reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

klaudzia dzidzi śliczna :)
gosiaczekkkkkk no to gratuluję :) synuś mamusi ;)
kaśka k niestety na usg jutro idę sama :-( mój mąż jest policjantem i jutro wymyślili mu jakiś konkurs, na który go skierowali i jak rano do Wrocławia pojedzie to wróci po II zmianie o 3 w nocy :-( no mówi się trudno, bardzo żałuję, ale mam nadzieję, że jak bedę na połówkowym ok. 20 tyg. to będzie mógł ze mną iść.

Fajnie, że czujecie dzidziusie, ja tylko czuję jak uwypukla mi się brzuszek :) tak zaraz pod pępkiem i mam wrazenie, że pępek mi się spłyca, bo ogólnie to mój pępek to była dziura na pół palca, nie slimaczejk jak to jest najczęściej.

Nie mogę jutra się doczekać, specjalnie urywam się z pracy szybciej, to szybciel gin mnie przyjmie i zrobi usg:-)

A co do chorobowego ciążowego to myślę, że wezmę je zaraz od 20 tyg. Tym bardziej, że kupujemy teraz mieszkanie, to zakupy zrobię, przypilnuję ekipy remontowe i takie tam:-) a wyspię się:tak:

Buźki, ja lecę na zakupy, bo w piatek mam imieniny i musze coś kupić z tej okazji do pracy, jakieś ciasto zamówić, itp...

reklama
a mnie ostatno brało na czereśnie więc dzisiaj zjadłam pół kilo :)) a teraz sobie tak myśle że zjadłabym coś za czym przed ciążą nie przepadałam fasolkę po bretońsku albo flaczki :)) masakra :))

są już czereśnie??
:szok::szok::szok:
o nieeeeeeeeee... zaczyna się trudny okres dla mojego dzidziusia! ja uwielbiam czereśnie i niestety nie potrafię się powstrzymać gdy je widzę... obawiam się, że pół kilo to niestety na dzień dobry będzie za mało :sorry:

gratuluje dobrych wynikow:-)

buttrerfly serdecznie gratuluje,to swietnie ze wszystko w najlepszym porzadeczku :)
Dziękuję :-):-)

Czesc Dziewczynki! Wszystkiego Najlepszego ! :-):-)

Ja dostalam dzis najwiekszy prezent jaki moglam tylko sobie wymarzyc i zobaczylam mojego Maluszka! Dzidzius jest tylko 1 ale za to duzy i zdrowy! Ma raczki i nozki i ma 7.5 cm, 13 tyg i 3dni tak jak obliczalam :) Poplakalam sie jak zbaczylam jak skacze i wyma****e raczkami i nozkami. :)
Gratuluję!
widocznie tak musi byc :) patrze ze nie tylko ja zostalam bez "ruchów" hehe :)
a co do truskawek to jutro ide 3 kg se kupie i bede jadła pod rozna postacia :) czytalam dzis w gazecie ze truskawki sa zdrowe i jezeli nie mamy uczulenia to powinnysmy je jesc bo maja duzo vit c chociazby :)
I ja nic nie czuję! Już nie mogę sie doczekać

wczoraj zaczęłam przekładać ciuszki w szafach i miałam akcję z praniem prasowaniem
nie wiem ale pewnie od tego zginania już w nocy nie czułam się dobrze
dzisiaj boli mnie brzuch więc leżę

wszystko w domku robię sama do tego zajmuję się córeczką i chyba muszę bardziej męża zaangażować do pomocy
Uważaj na siebie. Pamiętaj że dzidzia jest najważniejsza. Nie przemęczaj się zbytnio.

byłam dzis na USG, dzidzia ma około 15 cm ( 10,5 cm do pupki + nóżki )
zdjęcia wstawiłam na osobnym wątku...i wiecie co ?
będziemy mieli SYNKA
Ogromnie gratuluję :-)

Pozdrawiam serdecznie

gosiaczek gratuluje synka,widzialam zdjecie istne cudo ,napisz moze jaki duzy jest Twoj synus :)
madziek trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte,nie martw sie nastepnym razem maz napewno bedzie z Toba,czekamy na sliczne fotki,powodzenia :)

Ostatnia edycja:
ale teraz po tych czereśniach to mam taki wielki brzuch że masakra więc pewnie to odkupie wzdęciami :)) a jak mi nic nie będzie to jutro sobie kupie :))
te były pyszne bo przecież nie padało i były ze słoneczka :)) żadnego robaczka :))

gosiaczek gratuluje synka,widzialam zdjecie istne cudo ,napisz moze jaki duzy jest Twoj synus :)
... :)

Synek ma około 15 cm :-) Piszę około bo ciężko było jednoznacznie stwierdzić.
Od głowki do pupki ma 10,5 cm + nóżki, ktore są zgięte i sie wierci :-D
Termin mam na 2 listopada, teraz maluszek ma skończone 17 tyg.
Ale ten czas leeeeci !!!
Kolejna wizyta i USG - połówkowe na 17 czerwca :)
A na USG 3 D będe wybierała sie między 22 a 26 tyg- tak lekarz doradził- wtedy najlepiej widać i najwięcej mozna detali wychwycić :)

Laparada, pewnie ze widzialam siusiaka:-D
Mało tego, lekarz jak sie doszukiwał na moją prośbę- płci- to szukał, i szukał, aż w końcu zaznaczył coś na monitorze i stwierdził- oto artyleria oraz armatka :D
Siusiak jak malowany - po tatusiu :-)

reklama
hihihi ale jaja :) z tym siusiaczkemm :)
pytam o dlugosc syncia bo ja mam termin na 3 listopada i pewnie moja glizdka bedzie podobnych rozmiarow a jak bylam ostatnio na kontroli to lekarz mi nie robil usg :( dlatego nie wiem jaka duza jest ta nasza niunia,w kazdym razie czuje ja coraz czesciej i podejrzewam ze jest spora :)

Do góry