgrzeszenia no bo zyjemy razem bez slubu, mamy dziecko itp. Co w takim wypadku jak nie dostane?? Nie bede mogla wziasc slubu?? aaaaaaaaaaaa

Kikolek - podobnież od dziś wchodzą w życie inne pprzepisy dotyczące zakładania żłobków itp. ( złożyłaś wypowiedzenie z pracy? , bo jeśli nie to możesz taktyczny urlop zdrowotny ( bądź zwolnienie ) na podratowanie np. gardła ). Może jak się rozkręcisz z kolczykami i innymi ozdobami to będzie dodatkowa kasa.
Ilona - zorientuj się który ksiądz jest ludzki i do tego idź. ;-)

Trzymajcie kciuki dziś jedziemy do Gliwic na konsultacje.

reklama
ale to nie oznacza, ze każde rozwiązanie musi mi się podobac, prawda?
Nie po to rzuciłam prace by teraz roobic praktycznie to samo tylko z nazwą "prywatnie" czyli z nastawieniem ludzi "płacę wymagam, resztę mam w d.."
poza tym by zalożyć zlobek/przdszkole trzeba mieć spore fundusze, lokal który trzeba przstosować zwlaszcza pod względem sanitarnym. Sanepid nie robi takich udogodnień jak urzedy. Tak czy inaczej trzeba mieć fundusze, których ja nie mam.

Kikolek - podobnież od dziś wchodzą w życie inne pprzepisy dotyczące zakładania żłobków itp. ( złożyłaś wypowiedzenie z pracy? , bo jeśli nie to możesz taktyczny urlop zdrowotny ( bądź zwolnienie ) na podratowanie np. gardła ). Może jak się rozkręcisz z kolczykami i innymi ozdobami to będzie dodatkowa kasa.
Ilona - zorientuj się który ksiądz jest ludzki i do tego idź. ;-)

Trzymajcie kciuki dziś jedziemy do Gliwic na konsultacje.
kilolek
po pierwsze nigdzie nie napisalam ze musisz byc moim pomyslem zachwycona. Mi np tez nie podoba sie fakt ze ide do pracy na 10godz co oznacza ze w domu nie ma mnie ponad 11 ale pracowac musze a na horyzoncie poki co nic innego nie ma a skoro mamy w najblizszym czasie wziac kredyt na dom to nie moge sobie pozwolic na nie posiadanie pracy.
po drugie - ja nie znam szczeglow jesli chodzi o te zmiany w przepisach dot, osrodkow opieki nad dzieckiem ale na twoim miejscu zasiegnelabym jezyka - ogolnie rzecz ujmujac z tego co obilo mi sie o uszy to wcale nie potrzebujesz "funduszy " bo np kiedys taka placowka musiala posiadac wyjscia ewakuacyjne wykwalifikowany personel w postaci pielegniarek i lekarza na kontrakcie dostpnego non stop te zmiany ktore wprowadzono maja ulatwic uruchamianie nowych placowek opieki nad dzieckiem wlasnie z powodu niskiej dostepnosci do przedszkoli... widzisz, w ie jest tak ze mozesz oddac oficjalnie swoje dziecko do tzw punktu opieki domowej - w rzeczywistosci wyglaada to wlasnie tak ze babeczka ktora siedzi ze swoim dzieckiem w domu opiekuje sie jeszcze innymi... no i sądze ze taki moze miec charakter ta nowa mysl w pl...
po trzecie - nie wiedzialam ze zwalniasz sie z pracy juz teraz zaraz - wydawalo mi sie ze mowilas cos o wrzesniu no i rozumiem ze piszac :spod deszczu pod rynne" mialas na mysli prace z dziecmi ogolnie rzecz biorac....?
Oczywiscie nie musi ci sie podobac moje rozwiazanie. Mowie tylko ze ja bym tak postapila bez wahania i ze nie rozumiem twojej motywacji lub jej braku... - moge czegos nie rozumiec prawda? :sorry2::cool2:

Wiecie co, mam wielki, ogromny dylemat
Teraz Michasiem opiekuje sie teściowa ale od września wraca do pracy (kończy jej się urlop) no i nie mam z kim Michała zostawić. Mogłabym zatrudnić nianię ale nie bardzo mnie stać. Na miejścu nie znajdę pracy za wiecej niż 1,6-2 tys a na dojazdy się nie zdecyduję, bo nie po to dzieci rodziłam by je oglądać jak śpią. Ale z praccą za taką stawkę po opłaceniu przedszkola i niani nie zostanie mi zupełnnie nic. Nie jest nawet powiedziane, że na tą nianię mi starczy, musialabym znaleźć jakąś wyjątkowo tanią. Druga opcja która obstawia mój mąz to nie szukanie pracy, pozostanie w domu z Michasiem. Tylko wtedy zostaje nam tylko jedna pensja (raczej głodowa) mojego męża a dodatkowo trzeba oplacić z niej przedszkole i mi jakies ubezpieczenie do teg rachunki i też po pensji :/ myslę i myślę i trzeciej opcji wymysleć nie mogę. Macie jakiś pomysl? Musi być kurcze jakies wyjście.

aahhha
no i jeszcze jedno - po co wysylac Kubusia do przedszkola skoro mialabys teoretycznie zostac w domu??? :confused: zawsze to kilka stow by zostalo w portfelu.... :tak::sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry